Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný príbeh študentov Jany a Tomáša začína v Prahe tesne po vzniku prvej republiky. Ich impulzívny "útek do Budína" znamená nielen oslobodenie sa nespokojnej Jany od jednotvárneho života pri psychicky labilnej matke, ale najmä začiatok ich osudového manželstva. Usadia sa v malebnom slovenskom podhorí, na rozľahlom panstve Tomášovho vitálneho otca, s ktorým Jana naviaže hlboké priateľstvo. Čoskoro ju však citelne zasiahne Tomášova prekvapujúca premena. Manželskú krízu prehlbuje nezadržateľný úpadok majetku. Snaha rodiny uchytiť sa vo Viedni, ktorá po rozpade monarchie už len spomína na zašlú slávu, tiež stroskotá. Pomocnú ruku im podáva Janin podnikavý švagor. Návrat do prosperujúcej Prahy je ich poslednou šancou, ktorá však každému prináša niečo iné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (33)

Filmpub.cz (Jan Lipšanský)

"Na výsledném tvaru filmu je znát, že jde o sestřih pro televizi připraveného seriálu pravda, příběh drží tvar a má svůj začátek, prostředek a konec. Avšak některé skoky ve scénách či čase jsou poněkud drastické a divák musí rychle na změnu reagovat a mezičas si domyslet. Mluvím např. o skoku mezi…"

Kinema.sk (Vladimír Kurek)

"Máme už nejaký ten rôčik po revolúcii s prívlastkom Nežná, ale ešte i teraz je možno k obdobiu veľkých zmien zaujať pôsobivé stanovisko. Že sa to nepodarilo na 100% je obrovská (nevyčísliteľná) škoda. Na druhej strane, možno niekto dostane chuť prečítať si knihu a paralelu vytvoriť sám." viac

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Film Útěk do Budína je žánrovým návratem k dříve na plátně a na obrazovce oblíbeným historickým látkám. Zaujme celkově promyšlenou dramatickou stavbou, zachyceným dobovým prostředím a některými hereckými výkony. Tyto kvality ale omezuje statické pojetí příběhu, klišé v rozehrávání jednotlivých…"

Reklama

Reklama