Reklama

Reklama

Baletky, ktoré musia predčasne ukončiť svoju kariéru, to nemajú jednoduché. Celý svoj život venovali len tancu a ich príprava na skutočný život nie je dokonalá. Až na maximálnu sebekázeň a vôľu dohnanú až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) žije v Rusku a so svojou matkou čelí bezútešnej a neistej budúcnosti. Vďaka tomu sa stáva ľahkou korisťou ruských tajných spravodajských službách a dostáva sa do ich kurzu, v ktorom sa školia “volavky”. Tu prebieha tvrdý výcvik, ktorého cieľom je naučiť svoje “žiačky”, aby v roli profesionálnych zvodkýň využili svoje telo a myseľ ako dokonalé zbrane. Po ukončení zvráteného a sadistického tréningu je Dominika ako najnebezpečnejšia volavka nasadená na Nathaniela Nasha (Joel Edgerton), dôstojníka CIA, ktorý riadi jedného z najdôležitejších špiónov v Rusku. Dominika s Nathanielom vedú súboj plný vášne, špionských trikov a  nedôvery. Dokáže ju Nathaniel presvedčiť, že je jediný človek, ktorému môže veriť? (CinemArt SK)

(viac)

Zaujímavosti (37)

  • Jennifer Lawrence v rozhovore v show Ellen DeGeneres priznala, že najviac sa obávala vzhľadu jej bradaviek: "Keď prišiel ten deň natáčania, tak som vošla do miestnosti a vravím, prečo ste tu narobili také teplo? Chcem, aby moje bradavky boli obrovské!" Jen a Ellen sa na tejto historke zasmiali, ale herečka vysvetlila, že v danej chvíli štáb nevedel, o čo jej vlastne ide. (Arsenal83)
  • Kritici a diváci si všimli, že belgický herec Matthias Schoenaerts sa vo filme nápadne podobá na ruského prezidenta Vladimira Putina. Ale podľa režiséra Francisa Lawrencea nebol Schoenaerts obsadený úmyselne kvôli jeho podobnosti s Putinom a režisér si podobnosť medzi nimi uvedomil až na pľaci. (Arsenal83)
  • Jennifer Lawrence o najintímnejšej scéne v triede povedala, že najprv bola nervózna, ale potom chodila pred štábom nahá aj po vypnutí kamery: "Vo filme je jedna konkrétna scéna, kde sa tvoja nočná mora zo školy stáva skutočnosťou, kde stojíš nahý pred triedou plnou ľudí. Nakoniec to nebolo také zlé. Zvykla som si na nahotu tak, že som aj medzi zábermi chodila nahá a zatiaľ čo iní hovorili, že by som sa mala zahaliť, ja som žartovala: 'Žiaden župan nepotrebujem, je mi horúco.'" (Arsenal83)
  • V ruskom dabingu je meno Dominiky (Jennifer Lawrence) zmenené na „Veronika“, keďže meno Dominika je v rusky hovoriacich krajinách prakticky nepočuteľné. (Arsenal83)
  • Napriek tomu, že film má byť natočený podľa skutočných udalostí, známy historik špionáže Nigel West v článku z roku 2018 spochybňuje existenciu takýchto škôl, aké sú ukázané vo filme. (Arsenal83)
  • Od Aliancie ženských filmových novinárov v New Yorku získala Jennifer Lawrence v roku 2019 za tento film cenu za herečku, ktorá najviac potrebuje nového agenta. (Arsenal83)
  • V postprodukcii Francis Lawrence ponúkol Jennifer Lawrence možnosť pozrieť si zostrih z filmu pred štúdiom a producentmi, aby mohla požiadať o vymazanie akýchkoľvek nahých alebo sexuálnych scén. Odmietla však akékoľvek vymazanie. (Arsenal83)
  • Jennifer Lawrence priznala, že scenár sa jej páčil od začiatku, jediným zádrheľom boli nahé scény aj vzhľadom na to, že v roku 2014 boli Jennifer Lawrence ukradnuté súkromné ​​nahé fotografie v únikoch z iCloud. Nakoniec však usúdila, že je to podstatný rozdiel s dôvetkom: "Má azda neistota a strach z toho, že ma budú súdiť pre nahotu po tom všetkom, čím som si prešla, diktovať moje rozhodnutia po zvyšok môjho života?" (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví v 12. minúte. (figis20)
  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)
  • Počas natáčania v Budapešti, bola počas voľna Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) prítomná pri jednej barovej bitke. (Astonko)
  • Natáčanie prebiehalo v Budapešti a 25.4.2017 a 26.4.2017 v Bratislave. Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) točila svoje scény v Petržalke, Istropolise a okolí Slovenského Rozhlasu. (Dominika.Dem)
  • Děj k filmu se odehrává v Rusku, kde se film dostal do kin jako poslední, a to 31. května 2018. (Varan)
  • Barva, kterou si Dominika (Jennifer Lawrence) barví vlasy blond, je barva maďarské kosmetické značky Kallos Cosmetics. (MakiMaki)
  • Je možná podobnost mezi Red Sparow a Black Widow ze série od Marvelu. (griph)
  • Kandidáti byli skutečně nazýváni „vrabci“ nebo „volavky“. Škola uvedená ve filmu opravdu existovala ve městě Kazaň na břehu řeky Volhy v Rusku. (griph)
  • „Honeypot“ škola byla skutečnou součástí výcviku sovětských zpravodajských služeb. Učila mladé ruské ženy o umění zachycení, svádění a vydírání inteligenčních cílů. (griph)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama