Reklama

Reklama

Resident Evil: Vendeta

  • Japonsko Biohazard: Vendetta (viac)
Trailer 2

Když bezohledný protivník v touze po odplatě vypustí nebezpečný smrtelný virus, kapitán protiteroristické jednotky Chris Redfield požádá o pomoc agenta Leona S. Kennedyho a profesorku Rebeccu Chambers, aby společnými silami zastavili obchodníka se smrtí a zachránili New York. (Bontonfilm)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (88)

kenkaku 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně lepší než minule, jestli lepší než předminule si nejsem jist. Máme tu tradičně Leona a bonusově i Chrise. Lehce se odkazuje na Racoon City, dokonce i filmoví maskoti (dobrmani) proběhnou. Takže vlastně celkem v pohodě. Ano, ty nekonečné zásobníky bílý do oči hodně a ten souboj 1:1 s pistolemi byl více méně LOL. Jako celek je čím ale moc fajn a v kontextu všeho co pod značkou “Resident Evil” vzniká je to rozhodně nadstandard. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Tieto animované Resident Evil z japonskej produkcie mám rád, predstavujú viac, než len solídnu náplasť za jej hranú podobu v poslednej dobe, keďže po treťom diely išla celá séria prudko dolu vodou, ale aj tak ma pri nich predsa len dosť mrzelo, že nepôsobili tak obyčajnejšie, ale akoby séria rovno začala niekde uprostred celého univerza, hlavne predchádzajúci Damnation, ktorý už prakticky nebol vôbec o klasických zombiách. No tento tretí diel, aj keď sa tiež nejedná o nejaký úvod, ale rovnako o stred univerza mi konečne v plnej miere ponúkol všetko to, čo som od tejto série vždy chcel. Zápletka je prakticky klasika, niekoľko dôležitých postáv a starých známych spojí svoje sily, aby zastavili mimoriadne nebezpečného obchodníka so zbraňami, medzi ktorými nechýba aj vírus meniaci ľudí na zombie, pričom sa tu síce možno nájde pár trochu priemernejších miest, ale nie je to nič, čo by mohlo nudiť a väčšinu času je to veľmi solídna žánrová zábava, ktorá ponúkne niekoľko dlhých prvotriednych častí. A veľkým plusom sú rozhodne samotné postavy, hlavné trio už jednoducho nemohlo byť lepšie, Leon, Chris a Rebecca vytvorili perfektný tím, či už v akcii, ale aj mimo nej, k tomu slušný hlavný záporák a ani tých pár vedľajších postáv nie je zlých, len už v porovnaní s ústrednou trojicou očakávane dosť zaostávajú a ani nemajú moc priestoru. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je jednoducho vynikajúca. Je jej tu pomerne dosť a je nielen vizuálne a technicky prvotriedne zvládnutá, ale aj slušne rozmanitá a ponúkne všetko to, čo od univerza Resident Evil aj môžem chcieť v tej najlepšej možnej kvalite. A to rovnako tie hororovo ladené, ako aj čisto akčné sekvencie. Už úvodná sekvencia je skvelá, nedá si pri nej nespomenúť na prvý hraný film, či už lokáciou, ale aj parádnym momentom s natiahnutými drôtmi. Film ponúkne aj výbornú naháňačku na motorke, prekvapivo slušný finálny súboj, ktorého som sa ale inak obával, tieto súboje s bossmi ma nikdy moc nebrali, ale tento ponúkol viacero slušných momentov, no a vrcholom filmu je rozhodne celá sekvencia v chodbe plnej zombií, v ktorej Chris a Leon naplno predvedú, prečo sú to takí borci, toto je scéna hodná mnohých pozretí. A užil som si aj ten zvyšok. A čo sa celkovo vizuálnej stránky týka, jedine spomínaná naháňačka na motorke sa mi zdala ešte trochu nedoladená, ale inak je všetko prvotriedna kvalita. A nesklame ani hudba. Takže pre mňa je Resident Evil: Vendeta rozhodne najlepší diel z tejto animovanej série a aj jeden z najlepších animovaných akčných filmov. Na takto parádnu akciu si z podobných filmov snáď ani nespomínam. Ak bude ešte nejaký diel, dúfam že presne v takomtu štýle. 80% ()

Reklama

Janko_Vlyrd 

všetky recenzie používateľa

Päť rokov prešlo od Damnation. Akoby to bolo včera. Vendetta je rozhodne najlepší RE zo všetkých troch animákov. Ak vezmem v úvahu aj filmové diely s Millou, tak poradie tých najlepších je nasledovné: 1. Extinction (film), 2. Vendetta (animák) a 3. prvý diel (film). Uvítal by som pokračovanie za kratšiu dobu, ako päť rokov. Jeden až dva roky by bol ideál. Leon, Chris, Rebecca. Všetci splnili účel prvotriednej zábavy vo svete RE. V rámci animovano-akčnej produkcie nemožno chcieť viac. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Vendeta je dalším povedeným přírůstkem do animované série Resident Evil, která nechává hrané filmy daleko za sebou. Opět je tu dechberoucí animace, rozumný počet hlavních postav, které dobře známe z herní série a nový záporák Arias. Po vzoru jakéhokoliv dílu herní předlohy je tu parádní závěrečný boss-fight, který narozdíl od herních předloh není potřeba několikrát opakovat. Za mě tedy velká spokojenost. ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačně nejlepší animovaný film ze světa zombies, který jsem doposud viděl. Na film jsem se ten půlrok nesmírně těšil, již trailer jsem si vychutnával plnými doušky. Kdo nehrál hry, ale viděl pouze filmy, tak si možná nepřijde na své, ale spojení dvou nejlepších mužských hrdinů této herní ságy do jednoho filmu ? To jsem si nemohl nechat ujít. Potěšil mě anglický dabing, zejména u Leona je Mercer již osvědčená volba. Chris zde byl jako hora svalů, což odkazuje na pátý a šestý díl hry, ale ocenil bych především jeho normálnější tělesnou konstituci z jedničky, protože mi to k němu sedí více (vůbec mi to ale nevadí). Příběh byl překvapivě zajímavý, vše dávalo smysl a hezky to odsýpalo. Akce byla asi tím nejlepším artiklem, s kterým se film mohl "vytahovat". Již počáteční scéna v rozlehlé budově plných infikovaných mě navnadila (kde byla taktéž tak moc nelogická scéna, ve které voják z protibioteroristické jednotky vidí jednoznačně zombie kluka a zeptá se ho, jestli je v pořádku ? A následně to kvůli jeho počínání odnese skupinka vojáků ? Jako omluvte mě, ale to mega díra ve scénáři). Poté bych ocenil i přestřelku ve stylu alá John Wick. Závěrečná bitka s charizmatickým padouchem Ariasem to vše hezky zakončila. Až na pár kosmetických nedostatků výborná podívaná. Možná bych ještě na závěr uvedl, že vizuální stránka filmu je skvělá, ale na mimice by to ještě chtělo trochu zapracovat. Za mě dávám 85 % ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (8)

  • Začátek příběhu se ve skutečnosti odehrává v sídle v Mexiku (Raccoon City, Spencer mansion a sídlo v Arklay mountains byly zničeny během dílů Zero, 1 a 3). Obdobná sídla jsou pro filmovou i herní sérii opakujícím se tématem. (H3ll_h0unD)
  • Začátek filmu se odehrává ve vile z první hry herní série. (Marlok)
  • Ve druhém díle herní série jezdí Leon v Jeepu a Chrisova sestra Claire na motorce. (Marlok)

Reklama

Reklama