Reklama

Reklama

Hounds of Love

(festivalový názov)
  • Česko Hounds of Love (viac)
Trailer 2

VOD (1)

V thrilleru, který se odehrává v australském Perthu roku 1987, je dospívající dívka Vicki unesena zvrácenou dvojicí sériových vrahů z předměstí. Vicki si uvědomí, že jediná šance, jak utéct, je poštvat pár proti sobě. Lidé na předměstí Perthu v polovině osmdesátých let minulého století netuší, že za záhadným mizením žen stojí pár sériových vrahů John a Evelyn Whiteovi. V důsledku zdánlivě nevinného špatného rozhodnutí je touhle psychicky narušenou dvojicí náhodně unesena také Vicky Maloneyová. Dívka, jíž hrozí jistá smrt, teď musí najít způsob, jak mezi Evelyn a Johna vrazit klín, pokud chce z jejich zvráceného zajetí vyváznout živá. Odvážný a provokativní debut scénáristy a režiséra Bena Younga s názvem Hounds of Love skýtá divákům porci umně vytvořeného napětí. (Cinemax)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Pes, ktorého vo filme vlastnia John (Stephen Curry) a Evelyn (Emma Booth), odmietal štekať na herečku Ashleigh Cummings (Vicki Maloney). V scéne pri okne, pri ktorej pes na Ashleigh šteká, v skutočnosti štekal na živú kačicu, ktorú tvorcovia umiestnili na parapet. (Marceloo)
  • Herečka Emma Booth (Evelyn White) sa priznala, že počas natáčania niektorých surových scén plakala a musela odvracať zrak. (Marceloo)
  • Herečke Ashleigh Cummings, ktorej postava Vicki Maloney bola dlhú dobu pripútaná k posteli, sa občas stalo, že počas prestávok medzi natáčaním na posteli aj zaspala. (Marceloo)
  • Režisér Ben Young použil spomalené zábery kvôli tomu, aby ukázal, že únoscovia sa na svet pozerajú inými očami ako obyčajní obyvatelia. (Marceloo)
  • Režisér Ben Young prezradil, že mal tri dôvody preto, aby sa dej odohrával v osemdesiatych rokoch. Prvým bolo to, že v tej dobe neexistovali sociálne siete, a preto príbeh pôsobí reálne. Druhým dôvodom, že v Austrálii je mnoho susedstiev a ulíc, ktoré stále vyzerajú ako z tej doby, takže mali tvorcovia k dispozícii lacné kulisy. A posledným dôvodom, že chcel mať vo filme hudbu tých rokov. (Marceloo)
  • Emma Booth (Evelyn White) a Stephen Curry (John White) spolu už pred natáčaním tohto filmu hrali. Bolo to v minisérii Cloudstreet (2011), v ktorej stvárnili otca a dcéru. To, že sa herci dlhšie poznali, malo byť iba prínosom. (Marceloo)
  • Herec Stephen Curry (John White) je v Austrálii populárnym komikom. Svoju úlohu v tomto filme prijal, pretože chcel hrať niečo temnejšie. Scenárista Ben Young použil jeho slávu aj v scenári, pretože to, že by mladé dievča nasadlo do auta s dvoma cudzincami, sa mu zdalo nepravdepodobné. Keď však Stephen prijal svoju úlohu, bol odrazu preňho tento krok správny, pretože si myslí, že kvôli hercovej popularite by v Austrálii do jeho auta nasadol každý. (Marceloo)
  • Scenárista Ben Young a herečka Emma Booth (Evelyn White) sa poznajú viac ako 15 rokov a sú dobrými priateľmi. Ben napísal jej úlohu priamo na telo, ale ona ju odmietla. Nakoniec sa k projektu v poslednej chvíli vrátila. (Marceloo)
  • Pre zvolenú tématiku slúžil scenáristovi Benovi Youngovi výskum, ktorý používala jeho matka. Tá píše knihy o kriminálnych prípadoch a zaoberá sa sériovými vrahmi. Zaujala ho psychológia vrahov, ktorí zabíjajú v pároch a tento štýl, kedy je žena závislá na mužovi a spolu usmrcujú nevinné obete, preniesol rovnako do svojho filmu. (Marceloo)

Reklama

Reklama