Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vitajte v Kehoe, v luxusnom lyžiarskom stredisku, kde sa teplota drží na -10 °C. Polícia tu nemá toho veľa na práci – až kým vodičovi snežného pluhu Nelsovi Coxmanovi (Liam Neeson) nezavraždia syna. Stane sa tak na objednávku drogového bossa menom Viking (Tom Bateman). Smútok sa postupne mení na hnev a Nels nedokáže myslieť na nič iné, len na pomstu. Vyzbrojený ťažkou technikou a vedomosťami z detektívnych románov začne po jednom likvidovať členov kartelu. A sneh na svahoch okolo mesta postupne mení svoju farbu zo žiarivo bielej na krvavo červenú… (Forum Film SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 3

Recenzie (353)

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Neviděl jsem remake, takže jsem rád, že hodnotím obejktivně bez srovnávání. Je to příjemný mix černého humoru s brutalitou a akcí, na kterém sice je vtipná jeho přiznaně předvídatelná repetitivnost, ale nakonec se utopí v dlouhé stopáži. Neeson celkem mdlý, ale na roli se to hodí. Jsou to lepší tři hvězdy, ale na hodinky jsem v sále koukal, takže... ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Pravděpodobně nějzbytečnější výtvor roku. Film, který by si za normálních okolností zasloužil 2 nebo 3 hvězdy (50%). Ale jelikož jsem předtím viděl původní skandinávksou verzi a tato nová verze je přesnou kopií, pouze o mnoho horší, tak jsem si dovolil jednu hvězdu srazit. Abych to shrnul, tak bitky jsou docela slabé a zoufale nenápadité. Děj je naprosto stejný jako již zmíněný originál, ale přesto jako by byly všechny důležité scény uspěchané a film je tím pádem občas nepřehledný. Vtipné momenty nebyly vůbec vtipné a už vůbec nedokážu pochopit, jak je možné, že to natáčel ten samý režisér. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Po videní „Boja snežného pluhu s mafiou“ som sa nevedel dočkať americkej verzie z Neesonom, ktorému proste takéto roly budú naveky sedieť. A nesklamal som sa. V porovnaní s originálom ide v podstate o prekopírovaný scenár, ale Skarsgard vs Neeson hodnotím 1:1. Jediný rozdiel tu robí Sverre Hagen, ktorý bol v škandinávskej verzii taký bláznivý záporák, že tu sa ho prekonať ani len vyrovnať nepodarilo. Ale nevadí, zážitok to bol nadmieru pozitívny. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Made in China :-D ...ale je tam toho viac, oveľa viac. Sa to tvári ako zábavka na jedno použitie (a takou to v prvom rade aj je), no medzi riadkami to neprestáva podpichovať, strkať, štípať. Som rád že Moland pri amerikanizácii svojho filmu nevymenil balkánsku mafiu za Afroameričanov alebo prisťahovalcov ázijského pôvodu (takto je to korektné?), ale za Indiánov (takto je to správne!)... a odrazil sa od toho skvele, vyťažil z toho neporovnateľne viac, než úporne sa snažiaci a hysterický kvíliaci Sheridan. Molandovi Indiáni sú z mäsa, kostí (a krvi!), sú to Indiáni dnešnej Ameriky, nie projekcie beztak neúprimných výčitiek či strojených piet. (a Neeson by aj so svojou impozantnou figúrou mal čo najskôr natočiť poriadne rytierske fantasy... napríklad Sparhawka). ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak to je teda sranda. Len pred pár dňami som si pozrel Boj snežného pluhu s mafiou (2014) kde som v komentári zmienil, že do role hlavnej postavy by sa mi, vzhľadom na jeho predchádzajúce filmy, viac hodil Liam Neeson, a ejhľa, Američania to fakt že aj s Neesonom natočili :). Je to úplne rovnaké ako severský originál, teda až na pár nepodstatných dejových odbočiek (napríklad vtip s bankovkou na penise). Inak ako cez kopirák. Avšak tu sa nepodarilo navodiť takú skvelú atmosféru ako tomu bolo v škandinávskom prípade. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (12)

  • Liam Neeson uviedol, že toto bude jeho posledná rola v akčnom filme, čo však veľmi rýchlo nedodržal. (Arsenal83)
  • Řeka, která je ve filmu pokryta silnou vrstvu ledu, má však tak silný proud, že by nebylo možné, aby se na něm tvořil led. (ČSFD)
  • Auto, v ktorom jazdí Viking (Tom Bateman), je elektromobil Tesla model X. (ČSFD)

Reklama

Reklama