Reklama

Reklama

August (Auggie) Pullman má 10 rokov, miluje Hviezdne vojny a práve nastúpil po prvýkrát do školy, pretože je výnimočný. Keď prišiel na svet, lekári predpovedali, že sa nedožije rána. V detstve podstúpil toľko operácií, čo iní nezakúsia za celý život. Pre vrodenú poruchu, ktorej názov väčšina ľudí nevie ani vysloviť, má silne zdeformovanú tvár. A predsa chce žiť normálny život. Preto teraz stojí pred najťažšou skúškou zo všetkých – konečne ide do školy medzi „normálne“ deti. Musí sa pripraviť na zdesené pohľady spolužiakov aj posmech neprajníkov. Nájde v sebe dosť síl, aby si našiel priateľov a v škole vydržal, alebo sa vzdá a radšej zostane doma? (Forum Film SK)

(viac)

Videá (17)

Trailer 4

Recenzie (341)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $132,422,809Tržby Celosvetovo $305,937,718Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,599,521Tržby za predaj DVD v USA $14,268,304║ Ak si odpustíme nejaké tie rušivé momenty ako obsadenie Owena Wilsona, ktorý tam až tak nesedí ide o dosť solídne natočené drámu. Je pochopiteľné že pri danom rozpočte sa vsadilo na bývalé hviezdy, u Owena to škrípe na druhej strane zas Julia Roberts tu sadne výborne. Príbeh chlapca, ktorý pre určité zdravotné problémy žije vo svojom svete vstupuje do náručia školy a samozrejme nevyhnutného opovrhovania a šikany. Dá sa povedať, že príbeh je dobre vyskladaný, netlačí sa zbytočne na pílu, má to dobré silné okamihy a príjemnú gradáciu. Ako taká rodinná citová oddychovka to je takmer dokonalé. /80%/ ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Ponaučení a doják. Sladké jak pověstné hovno z nutrie a reálné asi tak jako demokratické volby v Severní Koreji. Ale zároveň je naprosto jasné, že Chbosky to takhle průhledné až pohádkové prostě chtěl.  A za vší tou příručkovou sladkostí o správném přístupu k dětem, kamarádům a k sobě samým se nenápadně dějí ty skutečné věci. Všimli jste si jak třeba během filmu zkrásní unavená máma Julie Roberts nebo stěru jak jinak než skvělého Mandy Patinkina vůči nabubřelému zbohatlíkovi, rodiči. - " Ve školské radě mám pořád dost dobrých přátel,, pane řediteli! - Já jich tam mám víc."   Sympatické i v tom, že jsme poučováni jen v hodnotách prostých, řekněme lidských  A takhle se poučovat klidně nechám.  Ovšem lidé otrávení dnešní společenskou ufňukanou rasově-genderovou  kontroverzí asi raději ruce pryč. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Určite nejde o žiadne majstrovské, filmové dramatické dielo, no v tomto prípade hodnotím skôr pocitovo. Emotívny účinok snímku sa mi skrátka dostal pod kožu a koniec ma v tomto smere totálne rozložil... Smutný a dojímavý príbeh o chlapcovi, ktorého chovanie a správanie aj napriek ťažkému životnému údelu, ma totálne očarilo, to bolo presne to, ako si predstavujem vnútorne krásneho človeka. A ten chalan bol vo vnútri tak krásny, ako len málokto, klobúk dole. Myšlienky o tom, čo je naozaj v živote dôležité a ako by sme sa mali k sebe správať, či už to bolo vo forme veršov od toho básnika, alebo potom na konci pri prejave toho riaditeľa, by mali byť vlastné každému - to je tá pravá hodnota. Tak nejak by znela moja odpoveď na tak zložitú filozofickú otázku - ako žiť? Čo sa týka emotívnej stránky, len málo filmov u mňa nastavilo latku tak vysoko. A čo je hlavné, emócie z filmu mi prišli ako prirodzený dôsledok jednotlivých situácií, nenásilné a vo veľmi príjemnej forme. Páčila sa mi aj samotná koncepcia skladby príbehu, najmä perspektíva pohľadu jednotlivých členov rodiny a kamarátov na malého Augusta. Pokiaľ mám dať nejakému dojáku plný počet, tak toto je určite tá správna voľba. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Vzaté v širších súvislostiach: naozaj je americký vzdelávací systém taký podradný, keďže blbí Američania nevedia hlavné mesto Stredoafrickej republiky a kde je Slovensko? Namiesto toho sa učia kreativite, tímovej práci, sebaprezentácii a zdravému (?) sebavedomiu. U nás by chalanisko skončil v špeciálnej škole s deťmi z osady a do konca života sa živil doma v izbe lepením sáčkov alebo navliekaním gorálok. K filmu: pátos sa nezaprie a Amíci bez neho už nie sú schopní natočiť žiadny film. Keby to bolo brané len z pohľadu Auggieho, tak by to bol priemer. Fokus na iných členov rodiny a priateľov tomu veľmi pomohol. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Hledal jsem nějakej film pro manželku ale zároveň něco co bych mohl zkousnout i já. A film Wonder mě celkem zaujal. Myslím si, že jde o snímek, kterej dokáže v divákovi vyvolat snad skoro všechny emoce. Obvykle podobným filmům neholduju a rozhodně je nevyhledávám. Tohle mi ale sedlo a řekl bych, že tohle nebyl takovej ten americkej prvoplánovej doják ale celkem milej lidskej film. ()

Galéria (157)

Zaujímavosti (16)

Reklama

Reklama