Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je manželka charizmatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer) na plný úväzok. Je ňou ale len dovtedy, kým ju na prahu štyridsiatky roztomilým a korektným spôsobom nepožiada o rozvod. Keď nový život, tak s celou parádou! Eliška sa rozhodne začat od nuly ako učiteľka v malej stredočeskej dedinke. Svojrázny a hyperaktívny starosta (Miroslav Táborský) nasťahuje Elišku do jedného domu s grobianskym Božíčkom (Ondřej Vetchý), ktorý vďaka svojim vlastným nemilým skúsenostiam s „ženskými navždy skoncoval". Jeho zádrapčivosť a hulvátstvo môže tromfnúť snáď len jeho povolanie – Božíček pracuje v dedine ako hrobár. Eliška má momentálne tiež chlapov akurát dosť, takže si rozhodne po nose brnkať nenechá... (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (606)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Na české poměry překvapivě slušná a zábavná romantická komedie, která sice ničím nepřekvapí, ale na druhou stranu ani neurazí a v rámci české kinematografie se jedná o to lepší, co ta česká režisérská verbeš vytvořila. Hlavní problém jsem bohužel viděl v Ondřejovi Vetchém, který je spíše otravný, než buransky vtipný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Zdravej, svolnej chlap, to je požehnání kdekoli." Z toho plyne, že i smradlavej a zároveň mrtvej inženýr, hrobař, alkoholik a vrah Božíček by mohl uspět u navoněný fenky? Nemohl, ale o to tu nejde, protože to je romantická komedie a ta má svý náměty už dávno vymyšlený, přežvýkaný a stále dokola vyprávěný. Jenže mě to bavilo a já tak úplně netuším proč. Že by ta falešná pohoda stále slunnýho venkova? Že by rázovitost pana starosty? Že by roztomilost školního útěkáře? Kdepak. Bobr to byl. Školní inspektor Bobr, Božíčkovy zablácený boty, nadržené švagrové a Eliščina úvodní promenáda v rytmu Muže č. 1. Ti všichni mohou za mý hodnocení. Já jsem v tom nevinně. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ten film je tak opatrný a presne natočený, že nedokáže vypadnúť zo svojej šablóny. Hrá na istotu a slúži mu k tomu jeden výrazný faktor. Postavy vo filme sú múdre. Niektoré tak typicky dedinsky, ale nie je tu žiadny prostoduchý človek. Iste, je to naivná predstava. Všetci si pomáhajú a aj to nepriateľstvo medzi hlavnými dvoma postavami pôsobí celý čas na oko, ale v konečnom dôsledku sa dá pri tom pekne vypnúť a neumierajú pri tom mozgové bunky. A postavy tým pádom majú logické motivácie. Problém, ktorý film má je, že sa snaží byť natoľko čistý a bez chýb, že mu chýba osobitosť. Hoffman možno vie viesť hercov, ale absolútne nevie využiť prostredie dediny dostatočne kúzelne. Zamrzí to o to viac, že s tým permanentne koketuje. Taký Vorel senior sa s tým hrá podstatne lepšie. Táborský a Vetchý sú skvelý. ()

argenson 

všetky recenzie používateľa

Žádné velké překvapení. Zklamáním je hlavně příliš čitelný děj a alespoň náznak vedlejších linek na nule. K tomu docela průměrné výkony (což zamrzí hlavně u Ondřeje Vetchého) a některé vtípky na hranici Kameňáku. Ale ve výsledku docela příjemná nenáročná podívaná s mimořádně krásnou Petrou Hřebíčkovou. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

V žánru romantické komedie už se jen výjimečně objeví něco opravdu nápaditého. Tenhle film na to zcela rezignoval a jen se snaží napasovat obvyklé žánrové schéma na bohatou paničku náhle přesazenou do idealizované verze české vesnice. A ta mechaničnost kopírování schémat je na něm prostě moc vidět. Nejsem cílová skupina, takže jsem vlastně nepochopil ani název, ale zejména ženy se zalíbením v o generaci starších mužích budou nejspíš spokojeny. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (26)

Reklama

Reklama