Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ako sa po rozvode dostať opäť do formy? Mladú americkú spisovateľku Diane Laneovú pozve priateľka na desať dní do slnečného Talianska, aby sa rozptýlila. Toskánska krajina a jej obyvatelia ju očaria natoľko, že sa tam rozhodne kúpiť schátranú vilu. Začína sa dobrodružstvo, ktoré zmení jej život a naplní ho neočakávaným prekvapením, priateľstvom a láskou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (117)

sona123 

všetky recenzie používateľa

Kýč jako bič, ale neuvěřitelně kouzelný a lahodící oku a vůbec ničím neurážející. Slunná Itálie, smekám klobouk před architektem nebo teda tím člověkem, co vybírá exteriéry a interiéry a vše tam aranžuje - bilo do očí, jak to bylo perfektní, ale bylo to krásné. K tomu tradiční italská hudba (nevím, na co brnkají, balalajka to není, tak asi nějaká kytara?), všude úsměvy, krásné počasí, krásní opálení muži, trocha slz a spousta štěstí...bylo to dokonalé. A to filmy s Diane Lane fakt nemusím! ()

liberita 

všetky recenzie používateľa

Mám rada filmy, po ktorých pozretí mi zostane príjemný pocit a Pod toskánskym slnkom je presne takým hrejivým zážitkom, zanechávajúcim úsmev na tvári. Pôsobí síce aj trochu rozprávkovo, ale to je niečo, čo sa filmu dá odpustiť. Diane Lane je vo svojej úlohe absolútne očarujúca a nečudujem sa, že jej vyniesla viaceré nominácie a ocenenia. Veľký priestor patrí vo filme ale aj nádherným talianskym scenériam lákajúcim na dovolenku, prastarej vile plnej tajomných zákutí, priateľským miestnym obyvateľom ako aj trojici pôvodne rezervovaných Poliakov. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ani nie romantická komédia ako skôr romantická rozprávočka pre malých a veľkých, príbehovo plná sladkej cukrovej vaty a zmrzliny. Aj napriek tomu však musím uznať, že sa mi na to pozeralo celkom príjemne, čas mi ubehol ani neviem ako. Réžia spolu so scenárom tu vyťažili z minima maximum. 65/100 ()

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Popravdě jsem čekala něco jiného. Víc slunce, víc moře, víc svahů... líbilo by se mi, i kdyby to bylo prostě víc poetický. Udržet si to atmosféru, kdy Frances vaří pro dělníky, tak dám jasných pět (a ona tam místy pořád probleskovala). Jenže místo toho se tam snažili narvat vtipy a situace, které tam podle mě byly jako pěst na oko a to hodně filmu uškodilo. Každopádně Diane Lane byla okouzlující a hrála velmi dobře. A mě celkem okouzlil realiťák, i když není vůbec můj typ, ale byl vnitřně moc krásnej. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Audrey Wells na reziserskej stolicke mi nic nehovori, ale film pohladi po dusi nejedneho obstarozneho mentalneho invalida, kuktorym patrim aj ja. Nic sa tam sice nedeje, ale Diane Lane /Soudce Dredd, Smrt On-Line/ je krasna, taliansky toskansky vidiek tiez a vynimocne mi nevadil ani Vincent Riotta (seagalovka Bestie, Stiny Minulosti/. 69 % ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (13)

  • Oltáříček na kamenné zdi naproti domu hlavní hrdinky, kam nosí starý muž pravidelně květiny, byl zhotoven pouze pro účely natáčení. Po dotočení filmu byl odstraněn. (Tonula)
  • Režisér Audrey Wells chcel do filmu obsadiť skutočných poľských hercov, ktorí by si zahrali prisťahovaleckých poľských robotníkov, ale nepodarilo sa mu to pre problémy a meškania pri získavaní pracovných víz pre poľských hercov od talianskej vlády. (Arsenal83)
  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)

Reklama

Reklama