Reklama

Reklama

Resident Evil: Zatracení

  • Japonsko Biohazard: Damnation (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zvláštní americký agent Leon S. Kennedy proniká do malé východoevropské země, aby tu ověřil zvěsti, že místní vláda využívá ve válce bio-organické zbraně. Jen chvíli po překročení hranice ale dostává rozkaz k návratu zpět. Leon s odhodláním odhalit pravdu ignoruje nařízení a vstupuje do válečné zóny, aby ukončil řetězec tragédií způsobených bio-organickými zbraněmi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (168)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý animovaný akčný horor na motívy úspešnej hernej série. Má veľmi dobrý príbeh o zvláštnom agentovi Leonovi, ktorý dostane za úlohu preveriť využívanie biologických organických zbraní v jednej východoeurópskej krajine, kde prebieha konflikt medzi vládnymi vojakmi a povstalcami a po odvolaní tam zostane konať na vlastnú päsť, no okrem vojakov musí čeliť aj omnoho nebezpečnejšiemu protivníkovi. Spracovanie je celkom slušné, síce tempo filmu je väčšinu času skôr pomalšie a výraznejšie sa rozbehne až v záverečnej tretine, ale nemám s tým problém, zápletka je výborná, zasadenie boja do vojenského konfliktu je skvelý krok a tak sa je stále na čo pozerať, ak práve nie sú v obraze rôzne netvory, tak zaujmú aj dialógy medzi hlavným hrdinom a povstalcami alebo aj situácia v prezidentskom dome, veľmi ma zaujali lokácie, ktoré presne pripomínajú rôzne herné prostredia a tak ma to bavilo stále. Je síce pravda, že skôr ocením klasické zombie, ako rôznych mutantov, ale vzhľadom na to, že toto nie je zombie film, ale film z univerza Resident Evil to samozrejme aj očakávam. Akcie tu nie je až tak moc, ale je dosť vydarená. Za prvú hodinu sa skôr nájdu len také menej výrazné akcie, ale aspoň čiastočne to vynahradzuje celý záver, kedy je zase akcie plno. Zaujalo ma, že pôsobí pomerne uveriteľne, samozrejme v rámci možností. Jednoducho nie sú tu žiadne prehnané akčné scény, ale hlavný hrdina pôsobí uveriteľne, akcii sa snaží vyhýbať a hlavne pokiaľ je nepriateľ vo väčšej presile, čo je takmer stále a je aj pomerne napínavá. Jedine ma trochu sklamalo, že sa v akcii zombie moc nevyskytujú, je zameraná skôr proti výraznejším monštrám, ktoré navyše konajú na príkaz ľudí, ale je perfektne natočená, s dostatkom zaujímavých spomaľovačiek, zaujali ma zábery v prvej osobe, ktorých nie je zbytočne moc, ale vždy akciu osviežia, stále sa je na čo pozerať, či už na súboje jeden na jedného, rôzne prestrelky, alebo aj veľkolepejšie akcie s explóziami. A tak okrem záverečnej akcie, či už v podzemí alebo aj vonku chválim hlavne súboj dvoch žien. Veľkým plusom sú postavy, obzvlášť Leon v hlavnej úlohe, ktorý ma bavil po celý čas, je skvelý v akcii, páči sa mi jeho štýl držania zbraní, občas povie dobrú hlášku a ľahko ťahá celý film, zaujímavé sú aj postavy povstalcov, Ada Wong alebo aj prezidentka. Po vizuálnej stránke som veľmi spokojný, vyzerá to perfektne, postavy, prostredie, netvory, akcia a všetky predmety, jednoducho radosť pozerať. S hernou sériou nemám žiadne skúsenosti, ale som veľmi spokojný, škoda toho menšieho množstva akcie, keby jej bolo viac aj v prvej hodine a hlavne s väčším nasadením zombií, tak by to asi bolo aj na plné hodnotenie, príbeh, postavy a aj vizuál sú perfektné. Ďalší vydarený japonský animovaný akčný film, ktorý je navyše aj o niečo lepší, ako predchádzajúci diel. 78% ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Degeneration mě nijak zvlášť neuchvátilo, ale Damnation už bylo výrazně zajímavější. Taková klasická videoherní zápletka a scénář, povedená akce a hravá kamera. V herní sérii RE se sice moc neorientuji, takže nemohu posoudit konzistentnost, ale oproti posledním dílům filmové série je tento přírůstek rozhodně lepší volbou. ()

Reklama

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Tak konečně výrazně povedený filmový Resident Evil! Expozice je ovšem značně zdlouhavá a chvilku trvá, než se najede na (decentně hororovou a videoherně přepálenou) akční kolej, stejně tak zápletka působí zbytečně složitě a překombinovaně, mocenské a politické čachry ve fiktivní postsovětské republice nejsou zajímavé a působí jen jako okrajová epizodka k hlavní dějové linii (kterou si musíme zahrát jinde). Nicméně jde o graficky vynikající záležitost (výrazně propracovanější než předešlý RE: Degeneration od stejného studia) a hlavně naprosto věrnou videoherní předloze; vždy po skončení rozhovoru jsem měl tendenci natáhnout se pro gamepad. :-) ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tak sice ne tak dobré jako předchozí cgi film, ale i tak si myslím že tahle animovaná série má co nabídnout. Film se dost podobá hernímu dílu 6. Který jsem dohrál za věechny postavy. A i v tomhle filmu mě nevadila akčnost která tu je fakt velká, ale postava Ada Wong já ji prostě nemusím. Nicméně jako výplň pro hru je to dobré, jen stejně jako u hry postrádám klasický zombie. Ale těch se už asi nedočkám. ()

ledzepfan 

všetky recenzie používateľa

Hrozný blábol...Příběh tradičně ResidentEvilovsky plytký a překombinovaný. Animace nic moc. Herci žalostní(ano ti animovaní herci opravdu hrají špatně). Ženské mají pod sukní vždy jen neprostupně černé díry.......Je jedno jestli je to kdysisexy Mila, která ani neudrží bouchačku v ruce nebo animovaní paňáci-RE je evidentně značka braku(minimálně teda ve filmovém světě). ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (8)

  • Součástí závěrečných titulků je trailer na šestý díl videohry. (JackBurda)
  • Druhý celovečerní CGI – obraz zcela generovaný počítačem – film „Skrytého zla“, jehož děj se odehrává před událostmi ve hře Biohazard 6 (2012) pro PS3. (Perth)

Reklama

Reklama