Reklama

Reklama

August (Auggie) Pullman má 10 rokov, miluje Hviezdne vojny a práve nastúpil po prvýkrát do školy, pretože je výnimočný. Keď prišiel na svet, lekári predpovedali, že sa nedožije rána. V detstve podstúpil toľko operácií, čo iní nezakúsia za celý život. Pre vrodenú poruchu, ktorej názov väčšina ľudí nevie ani vysloviť, má silne zdeformovanú tvár. A predsa chce žiť normálny život. Preto teraz stojí pred najťažšou skúškou zo všetkých – konečne ide do školy medzi „normálne“ deti. Musí sa pripraviť na zdesené pohľady spolužiakov aj posmech neprajníkov. Nájde v sebe dosť síl, aby si našiel priateľov a v škole vydržal, alebo sa vzdá a radšej zostane doma? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (17)

Trailer 4

Recenzie (341)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Hledal jsem nějakej film pro manželku ale zároveň něco co bych mohl zkousnout i já. A film Wonder mě celkem zaujal. Myslím si, že jde o snímek, kterej dokáže v divákovi vyvolat snad skoro všechny emoce. Obvykle podobným filmům neholduju a rozhodně je nevyhledávám. Tohle mi ale sedlo a řekl bych, že tohle nebyl takovej ten americkej prvoplánovej doják ale celkem milej lidskej film. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Mezi 3-4...nevím, jestli má imdb patent na systém 10* hodnocení, ale toto 5* je prostě pruda...ano, je to pruda...ale změna by patrně zbořila všechny předešlé **, což by mělo za následek kolaps čsfs...takže nezbývá nic jiného, než se s tím smířit...to taky zbývalo malému chlapci tohoto snímku (i když v jeho případě šlo o větší tragédii), který reflektuje posměch, hněv a šikanu už na základní škole. Body dolu za stopáž (už to bylo dlouhé) a opakující se motiv otloukánka a šikanérů. A jak píši v úvodu, je to mezi 3-4. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Láska Nebeská pro prvňáky. Extrémně cukrkandlová vypalovačka, kde je tak pětina scén navíc, nebo zbytečně delších než by měly být a má to celé galapředstavení končit asi tak o půl hodiny dřív, ale jinak je to ultra-pozitivní bomba, která se zjeví z nenadaní a překvapuje svojí odlehčeností a nenuceným humorem, takže nezbývá než valit oči. Julia Roberts předvádí její nejlepší herecký výkon za posledních několik let a Jacob Tremblay ukazuje, že je velký talent. Přeslazené a americké až na půdu, ale zároveň upřimné a procítěné. Skvělé školské etudy New Yorského předměstí a jedné jeho middle-class rodinky. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ak nemáte radi komixové filmy a chcete vo februári vidieť aspoň jeden film, tak si urobte radosť, nechoďte na "Fifty Shades Freed", a miesto toho si choďte pozrieť "Wonder". Film, ktorý ma skutočne zahrial pri srdci, mal v sebe veľmi peknú myšlienku a okrem toho nie je tu jediná postava, ktorá by pre mňa nebola pochopiteľná. Nie sú tu žiadne otravné stereotypy, nemáme tu žiadne typické ľahké scenáristické klišé, ktoré sme videli miliónkrát a miesto toho sa sústredíme na všetkých, ktorí v príbehu vystupujú. Lebo všetky postavy vo filme sú dôležité. Všetci majú dôležitú rolu, nikto nerobí rozhodnutia bez toho, aby sme ich skôr či neskôr nepochopili a najmä nič nie je také, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Koniec koncov, ľudia robia chyby, robia rozhodnutia, no súčasne musia prijať aj dôsledky týchto činov. Decká v tomto filme sú skvelé. A nielen Jacob Tremblay. Všetci podávajú skvelé výkony, film má úžasnú, hrejivú atmosféru a rieši problémy, s ktorými sa stretávame v bežnom živote. Najmä si treba uvedomiť jednu vec. Ako dospelí mnohé veci zvykneme zabúdať. No keď ich potom vidíme naživo, tak sa nám veľmi dobre pripomenú. A problémy, s ktorými bojujú vo svojom živote deti a tínedžeri sú rovnako dôležité pre nich, ako sú dospelácke problémy dôležité pre nás. Len občas to nevidíme, alebo nechceme vidieť. Byť rodičom je ťažká vec. A tento film to skvele ukazuje. Neviem osobne, čo by som filmu vytkol. Podľa mňa je vynikajúco napísaný, úžasne zahraný, vynikajúco graduje a je podaný spôsobom, ktorý ho robí oveľa komplexnejším a funkčnejším, než mnoho iných filmov, ktoré sa chce tváriť, aké sú skutočné a silné. Tento film sa netvári. Tento film taký je. A odporúčam ho vidieť všetkými desiatimi. Ako som povedal, ak chcete ísť vo februári 2018 vidieť jeden film, tak si pozrite tento. Môj osobný favorit. Hodnotenie: A+ ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Obyčajná tvár" je film o chlapcovi Augustovi Pullmanovi, ktorý sa narodil s vadou tváre. Pre svoje estetické postihnutie to nemá v živote jednoduché, ale napriek tomu sa nevzdáva. Je to snímok, ktorý hrá na city, miestami doslova citovo vydiera diváka. Musím však uznať, že je to po filmárskej stránke profesionálne natočené. Vypočítavo dojímavé filmové dielo. Ja si však nedokážem odpustiť cynickú poznámku. Viete si predstaviť, že by sa starej veľkohubej anorektičke Julii Robertsovej a krivonosému trotlovi Owenovi Wilsonovi podarilo spoločne splodiť pekné dieťa? Ja veru nie. Výsledok ich potencionálneho párenia presne zodpovedá podobe malého Augusta Pullmana. *** ()

Galéria (157)

Zaujímavosti (16)

Reklama

Reklama