Reklama

Reklama

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (112)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Úprimná osobná spoveď hlavnej postavy? Áno, môže byť. Mňa však najviac upútalo akým spôsobom bol celý ten príbeh mladého, talentovaného spisovateľa vyrozprávaný a jeho nelineárna skladba. To sa stalo základom pre celkom slušnú depresívnu atmosféru, ktorá tu vydržala celý ten dlhší čas od začiatku až do konca. A to je ďalší bonus, pretože takýchto filmov veľa nie je. Silný nadpriemer. 85/100 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že už nejaký čas som hľadal film, ktorý by ma zase posadil na zadok. Kde by som pozeral a po dopozeraní potreboval nejakú chvíľku na to, aby som ho ešte celkovo vo svojom vnútri spracoval a dal si všetko dokopy. V mojich očiach je "The Vanishing Of Sidney Hall" vynikajúcim filmom. V celej svojej podstate podľa mňa funguje skvele a keď sa jednotlivé detaily na konci ku všetkému pripoja a dostaneme dokopy kompletný obraz, tak som si uvedomil, že celý čas ma film zavádzal k niečomu úplne inému a pritom som mal možnosť vidieť film tak silný, tak úprimný a tak od srdca spracovaný, že na mňa vysoko zapôsobil. Logan Lerman je vynikajúci hlavný hrdina a jeho postava Sidneyho je na tom rovnako. S Elle Fanning sú podľa mňa veľmi zlatí a neskutočne im to pristane. Obaja boli úžasní a majú spolu veľa pekných, no neskôr aj veľmi silných momentiek. Lebo nie je to len o tom, čo sa deje, ale aj o tom všetkom, čo sa už stihlo medzi nimi stať. Kyle Chandler je rovnako skvelý. Nebudem o ňom veľa prezrádzať, lebo je to celkom príjemné prekvapenie, ale musím povedať, že ma to veľmi nadchlo ho opäť vidieť v skvelom filme. Atmosféra filmu je vynikajúca. Možno v prvých častiach to môže byť trošku nudnejšie, no čím viac sa blížime k vrcholu, tým viac ten film funguje a dokáže v nás vybudovať všetky potrebné emócie. Je tu obrovské množstvo momentov, kde som mal v očiach slzy a film na mňa veľmi zapôsobil. Niektoré veci som vedel celkom odhadnúť, iné ma nakoniec prekvapili, ale nebol tu ani jeden moment, o ktorom by som sa vyjadril ako nezaujímavý alebo zlý. Všetko do seba zapasovalo perfektne. A ak film na mňa dokáže takto zapôsobiť, tak ide o skutočne silné dielo. A osobne môžem len odporúčať. A dúfam, že to na vás zapôsobí rovnako ako na mňa. Hodnotenie: A ()

Reklama

Huntelaar 

všetky recenzie používateľa

Vždycky mě mile potěší, když tady na čsfd narazím na film, který mě nějakým způsobem zaujme (popisem nebo trailerem), a já nakonec zjistím, že se za tou svrchní informační fasádou skrývá ještě mnohem zajímavější myšlenka/vyznění. Stejně jako tady u „vytracení Sidneyho Halla“ podle mě nejde primárně o tajuplné zmizení talentovaného spisovatele, jako o pokus o náhled do hlavy zadumaného teenagera, kterému se nějakým způsobem podařilo vytvořit něco, kvůli čemuž si o něm okolí myslí, že má skutečný dar. Tento stavební kámen příběhu se tvůrcům podařilo postavit typologicky přesným výběrem Logana Lermana, kterému však jeho chlapecký vzhled docela brání prodat druhou polovinu filmu, která je o jistém „konfliktu“, kterým si projde v následujících letech své kariéry. Tady bych viděl problém, proč má půlka uživatelů problém to ohodnotit na stěží průměr. Pokud se však divákovi podaří vyladit na tu správnou tvůrčí notu, dostane se mu nevšedního zážitku s velmi silným emocionálním přesahem „o životě Sidneyho Halla“. ()

Lucjen 

všetky recenzie používateľa

Ďalšie melancholické hľadanie seba samého. Takýchto stratených postáv je vo filmovom svete neúrekom, hlavne v poslednej dobe; to však Sidneymu nezabránilo v tom, aby ma vtiahol do seba a donútil stratiť sa s ním. Ako je tu už viackrát spomenuté, je to niečo medzi Charliem a jeho tajomstvami, 13 Reasons Why a (veľmi) vzdialene na mňa dýchla aj atmosféra môjho milovaného Úteku do divočiny... Ale aby ste ma nepochopili zle, toto nie je žiadna kópia vyššie uvedených. Shawn Christensen iba veľmi efektívne využíva ich najlepšie prvky a pridáva aj niečo svoje; vzniká tak niečo temnejšie než Charlie, depresívnejšie než 13 Reasons Why, no zároveň je to prostý a trpký príbeh o láske. Na Zmiznutie Sidneyho Halla musíte mať náladu, nepomýlte si ho s feel-good filmami. Ja som sa s ňou o malý kúsok sekla a tak dávam "iba" 4* a netrpezlivo čakám na ďalšie Lermanove úlohy, pretože ten chalan nemá chybu. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Ve svém žánru pravděpodobně naprosto dokonalý film. To něco málo co chybělo Manchestru by the Sea se tady nachází. Tragičnost dostala opět další kapitolu. Zpočátku jsem sledoval něco co jsem nebyl schopen pochopit. Sidney Hall vykládá karty na stůl postupně, aby diváka náležitě semlel. Při sledování jsem přemýšlel nad tím, že tyhle osudové filmy mám vlastně moc rád a nějak si neumím bez nich představit své filmové dospívání. 85% ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama