Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
  • Česko Babylon Berlín (viac)
Trailer
Nemecko, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Predloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrajú:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Recenzie používateľa Topco k tomuto seriálu (8)

Babylon Berlín (2017) 

Atraktívna symbióza historickej dobovky (Nemecko po 1.sv. a pred 2.sv. vojnou) a filmu noir! Retro-noirová atmoška aj námet (či už pátranie po stratenom pornofilme alebo dobehnutie démonov minulosti). Pozornosť neustále držia ambivalentné postavy (poznačené všadeprítomnou dekadenciou doby) a oku lahodí dokonalá výprava a kamera (ktorej nie je cudzia tieňohra, fokus na siluety či skosené kompozície). Veľká spokojnosť. ()

Season 3 (2020) (S03) 

3.sérii rozhodne nepomohlo predĺženie o štyri epizódy. Príbeh v nejednej časti stagnoval a videli sme dookola tie isté známe veci (tancovačky, popíjanie). Stále prevažuje spokojnosť a séria priniesla zopár pamätihodných scén (vraždiaci fantóm, rituál a lá Eyes Wide Shut, akcia v daždi, scéna Du bist alles). Nemôžem si však pomôcť, že trojka bola obsahovo viac naťahovaná a menej formálne nápaditá ako prvá dvojséria. Climax a jeho twist mal tiež hodne ďaleko od dvojky... 3,5* ()

Episode 3 (2020) (S03E03) 

Po ako-tak obstojnej jednotke (paralelne ukazujúcej ako sa darí našim dvom hl. hrdinom) prišla ešte lepšia dvojka, aby nás tretia časť opäť stiahla do vôd priemeru. Celkovo, je séria oproti prvým dvom sériám nepríjemne nenápaditá - ako po obsahovej, tak formálnej stránke. Pevne verím, že sa to čoskoro zmení. ()

Episode 5 (2020) (S03E05) 

Túto epizódu (v začiatku ktorej si nemožno nespomenúť na Eyes Wide Shut) potrebovala táto - doteraz prekvapivo fádna - séria ako soľ! Konečne výraznejšia spokojnosť. ()

Episode 6 (2020) (S03E06) 

Tretí Berlín je vo svojej polovici. Zatiaľ nadšený stále nie som. Lepšie časti striedajú vyslovene priemerné a dej či vývoj postáv sa posúva len pomaly. Ústredná zápletka dlho, dlho vyzerala, že by si s ňou vystačila jedna sfilmovaná epizóda z pera Agáty Christie. Oproti prvým dvom sériám je tento Berlín nepríjemne nenápaditý – ako po obsahovej, tak formálnej stránke. Pevne verím, že sa to ešte čoskoro zmení. 5. a sčasti aj táto 6. časť dali istú nádej... ()

Episode 8 (2020) (S03E08) 

Opäť mám napravené chute! ()

Episode 9 (2020) (S03E09) 

Poetické a dojímavé v závere. To, čo sme tušili a cítili od začiatku, sa medzi Gereonom a Lottou napĺňa! ()

Episode 11 (2020) (S03E11) 

Prichádza asi jeden z kľúčových twistov a skladačka začína dávať zmysel. Pôda pred finále pripravená! ()

Súvisiace novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (viac)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (viac)

Reklama

Reklama