Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iba jediný muž dokáže zastaviť teroristov, ktorí chcú vyhodiť do vzduchu hokejový štadión natrieskaný divákmi počas finálového zápasu o Stanley Cup.
Otcovi sa počas finále hokejovej súťaže o Stanley Cup stratí malá dcéra. Spolu s ďalšími rukojemníkmi ju odvliekli teroristi, ktorí podmínovali štadión a žiadajú miliardu dolárov, inak exploduje celá hokejová hala aj s divákmi, a to ešte pred ukončením zápasu. Jedine požiarnik Jean-Claude Van Damme má plán, ako zachráni dcéru, zabráni ničivej explózii a to všetko stihne ešte do záverečného hvizdu zápasu.
Dejiskom dramatického príbehu je vypredaný zimný štadión, na ktorom sa má odohrať finálový zápas hokejovej súťaže o Stanley Cup medzi mužstvami Pittsburgh Penguins a chicagským tímom Black Hawks. Na hokejovom stretnutí sa okrem niekoľkých desiatok tisícov divákov zúčastní aj viceprezident USA so starostom. Štadión obsadí komando teroristov vedené Joshuom Fossom a čaká na doručenie obrovského výkupného. Všetko je dokonale pripravené - celý štadión je podmínovaný, spojenie prerušené, rukojemníci uväznení... Na scéne sa však objaví požiarny technik Darren McCord. Pred rokmi sa ťažko zranil, keď z horiaceho domu márne zachraňoval malé dievčatko. Vzdal sa miesta v zbore a prijal prácu obyčajného požiarneho technika, čo ťažko nesie hlavne jeho syn Tyler. Teroristi by jednoznačne vyhrali, keby jeden z nich nespravil chybu - ako jedného z rukojemníkov odtiahol do viceprezidentovej lóže aj Darrenovu malú dcérku Emily, ktorú otec vzal na zápas aj so synom Tylerom. A Darren sa veľmi nahnevá. Má plán, ako zachráni dcéru, zabráni ničivej explózii a to všetko stihne ešte do záverečného hvizdu zápasu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (213)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Film ma putavy namet. Sice je to milionta variacia Die Hard, ale to nevadi, lebo tento typ filmov mam rad. Technicka stranka je tiez v poriadku. A napriek tomu je to neskutocna nuda. Hlavny problem vidim v takmer absentujucich akcnych scenach. Behom prvej polovici tam Van Damme zmlati iba jedneho maskota. Skoda ze to je jedina poriadna bitka celeho filmu. V druhej polovici zase pobehuje po stadione jak kralicek Energizer a sem tam niekoho v parsekundovej bitke dost brutalne zabije. A este si stihne aj zahrat hokej. Trapne. No a na konci vybuchne jeden vrtulnik. A to vsetko stalo 35 mega? Evidentne väcsinu rozpoctu Van Damme prešnupal. Okrem Van Damma, ktory tu nepochopitelne hra hasica, ktory sa vie nahodou bit, tu zaujme este zaporak, ktory je tak ubohy, ze ho slovne zotrie aj Van Dammova mala dcera. A potom ma zaujala este postava jedneho agenta vdaka jeho priezvisku. Agent Hallmark. To celkom sedi, pretoze tento film je vhodny maximalne pre zeny pri zehleni, takze im snad nebude vadit, ze sa v nom nic nedeje a ked Van Damme zachrani svoje dve deti, tak im to roznežni srdiecko. Pamätam si, ze ked tento film vysiel prvykrat na VHS, tak ma sklamal natolko, ze som ho ani nedopozeral. A to som vtedy Van Damma absolutne zral. Dnes som uz zvyknuty na kdejaky odpad, takze som to zvladol, ale stale to povazujem za najnudnejsiu ackovu Van Dammovku. 2/10. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dosť podhodnotený film. Na druhu stranu to nie je ani žiadny zázrak, ale štandard Van Dammeoviek to splňa. Príbeh je v podstate taký Die Hard len na štadióne NHL. Žán klod si tu zahrá s Jágrom, či Francisom na par minút o Stanley Cup, vychytá pre Pittsburgh dôležitý nájazd, medzi tým zneškodní bomby a ešte aj natrhne všetkým teroristom riť. Nič viac nič menej, jednohubka. 60% - 3* ()

Reklama

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Vždy když chci vypnout mozek po celodenní dřině si pustím nějaký řádný béčko, no a ted mi přišlo do pracek tohle, přiznám se že film měl u mě premiéru(13.10.2011) a tak jsem se připravil na nejhorší(i když Hyams nepatří mezi to nejhorší)ale byl jsem mile překvapen, i když ten film má neuvěřitelně mnoho chyb(opravdu moc) tak jsem se prostě dokonale bavil, Van Damme ve výborné kondici se mlátí jako o život, do toho docela funny příběh a fajn scény(hlavně konec je opravdu šílenej), a tak se člověk nemá šanci nudit. Prostě parádní záležitost, i když semnou nikdo nesouhlasí. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Scénář : Gene Quintano. Kamera : Peter Hyams. Hudba : John Debney. CHYBY VE FILMU - 1 - Během filmu se několikrát golmanu Penguins změní barva betonů z bílých na černé a naopak. 2 - Když na konci filmu padá vrtulník do stadionu, tak si můžete všimnout, že na vrtulník má hodně krátke vrtule. CITÁT - Jeden civilista. A lóže je plná kandidátů.......... ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Další z legend. Van Damme zvládne všechno. Vykosí teroristy, zvládne akrobacii a ještě k tomu předvede brankařský zákrok roku. Je to sice úsměvné, ale své kouzlo to má, především pak pro fandy devadesátek. Souboje slušné, záporák vysoce elegantní a vizuální efekty velmi nevyrovnané. Od těch dobrých (raketomet) až po ty neuvěřitelně trapné (zpomalovačka helikoptéry). V "over the top" závěru už se člověk jen velmi těžko udrží nesmát se, ale je potřeba tygra z Belgie brát trochu s rezervou. Klišovité a dost průměrné. Co jiného od Hyamse čekat. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (15)

  • Ve filmu zazněla spousta jmen tehdejších hokejistů. Na straně Pittsburgu to byli Jaromír Jágr, Martin Straka, Ron Francis, Luc Robitaille, Ulf Samuellson, Matt Cullen a Nicklas Sandstrom. Na straně Chicaga to byli Ed Belfour a Chris Chelios. (zdeny99)
  • Tři roky před natočením filmu se hrálo finále Pittsburgh vs. Chicago. Tučňáci tehdy vyhráli 4:0 na zápasy. (Untouchabl)

Reklama

Reklama