Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (viac)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Predloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrajú:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(12) / Epizódy(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(viac)

Recenzie používateľa Vera2613 k tomuto seriálu (4)

American Horror Story (2011) 

American Horror Story je tajomný, zvrátený a občas nechutný seriál, ktorý je jednoducho úžasný. O tom, že je to horor sa dá hovoriť asi len o prvých dvoch sériách, pretože neskôr to hororové prvky takmer úplne vypustí. Páči sa mi na ňom, že každá séria je o niečom inom avšak série sú vzájomne nejako prepojené čo je geniálne. Veľké lákadlo seriálu sú úžasní herci. V prvých 4 sériách je jednoznačná kráľovná Jessica Lange, ktorá dodáva seriálu ten správny drive. Mladší a neopozeraní herci sú rovnako skvelí a ich postavám všetko veríte. Seriálu nechýba ani dávka humoru, ktorá občas odľahčí dramatický dej. Postavy sú zväčša veľmi komplikované, zvraty dosť drastické a nečakané. Novšie série už trochu strácajú tú starú atmosféru a možno aj kvalitu no musím povedať, že herci to zachraňujú a stále je na čo sa pozerať. Rozhodne neľutujem, že som s AHS začala a vrelo odporúčam! Najobľúbenejšia séria - Asylum Najobľúbenejší herci - Jessica Lange, Lily Rabe, Finn Witrock, Angela Bassett, Evan Peters ()

Murder House (2011) (S01) 

Zo začiatku som veľmi nevedela do čoho idem a aj som sa trochu bála, pretože hororový žáner nepatrí práve k mojim obľúbeným. O to väčšie prekvapenie ma čakalo. Samozrejme zo začiatku to bolo desivé ako sa patrí, ale po pár epizódach, keď sa akoby 'odhalilo' tajomstvo domu takmer všetko desivé a strašidelné zmizlo. Dej je veľmi dobrý a zaujímavý a hneď vás vtiahne. Koniec niektorých postáv bol pre mňa dosť prekvapivý. Avšak nemohla som čakať happyend. Postavy sú celkom sympatické a herci úžasní. Hlavní ale aj vedľajší. Evan a Taissa majú spolu veľmi dobrú chemiu a myslím, že by ich ako pár mohli obsadiť niekedy znova. Taissin návrat do seriálu by ma veľmi potešil. Séria to bola skvelá ale Asylum len tak niečo neprekoná :D Z vedľajších postáv som si tu užívala najviac moju obľúbenú Lily Rabe, ktorej to tu veľmi svedčalo! Btw. Masaker v knižnici bol vážne masaker na pozeranie. ()

Útočisko (2012) (S02) 

Táto séria bola fenomenálna. Od začiatku tajomná a desivá a pre mňa osobne pohlcujúca do deja takmer okamžite. Skvelý dej plný úžasnými postavami. Táto séria ma oficiálne prinútila milovať AHS. A nie že by prvá séria bola zlá alebo niečo, bola úžasná, ale Asylum je niečo extra. Herecké výkony úžasné ako je už zvykom či už Jessica Lange ako Sister Jude, ktorú zo začiatku nenávidíte, ale postupne si ju zamilujete a na konci ju (možno) budete ľutovať. Skvelá Lily Rabe ako Sister Mary Eunice je dá sa povedať jednou z najikonickejších a najlepších postáv celého seriálu. Každú scénu si podľa môjho názoru kradla pre seba a taktiež je práve ona jeden z dôvodov prečo mi mníšky naháňajú strach haha. Taktiež musím napísať ako mi je ľúto, že Lily Rabe nedostáva v budúcich sériách väčší priestor :( Lana Banana tiež jedna z najsilnejších postáv seriálu zahraná skvelou Sarah Paulson! Tiež musím spomenúť Zacharyho Quinta, ktorého som niekedy veľmi nemusela, ale v Asyle sa to úplne zmenilo. Všetci ostatní herci taktiež výborní (Evan, James, Joseph, Frances..). Tejto sérii nemám čo vytknúť, vždy bude v mojom rebríčku na úplnom vrchole. P.S. Pri scéne s exorcizmom mi behal mráz po chrbte (asi som mäkkota) P.S.2. Znásilnenie monsignora bolo pre mňa nečakané rovnako ako aj predčasná smrť Mary Eunice a 'Hansa Grupera' ()

Coven (2013) (S03) 

Ako som si všimla pri reakciách fanúšikov na túto seriu, existujú len 2 názory na Coven. Buď ho milujete alebo nenávidíte. Pre mňa osobne je to hneď po sérii Asylum moja najobľúbenejšia. Skvelo napísané postavy, ktoré prekypujú drzosťou a sarkazmom a je priam nemožné nemať aspoň trochu rád každú jednu z nich. Väčšina osadenstva sú ženy a je to veľmi zaujímavé aj bez chlapov hoci hŕstka ich tam predsa len je. Hľadanie novej Supreme bolo zaujímavé a moje typy boli celý čas nesprávne a doteraz nechápem, že mi za celý ten čas nenapadlo kto tou Supreme nakoniec naozaj bol. Na scénu konečne prichádza Kathy Bates, Angela Bassett a Emma Roberts, ktoré rozšírili už tak skvelý ensamble. Na tejto sérii sa mi tiež neskutočne páčili outfity, ktoré sa tam nosili či už extravagantná Myrtle, hipisáčka Misty Day alebo luxusná Madison a Fiona. Koniec niektorých postáv ma vážne zamrzel SPOILER smrť Madison či už prvá alebo druhá bola nečakaná a najmä tá druhá aj trochu nelogická. No a pohľad na Misty Day so žabou dokola a dokola bol vážne smutný a tak neférový! Aspoň že v 8.sérii sa na ňu usmialo šťastie ;) Celkovo túto sériu hodnotím na 5*!! P.S. Ďakujem Covenu za objavenie Stevie Nicks a Fleetwood Mac!! P.S.2 Balenciaaagaaa! ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (viac)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (viac)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (viac)

Reklama

Reklama