Reklama

Reklama

Génius - Picasso

(séria)
  • Kanada Picasso
USA, 2018, 8 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvorcovia:

Kenneth Biller

Hudba:

Lorne Balfe

Hrajú:

Antonio Banderas, Clémence Poésy, Alex Rich, Samantha Colley, T.R. Knight, Aisling Franciosi, Bruno Paviot, Seth Gabel, Stéphane Caillard, Poppy Delevingne (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Pablo Picasso bol jedným z najinventívnejších a najvýznamnejších maliarov 20. storočia. Okrem toho, že maľoval, bol tiež sochárom, grafikom, keramikárom a dokonca i scénografom. Stal sa jedným zo zakladateľov významného avantgardného umeleckého hnutia nazývaného kubizmus. Za svoj život vytvoril tisícky výtvarných diel. Seriál spoločnosti National Geografic, sa venuje jeho životu v dvoch základných dejových líniách, ktoré sa prekrývajú. Prvú časovú líniu tvorí jeho detstvo, mladosť, štúdium a začiatky jeho umeleckého pôsobenia. Druhú časová línia zobrazuje Picassa už ako známeho a úspešného maliara, ktorého stvárňuje svetoznámy španielsky herec Antonio Banderas. Okrem umeleckého pôsobenia Picassa, v ktorom sa oboznámime aj s pozadím vzniku jeho najznámejších diel, nazrieme aj do jeho búrlivého osobného života. (RTVS)

(viac)

Diskusia

eldina

eldina (hodnotenie, recenzie)

Antonio ako Pablo? tak na toto sa veľmi teším...ten bohémsky život spojený s umením musí byť parádna jazda! už Einstein bol vynikajúci...tak snád nebudem sklamaná

kukkik

kukkik (hodnotenie, recenzie)

Po shlédnutí první série se už teď nemůžu dočkat dalšího "génia" :)

Reklama

Reklama