Reklama

Reklama

Iron Maiden - The Trooper

(hudobný videoklip)
Krátkometrážny / Hudobný
Veľká Británia, 1983, 4 min

Obsahy(1)

The Trooper je v poradí piata skladba zo štvrtého radového štúdiového albumu anglickej hudobnej skupiny Iron Maiden. Album s názvom Piece of Mind vyšiel šestnásteho mája roku 1983 pod značkou vydavateľstva EMI. Skladba patrí medzi klasické hity legendárnej heavy metalovej formácie. Bol k nej natočený vlastenecký videoklip zostrihaný z pódiovej show a vojnových záberov využívajúc čiernobiely film The Charge of the Light Brigade. (MM_Ramone)

(viac)

Recenzie (2)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Možno to v tejto videoklipovej forme zaujme len tvrdého zástancu heavy metalového žánru. Mňa to pódiové vystúpenie poprekladané so zábermi zo starého vojnového snímku príliš nenadchlo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"The Trooper" je v poradí piata skladba zo štvrtého radového štúdiového albumu anglickej hudobnej skupiny Iron Maiden. Album sa volá "Piece of Mind". Vyšiel šestnásteho mája roku 1983 pod značkou vydavateľstva EMI. Pieseň "The Trooper" patrí medzi klasické hity tejto legendárnej heavy metalovej formácie. Jej autorom je basgitarista Steve Harris. Bol ku nej natočený vlastenecký videoklip zostrihaný z pódiovej show a vojnových záberov z čiernobieleho filmu "The Charge of the Light Brigade". *** ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Pieseň pojednáva o takzvanom "Útoku ľahkej brigády", ktorý sa odohral počas krymskej vojny 25. októbra 1854. Britská ľahká kavaléria vedená Lordom Cardiganom vtedy počas bitky o Balaclavu zaútočila proti silno bráneným ruským delostreleckým pozíciám. Útok postrádal zo strategického hľadiska zmysel a skončil s ťažkými stratami na britskej strane. Napriek tomu sa z tejto udalosti stala legenda a skladba "The Trooper" vzdáva týmto vojakom poctu. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama