Reklama

Reklama

Stratený v džungli

  • Česko Ztracen v džungli (viac)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinne a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne. Hlavný hrdina Yossi (Daniel Radcliffe) zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a bez akéhokoľvek prístrešia... úplne sám. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz: sem ľudia nepatria. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (380)

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně ne špatný snímek. Myslím, že do počátku sekce červených čísel by měl patřit a to i přes počáteční strnulejší tempo. Příběh nabírá obrátky až poté, co se skupina rozdělí a průvodce spolu s jedním z dobrodruhů odchází po své vlastní ose. Scény pěkně vykreslují nekonečnost a nepřehlednost pralesa, ale také tíseň a bezvýchodnost situace z pohledu hlavního hrdiny. Jedinou spásou je řeka, avšak když se od ní vzdálí, je prakticky ztracen a odsouzen k smrti v neprostupné džungli. V některých pasážích mi film připomněl starý počin Zázraky se dějí. Mile mě překvapil i Daniel Radclife. Skutečnost, že tvůrci zpracovávají reálný příběh, umocňuje výsledný dojem. Díky napínavému závěru jsem zvažoval i pátou hvězdičku. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Jakožto lektor bushcraftu si kladu otázku, proč byl do role dobrodruha Yossiho obsazen zrovna Daniel Radcliffe, jenž by dle mého odborného soudu v opravdové džungli přežil snad jedině za pomoci kouzel. Zkušený divák si tohoto disharmonického vztahu mezi hercem a danou postavou bezesporu povšimne, v důsledku čehož se ze snímku hned v úvodu vytratí aspekt uvěřitelnosti. Greg McLean se dosud profiloval jako tvůrce oddechových hororů a i survivalový Jungle směřuje k prostému zabavení publika. Režisér zápolí zejména s narací příběhu, která je v McLeanově pojetí redukována na pouhý sled dramatických obrazů postrádajících sumární koherenci, což zákonitě neumožňuje gradovat napětí. Tento koukatelný cestopis s prvky naturalismu ode mě obdrží dvě hvězdy. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Jungle" mi opäť potvrdzuje, že Daniel Radcliffe si posledné roky vyberá scenáre, ktoré mu skutočne dávajú možnosť ísť na dno svojich hereckých síl. A myslím si, že opätovne svoju rolu zvláda výborne a človek chce, aby sa z tej situácie dostal a aby sa mu podarilo prežiť. Aj keď si priznajme na druhú stranu, vieme, že sa odtiaľ dostane. Ako? Na začiatku je predsa rozprávačom celého príbehu. A ako by ho mohol rozprávať, keby to neprežil? A možno to je trošku negatívum, no nemyslím si, že je to veľké mínus pre film. Osobne sa mi páči aj dobrodružná polovica filmu, a rovnako aj survival časť filmu. V dobrodružnej časti, ktorá je trošku srdečnejšia, no súčasne aj desivá v tom, že nevieme kam sa naši hrdinovia nakoniec dostanú a či môžu Karlovi veriť. A nebudeme si klamať, Karl je veľmi zvláštnou postavou. Nevieme čo si o ňom myslieť a niektoré scénky s ním sú skutočne zvláštne. Ako keby ani nevedel čo vlastne robiť. No potom sa Yossi (Daniel Radcliffe) rozdelí od svojej skupiny, a s iba pár vecami, ktoré mu ostali sa musí dostať z džungle von. A funguje to veľmi dobre. Mám pocit, že postavy mi ponúkli dosť na to, aby som sa o ich osudy zaujímal, džungľa je zaujímavé miesto. S množstvom nádhernej scenérie a množstvom nebezpečenstiev. Malých aj veľkých. Živých aj neživých. Takže v tomto smere to film zvládal skvele. Sú 2 veľké problémy, ktoré s týmto filmom mám. Prvým je štýl zostrihania scén v survival časti filmu. Keď si Yossi hodí speed, tak súčasne sa naspeeduje aj kamera a začne sa to strihať hala-bala. A hoci rozumiem o čo im ide, nemyslím si, že to bola dobrá voľba. A čo ma najviac otravovalo boli jeho sny a flashbacky počas druhej polky filmu. Človek je ponorený do toho, čo sa práve deje a zrazu sa ocitneme v úplne inom mieste v scénke, ktorá ako keby bola vystrihnutá z úplne iného filmu a nepasovala tam. A nepodáva to príbeh lepšie, naopak to človeka absolútne vyruší zo záujmu a zrazu nevie čo sa deje. Osobne si myslím, že možno mohol byť film aj o niečo drsnejší. Koniec koncov, trailer mi sľuboval drsný príbeh z džungle. No osobne si myslím, že moc drsných scénok sa tu neobjaví a je to pre bežného diváka celkom pozerateľné. Rozumiem tomu, no mne by trošku viac drsných scénok nevadilo. Celkovo som s filmom spokojný a podľa mňa stojí za pozornosť. Je dostatočne zaujímavý na to, aby si v ňom človek našiel to svoje. Aj v rámci dobrodružstva aj survival akcie. Rozhodnite sa sami a čeknite si film. Hodnotenie: B+ ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Survivor pro mladší a nepokročilé. Dost naivní, ale přesto celkem ucházející film jedoucí na modní vlně travelingu...základní schéma celkem nosné, jen ho ruší nelogičnosti typu hlavní hrdina se po ztroskotání v řece po dlouhé době konečně dostane z vody a zachrání i svou krosnu, aby z ní posléze vytáhl zcela suchou mapu a suchý papír a napsal kolegovi vzkaz...stejně jako si hoši nesou na přespání stany, ale krosny mají během pochodu poloprázdné...po několikadenním pobytu v džungli jsou stále jako ze škatulky, bez propocených triček atd. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Klasicky nakrútený survival príbeh nakrútený na základe skutočných udalostí. Čiže nemá čím extra prekvapiť, ale dokáže pohltiť krásnymi zábermi prírody a občas dostať diváka do napätia prostredníctvom scén, v ktorých ide skutočne o život. Kto nemal rád Radcliffeho predtým, nebude ho mať rád ani po tomto filme, ale jeho vyziablé telo a vyhúkaný pohľad sa sem, aspoň podľa mňa, hodili. Ćo do nechutnosti, vedie asi "vytláčanie" červíkov z obrovského "typla" na hlave. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (9)

  • Daniel Radcliffe se na roli připravoval tak, že denně jedl jen jedno kuřecí prso a jeden proteinový bar, doplněný velkým množstvím kávy a cigaret. (Delock)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama