Reklama

Reklama

Ralph búra internet

  • Česko Raubíř Ralf a internet (viac)
Trailer 7

Obsahy(1)

Známy videoherný hromotĺk Raplh a jeho malá kamarátka Vanellope musia podstúpiť riskantné dobrodružstvo, aby našli náhradnú časť do Vanelopinej videohry. Opúšťajú bezpečie svojej videoherne a vydávajú sa do rozsiahleho a vzrušujúceho sveta internetu. Cestou stretávajú všemožných obyvateľov siete a putujú jeho zákutiami od veselých otvorených detských hier po temné hlbiny Dark webu. Ralph Rozbi-to však nie je ľahká váha a tak svetová sieť môže, ale aj nemusí prežiť Ralphovu zrážku s internetom. (Saturn)

(viac)

Videá (7)

Trailer 7

Recenzie (319)

silentname 

všetky recenzie používateľa

A je to tu. Konečne je to tu. Najväčšie očakávanie roku 2018 konečne dorazilo, aby som si ho mohol pozrieť a povedať, že ma film ani v najmenšom nesklamal. "Ralph Breaks The Internet" je pre mňa skvelé pokračovanie filmu "Wreck-It Ralph" z roku 2012. A hoci si myslím, že prvý film bol o niečo lepší a mal rozhodne viac čo ponúknuť (napriek tomu, že je to oveľa menšia story) tak pokračovanie sa rozhodlo ponúknuť viac nového a venovať sa viac svetu internetu, kam Ralf s Vanellope budú cestovať, aby zachránili jej hru. Osobne poviem, že som vôbec nevedel kam bude príbeh nasledovať a ku koncu sa dokonca vo filme naplno prejaví jeho hlavná myšlienka. Myšlienka, ktorá je podľa mňa skvelá, a ktorú by deti (a dokonca si myslím aj dospelí) mali v tomto prevedení vidieť. Niekedy je treba nechať ľudí ísť svojou cestou. A neznamená to, že nás budú mať radi menej alebo, že ich stratíme. Len sa posunieme ďalej. A máme radosť, keď sa s priateľmi uvidíme znovu. Všetko sa posúva. Meníme sa a rovnako aj svet okolo nás. A netreba ostať na jednom mieste. Dokonca som si hovoril, že pred 13-timi rokmi som to mal asi vidieť spracované v nejakom filme tiež a možno by som jednal v určitej situácii inak. Okrem toho si myslím, že tento film vie pracovať so svojim prostredím tak, aby z toho nebola obrovská reklama na všetko možné. Nedá sa tomu vyhnúť úplne, no príbeh je natoľko silný, že ma to nijakým spôsobom nerušilo. Film dokázal s tým pracovať veľmi dobre. Okrem toho musím povedať, že svet internetu vyzerá absolútne fantasticky. Dokonca by som tam sám chcel byť a stráviť tam čas. Vyzerá to fantasticky. Niektoré fóry občas nefungujú, no potom sú tu také, na ktorých som sa skutočne poriadne pobavil. A je pravda, že Felix a Calhoun sú tu viac-menej do počtu a možno uvidíme s príchodom DVD krátky film s ich starostlivosťou o deti. Pretože po tom, čo sa to otvorí sa k tomu už nikdy nevrátime. A je to škoda, len myslím si, že by to film až moc natiahlo. A sústredí sa na to, na čo je treba. Priateľstvo medzi Ralfom a Vanellope. A bavilo ma to sledovať a nepotreboval som vidieť čo bude s tými odbočkami, ktoré sa do filmu dostali. Tie neboli podstatné. Som rád, že som film videl, určite sa k nemu ešte vrátim a som zvedavý, či sa k týmto postavám ešte vrátime. Pretože mám pocit, že je to veľmi uspokojivé ukončenie série. Hodnotenie: A ()

Laxik 

všetky recenzie používateľa

Možná největším „problémem“ může být, že si druhého Ralfa zamilují hlavně takzvaní mileniálové. Starší generace, které internetem nežijí, se budou ztrácet. A dost zmatené budou jistě také děti. Ty si film sice jistě užijí, ale zejména ty mladší většinu vtipů a odkazů nemají šanci pochopit. Homo Interneticus však chrochtá blahem a lajkuje ostošest.Více v recenzi. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

První díl byl kouzelný a nabídl mnoho a každému. Druhý veškeré své kouzlo ztratil a nabídl pouze kreslený internet se všemi jeho výhodami i nevýhodami. Sice tu bylo spoustu veselých vtípků a hlášek, animované ztvárnění některých značek bylo k pousmání, ale už to nemělo co dělat se starým dobrým Ralfem a myslím, že mnohá dítka z toho rozumná nebyla. Jako by dnešní komercí nasáklý svět nutil všechnu tu drobotinu rychleji dospět a vtáhnout je na svůj trh. A cokoli, co zavání komercí, takhle násilně cpané na místo, kam nepatří, se mi hnusí. Tohle už není pohádka pro děti. 70% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zbytecny pokracovani vicemene prumernyho prvniho dilu. Tady narozdil od jednicky bohuzel uz ani nefunguje ta nostalgie a sledujem tak dvojku vicemene nesympatickejch postav motat se po internetu. Ralph je opet za pako, ale tentokrat je jeho demence spis otravna a Vanilopka je na tom jeste o neco hur. Pobavi tak jen misty fakt povedeny narazky na ruzny opruzy na internetu typu popupu a podobne. Co se ale filmu neda uprit, ackoliv animace nevypada nejak zasadne lip nez v prvnim dilu (ne ze by v jednicce byla spatna), tak to cely pusobi znacne epicky (jestli se da neco takovyho rict o animaku vicemene pro deti). Navic dej docela svizne odsejpa a kdyby to nebylo tak silene natahovany a film mel prijatelnejsich 90 minut, byl bych asi o neco spokojenejsi. Celkove prumer jako v pripade prvniho dilu a pripadnou trojku si s radosti odpustim. ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Jak už psali nějací kolegové přede mnou - kouzlo je pryč. Ač jsem příliš pozdní ročník na to, abych hrával arkády, přeci jen i pro mne měl první díl nostalgickou atmosféru. Jo, scény s disneyovskými princeznami jsou super a jisté aspekty interpretace fungování internetu také, ale příběh je tuctový a nudný až hanba a celé je to takové příliš době-poplatné. Plus musím přičíst (nebo odečíst), ač za to originál nemůže, překvapivě špatný dabing... 60% ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (20)

  • Stan Lee má ve filmu nemluvené animované cameo. Konkrétně jde o scénu, kde do Stana, otočeného směrem k Iron Manovi, neúmyslně vrazí Vanellope, kterou pronásledují stormtroopeři. Omluví se slovy: „Sorry, mister!“ (Rominator)
  • V prvním filmu Raubíř Ralf (2012) má na sobě pan Litwak cedulku se jménem Stan, v tomto díle má cedulku se jménem Del. (LaserJet)
  • Když Ralph a Vanellope dorazí do ebay, jedna z reklam láká na seznamku žen. Žena na reklamě je teta Cass z filmu Velká šestka (2014). (LaserJet)

Súvisiace novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (viac)

Reklama

Reklama