Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý špičkový člen špeciálnych jednotiek Sam Decker (Dolph Lundgren) je dnes učiteľom na azda najtvrdšej strednej škole v Amerike. Jeho žiaci na jeho úsilie niečo ich naučiť, pre niečo ich nadchnúť a k niečomu ich inšpirovať reagujú apaticky, vedú medzi sebou tvrdé osobné spory, obchodujú s drogami... Sam už má toho pomaly, ale isto naozaj dosť, a tak sa rozhodne podať výpoveď. Ešte však musí naposledy dozrieť na najhorších previnilcov, ktorí dnes musia ostať po škole – nanešťastie sa však ukáže, že to bude pekelne drsný trest nielen pre študentov, pretože... Pretože v škole nie sú sami! Skupinke brutálnych zabijakov vedenej nemilosrdným sadistom Chesterom Lambom (Alex Karzis) sa totiž podarilo nepozorovane preniknúť do budovy. Zločinci, ktorí sú po zuby ozbrojení automatickými zbraňami a výbušninami, si v škole, ktorú mylne považovali za prázdnu, plánovali vybudovať nenápadnú základňu pre perfektne zorganizovaný zločin desaťročia. Keď si uvedomia nepríjemnú komplikáciu v podobe neželaných svedkov, bez zaváhania začnú po vystrašených tínedžeroch strieľať! A tak je zrazu namiesto množstva zvyčajných pravidiel dôležité už len jedno jediné – deti môžu, ba vlastne musia, dôverovať len a len Samovi, a to absolútne. A počet lekcií učebného plánu na tento deň sa taktiež zredukoval na jedinú podstatnú – prežiť! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

anitae 

všetky recenzie používateľa

Pěkná parodie...aha, ona to parodie nebyla, ale mě to celkem pobavilo. Úplně normální střední škola - jeden učitel - úplnou náhodou je to bývalý voják, a po škole zůstane pár týpku s jednou těhotnou slečnou, po chodbě se řítí student na vozíčku - prostě nudné všední odpoledne.... a pak to už konečně vypukne - střílí tu úplně všichni a taky všichni mají velký problém s mířením, ale to nevadí, protože zabijáci vypadají a chovají jako chovanci ústavu pro choromyslné..zase jeden z béčkových filmů, který byl tak zoufale blbý, že mě nenechal ani usnout. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Naprosto šílená ptákovina. Studenti se chovají jako vojáci, střílí ze zbraní, schovávají se, střílí z luků atd. Banda ozbrojenců má ke každé zbrani 10 zásobníků, ale i kdyby rozstříleli celou školu, stejně téměř nikdy nikoho netrefí. Alespoň že ten Lungren si tady nehrál na nějakého obzvlášť nadupadného drsňáka. ()

Reklama

boo-boo odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak a ja som si myslel, že to nízke hodnotenie je Dolphom. V každom prípade, parta stredoškolákov ktorá po všetkých stránkach vyniká (zodpovedný gangster, tehotná holka, čo ubehne pomaly maratón, vozíčkar čo sa učil od Schumachera a iní) a k tomu banda TAK DEMENTNÝCH záporákov akú som dokopy už veľmi dlho nevidel. No a k tej všetkými hanobenej streľbe - ľudia strieľajú a strieľajú a okolo cieľov to iskrí a iskrí...a všetci bežia ďalej. No a keď ten hajzel policajt konečne niekoho trafí, tak ten má v náprsnom vrecku ploskačku...Pardon, spoiler, snáď vám nepokazím dojem z filmu. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

,,to se tu muselo střílet abys tu zustal?" tak já nevim co všichni mají, ale já jsem se neskutečně bavil! Honička čopr proti vozejčkáři ve školní budove, jasně nekterý scény až moc přehnaný, tak ale o tom akční filmy občas jsou ne? Ani chvíly jsem se nenudil záporaci byly "správně" ujetý, Lundgren se s nikým nesral ,,hej ochránče!"(kopačka do xichtu). Dost nabítý, nahláškovaný akční béčko. ()

McLushi 

všetky recenzie používateľa

Hodně slabší lundgrenovka, která se mi dřív líbila, ale shlédnutí asi po třech letech nedopadlo dobře. Asi polovinu celé stopáže filmu jsem pronudil. Studenti mi teda připadají o něco víc akční než samotný učitel, který toho ani moc nepozabíjel. Záporáci byli všichni čtyři nehorázní kreténi. Bukvařskej hlavní záporák zářící hláškami jako "JESTLI TO PODĚLÁŠ, NARVU VÁM TU ZBRAŇ OBĚMA DO PRDELE, BUDE SE VÁM TO LÍBIT.", nehezká záporačka s debilní parukou a dva maďarský degeni. Jináč študáci taky nebyli žádní borci, jen namachrovaný týpci (až na vozíčkáře a tu mařku). Z nostalgie teda dávám slabší dvě hvězdičky. 25% ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (3)

  • Scenár bol napísaný už v roku 1993. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa od 15. júla do 12. augusta 2002 na strednej škole Sira Johna A. MacDonalda v meste Hamilton, Kanada. (m.a.t.o.)
  • Snímek byl nominován na cenu Directors Guild of Canada v kategorii nejlepší zvuk (Mark Beck, Jonas Kuhnemann a Wayne Swingle). (Terva)

Reklama

Reklama