Reklama

Reklama

Náčelník

  • Slovensko Alfa (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Epické dobrodružstvo sa odohráva počas poslednej doby ľadovej pred 20 000 rokmi. Po nevydarenom love ostáva mladý bojovník zranený, opustený vlastným kmeňom a ponechaný napospas divočine. Cestu mu skríži vlk, taktiež opustený svojou svorkou. Z odvekých nepriateľov sa zrazu musia stať spojenci. Iba tak totiž dokážu v krutej a drsnej divočine prežiť a nájsť cestu domov pred príchodom neľútostnej zimy. (Itafilm)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (361)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Popravde nechápem to nízke hodnotenie. Ide o naozaj veľmi príjemný, po technickej stránke výborne zvládnutý survival, ktorý svojim dramatickým vyznením a pocitovým pôsobením na diváka možno kľudne priradiť do kategórie rodinný film. Čítal som si komentáre a čudujem sa, že až na jedného užívateľa asi nikto nepochopil význam a hlavnú pointu filmu - príbeh o domestifikovaní psa. Tiež ma pri filme napadla myšlienka, že koľko takýchto podobných príbehov už nadobro ostane zabudnutých... toľko ľudských životov, ktoré sa v priebehu tých tisícročí prepadli do čiernej jamy zabudnutia.... Čo sa týka konkrétne tohto príbehu, naozaj to tak mohlo byť, pravdu už nikto nikdy nezistí, svoju logiku to ale má. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $51miliónovTržby USA $35,857,181 Tržby Celosvetovo $98,203,196Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,522,944Tržby za predaj DVD v USA $3,330,184║ Skoro tak neškodné ako Emmerichovo 10.000 BC. Dejovo úplné priamočiare, skoro rodinný film bez väčších nárokov. Triky občas zbytočne bijú do očí. Herecky dosť vedľa, zlý výber. /50%/ ()

Reklama

MICHAEL73 

všetky recenzie používateľa

V podstatě, co čekat? Jsou lidi, kteří by od toho očekávali akce ve stylu Avengers, ale to budou zklamaní. Alfa je film s jednoduchým a standartním příběhem. Musím, ale pochválit moc pěknou kameru - záběry na nebe ve dne, v noci, jsou pastvou pro oči. Výprava také moc pěkná, vžil jsem se do prostředí 20 000 let staré Evropy. Příběh je, ale standart a nic neobvyklého, což většina lidí nepředpokládá a to je špatně. Já jsem očekával jednoduchý příběh a ten jsem dostal na hezkém podkladu krásné kamery, CGI a výpravy, takže si téměř nemůžu stěžovat. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Fajn prechádzka prírodou, zimou, snehom, blatom, vetrom, slnkom, vodou, dažďom, ale to je asi tak všetko. S traileru som mal pocit, že dostaneme trošku skromnejšiu verziu Emmerichovho 10,000 BC a nebol som ďaleko, iba som neratal s tým, že dostaneme úplne vykastrovanú verziu a v podstate len prechádzku, ktorá nám ukáže ako sa s kamarátiť s vlkmi. Na druhu stranu, je to dosť krátke, dobre to plynie a dobre sa na to pozerá, čiže šancu tomu môžte dať. 70% - 3* ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Oblíbený film Stevena Eriksona (občas Půlnoční vlny hadr), který mi často připomínal modernější verzi známého Ohně. Škoda několika vyloženě superhrdinských kousků ústředního mlaďocha: sem tam jsem měl rušivý pocit, že koukám spíš na comics ve stylu 20.000 B.C. než na rodinné drama o prvních pejskařích. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (11)

  • Napriek zaužívanej predstave o vlkoch ako krvilačných predátoroch ide o veľmi plaché zvieratá. Tvorcovia spočiatku hľadali vhodné jedince po celom svete, ale nakoniec sa rozhodli pre československé vlčiaky. Toto plemeno vzniklo skrížením nemeckého ovčiaka a karpatského vlka, takže sa vlkovi najviac podobá, no dá sa oveľa ľahšie vycvičiť. (krasomama)
  • Film byl také natočen v Provinčním parku dinosaurů poblíž Patricie Alberty. (Delock)

Súvisiace novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Reklama

Reklama