Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Povídkový film Vojtěcha Jasného natočeného v česko - rakouské koprodukci.
Dýmka hercova - Herecká dvojice George a Mary je angažována do hlavních rolích filmu "Lidé a vlci", jehož děj se odehrává v prostředí lovců kožešinové zvěře...
Dýmka lordova - O svatební noci dá lord Edward Grayton přednost své nejdražší dýmce "straight grain" před milováním s mladou krásnou lady Mary...
Dýmka sv. Huberta - Myslivec Kurt musí odejít do války. Doma nechá půvabnou ženu Elsu a nakouřenou porcelánku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (5)

  • Recenzia v tej dobe skritizovala filmové umenie Waldemara Matušku (Taliansky zajatec Marcello) asi takto: „Neviem, či fajka sv. Huberta je dosť poctivou pointou celého filmu. Pre obecenstvo je dostatočným oprávnením existencie tejto poviedky herecká účasť Waldemara Matušky, jeho kostýmovej premeny. Waldemar Matuška spieva, prezlieka sa, umýva sa, usmieva sa. Ale nie som si celkom istý, či tiež hrá. Možno povedať, že v prvej poviedke sledujeme hru na hercov, hru na hru, a to vo viacerých významoch. Obsahom druhej poviedky je atraktívna ironická hra na lordy. Tretia poviedka je predovšetkým hrou na Waldemara Matušku, čoho dôkazom je, že vlastná dejová pointa príbehu vyznieva veľmi sucho. Aby som obmedzil vlastný, snáď príliš subjektívny úsudok, rovno priznám, že mám dosť rád šansoniéra Waldemara Matušku, ale že zatiaľ nezdieľam všeobecné nadšenie nad Waldemarom Matuškom filmovým hercom. Možno sa treba uspokojiť s tým, s čím sa uspokojí väčšina divákov, že Waldemar Matuška hrá pod rôznymi zámienkami Waldemara Matušku.“ (Raccoon.city)
  • Vojtěch Jasný obsazoval herce podle toho, jak mu to ukázaly hvězdy, tedy přesněji podle horoskopu každého herce a zda je pro film vhodný. Takto se dostal řízením osudu k roli i Juraj Herz. (sator)
  • Původně měla vzniknout ještě 4. povídka Dýmka kapitána. Adolf Hoffmeister spolupracoval na scénáři povídky Dýmka lordova. Zdroj: Český hraný film 1961-1970, NFA 2004. (ČSFD)

Reklama

Reklama