Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (447)

H34D 

všetky recenzie používateľa

Naprosto neortodoxní pojetí komedie a hororu v jednom. Peter Jackson se vydal do nejtemnějších míst vesmíru, nikoliv aby tam vylovil kanibaly, ale aby si odtamtud přinesl ten nejčernější humor a uvařil z něj polévku, z níž se udělá nejednomu všežravci nevolno. Bezstarostnost filmu a improvizační scénář vhodně doplňuje absurdnost a zvrácenost této ďáblovy hříčky. Myslím však, že příliš velké množství přestřelek, u kterých se nejvíc projevuje technická zaostalost a mizivý rozpočet, Vesmírným kanibalům lámou vaz. Během rádoby akčních scén jsem měl pocit, že ono parádně ujeté a vlastně i originální béčko se mění v prostě jen špatně natočené béčko...Ale i tak díky své originalitě, doslova kultovním scénám a hláškám dávám 4*. 7/10 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na svoju dobu a hlavne vzhľadom na podmienky, v ktorých vznikal tento film, tak celkom slušné. Obdivuhodné, že vlastne z ničoho a v amatérskych podmienkach dokázal P. Jackson urobiť pozerateľný film, navyše s celkom dobre zvládnutým gore, dokonca by sa tu našlo i pár splatterových prvkov. Je to síce len taká jednoduchá blbinka, ale strata času to určite nie je. A pár scénok aj celkom pobavilo. Ten priemer si to zaslúži. 60/100 ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Oscarový režisér Pána Prsteňov Peter Jackson a jeho ... začiatky. Alebo skôr šialene šibnutá, krvavá a nechutná sci-fi hororová komédia ? Povedal by som, že od každého trochu. U mňa hraje veľké mínus, že nemám rad tento typ filmu a za jeho amatérčinu by som ho najradšej poslal medzi najhlbšie odpady. Ale je tu jedno veľké ale a to je Peter Jackson. Novozélandský nadšený filmový fanúšik, ktorý okrem toho, že režíroval túto uletenú zvrhlosť, písal aj scenár, ktorý obohatil o niektoré fajn hlášky, staral sa aj o produkciu, či kameru, zostrihal si to podla seba, masky, kostýmy a aj efekty, to všetko podomácky vyrábal on, dvadsaťdva ročný Peter a zároveň si tu ešte aj zahral. A to je na jedného človeka fakt dosť a s plátna je to jeho nadšenie a zápal vidieť a cítiť. Bad Taste sa síce pomalšie rozbieha, za to končí s neskutočnou gradáciou a extrémne krvavou nápaditosťou. V dnešnej dobe sa mi to hodnotí dosť ťažko, ale v dobe uvedenia to musela byť neskutočná pecka. 60% - 3* ()

2-Xtreme 

všetky recenzie používateľa

Jackson vo filme Braindead ukázal čo v ňom je, ale pri Bad Taste sa mu to ešte nepodarilo. Moc tam bolo cítit tú amatérčinu. Výkony (ne)hercov sú hrozné, dej je dost slabý a to nekomentujem scenár. Vidno, že Jackson si vychutnáva gore a vôbec, iba to sa mi na celom filme páčilo. Vie skvelo skombinovat humor s krvou, ale zápory preýíšili klady filmu. Ked si zoberem kedy bol film natočený, ze kolko bol natočený a za akých podmienok bol natočný tak dávam 60%, inak by som išiel ešte nižšie. ()

Hunter2222 

všetky recenzie používateľa

No jo, Peter Jackson začína s hororom. Nie je to také zlé, ako väčšina začiatkov iných hororových režisérov, ale nie je to ani také dobré ako Braindead. Keby som najskôr videl toto a až potom Braindead určite by som bol o dosť spokojnejší, ale čo už. Celé to, každopádne bolo dosť amatérske, nemalo to ten výrazný humor ako Braindead a aj pri stopáži 91 minút to dosť nudilo. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (24)

  • Název města Kaihoro pochází z maorštiny, kde "kai" znamená jídlo a "horo" město. Foodtown se také jmenuje novozélandský obchodní řetězec s potravinami. (Vampireman)
  • Dodávka, kterou Derek řídí, je Ford Thames 5cwt z roku 1961 speciálně upravený pro invalidní vozíky. Jejím majitelem je Derekův představitel Peter Jackson. (ČSFD)
  • Keď Derek spadne z útesu na skalu, je vidno ako z boku naňho niekto vyšplechne krv. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené