Reklama

Reklama

VOD (1)

Pozoruhodný príbeh bezpodmienečnej lásky nakrútili podľa najpredávanejšej knihy pamätí Jeannette Wallsovej. Mladá žena sa zamýšľa nad svojím životom v excentrickej, nekonformnej bohémskej rodine, ktorá bola úplne nefunkčná, napriek tomu však odolná a úzko prepojená. Matka Rose Mary (Naomi Wattsová) bola výstredná umelkyňa a otec Rex (Woody Harrelson) alkoholik, vo chvíľach triezvosti však podnecoval fantáziu svojich detí, učil ich fyziku a geológiu a hlavne, nebáť sa žiť slobodne. Mladá Jeannette (Brie Larsonová) našla silu odísť a vybudovať si vlastný úspešný život. Vydala sa, žije v New Yorku, musí však čeliť kritike rodičov, ktorí jej vyčítajú, že zradila ich hodnoty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (86)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Film, jež doopravdy naučí člověka vážit si své rodiny, ať už jde o jakékoliv vztahy a problémy. Brie Larson a Woody Harrelson neskutečně táhnou jeden pravdivý příběh kupředu, příběh z jedné části tak pozitivní a zároveň tak krutý, že to prostě musí nějak zapůsobit na každého. Rozhodně to nesedne každému, ale kdo podobné příběhové filmy vyhledává, ten nejspíš neprohloupí. Za perfektní emocionální závěr ještě jeden stupeň nahoru. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Štandardný životopisný film v ktorom nám hlavná hrdinka rozpráva o svojom detstve a popritom sledujeme aj líniu v ktorej je už dospelá. Nič extra nové film neprináša. Keď už o tejto rodinke vznikla kniha a film, tak je jasné, že to nebola dokonale šťastná a funkčná rodinka. Rodičia boli akože bohémi s nejakými tými umeleckými sklonmi, ale inak to boli obyčajní šupáci, ktorí sa o nič nesnažili a deti nechávali o hlade. Takých ľudí nemusím a ani nevidím dôvod točiť o nich filmy. Tá snaha hlavnej hrdinky oslobodiť sa od takého spôsobu života nebola podaná príliš strhujúco alebo nejak dojímavo. Jej príbeh ma nechal chladným. 4/10. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Bývať v barabizni, ale s možnosťou výhľadu na hviezdnu oblohu, alebo v luxusnom byte v meste so zahmleným smogovým výhľadom na ďalší vežiak? Menili by ste? Tiež nie? Tak prečo tomu dávajú skoro všetci prednosť? A máme vôbec inú voľbu pod tlakom verejnosti, rodiny, spoločnosti, priateľov atď? No, Glass Castle nie je primárne film o otázkach, ale jednoducho len sfilmovaná biografická kniha. Je niekde na hranici feel good indie a hollywodskym mid cultom, ale to je nakoniec jedno, ak vás film upúta. To sa v mojom prípade stalo, aj keď ma emocionálne nerozobral. 70% ()

caffelina 

všetky recenzie používateľa

Pútavo a dobre spravený film, fajn humor, dobrí herci, škoda že aj nejaké to americké cliché ..i keď musím sa priznať, mňa koniec fakt dojal a krásne zobrazil podstatu filmu resp. memoárov Jeanette. Celý film na jednu stranu sympatizujete so zaujímavými rodičmi, ktorí chcú svoje deti "vychovávať" podľa seba, ku slobode, nie ako obete konzumu a spoločnosti. Na druhú stranu nadávate na toho sebeckého opilca a neschopnú ženskú, ako môžu dopustiť aby kvôli nim ich deti žili v takých podmienkach. ()

juta 

všetky recenzie používateľa

Životopisný a dobře zmáknutý film, který má jak světlé, tak ty špatné momenty. Rozhodně to byl zajímavý pohled na to, jak to malá holka neměla jednoduché a i když byl táta hodně velký pošuk, tak se na něm dalo najít zase spoustu dobra, kterému by mohlo spoustě dětí jen tiše závidět, že nemají takového tátu. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)
  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)

Reklama

Reklama