Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvorcovia:

Michael Schur

Hrajú:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (14)

Série 1 (2016) (S01) 

Vydarený, pomerne originálny koncept, vydarené spracovanie, kde sa netvárime, že máme obrovský rozpočet, ale ak to pojmete ako sitcom, tak je to v poriadku a skvelý casting. Sú tu tak dokonalí a suchí ľudia, že ich budete nenávidieť a mať radi zároveň. A to platí aj pre tých nedokonalých. Pokiaľ ste videli napríklad najstarší Twilight Zone a špeciálne jednu konkrétnu epizódu, tak vás vyústenie určite napadne skôr a nebude vám pripadať až tak originálne. Ale Dobré miesto má trochu iné pravidlá hry a je to komédia so zopár skvelými hláškami a vizuálnymi fórikmi. ()

Všechno je v pohodě (2016) (S01E01) 

Atmosféra posmrtného "neba" mi pripomenula jednu časť zo starých Twilight Zone, kde si chlapík myslel, že sa ocitol v nebi, ale to je tak dokonalé, že sa z neho nakoniec vykľuje peklo. Podobne by som asi ani ja nechcel skončiť na mieste "Dobrého miesta" a snáď ani neskončím. Niekoľko skvelých fórov a šikovný nápad s hlavnou hrdinkou, ktorá sa tu ocitla omylom. ()

Letmo (2016) (S01E02) 

Po veľmi vtipnom pilote je druhý diel miernym sklamaním, Eleanor nemá tak vtipné hlášky, ani ten Sensodyne namiesto Senegalu ma nedokázal plne rozosmiať. Ale poteší zopár nečakaných momentov, ako odkopnutie psíka do Slnka, či dážď odpadkov. ()

Tahani Al-Jamil (2016) (S01E03) 

Eleanor sa dostáva do konfrontácie so zdanlivo dokonalou Tahani a ako všetci dobre vieme, podobní ľudia dokážu extrémne liezť na nervy a my nevieme, či je to tým, že im závidíme, alebo sú skrátka neznesiteľní. Epizóda to bola skôr priemerná, fóriky sú uchádzajúce, ale oproti prvým dvom epizódam je to skrátka slabšie. ()

Jason Mendoza (2016) (S01E04) 

"Nebo je tak rasistické..." :) Jason Mendoza je skvelá postava, len to skončí až príliš skoro, snáď si toho s chalanom ešte v sérii čo to užijeme. No a od tejto epizódy budete v každej novej reštaurácii veľmi obozretní. Hlavne si nesadať priamo do stredu miestnosti. ()

Naléhavá situace kategorie 55: Konec světa (2016) (S01E05) 

Diera sa zväčšuje a každý, kto k nej príde, zažije vedľajšie účinky. Ale to nie je podstatné, dôležité je, či si aj vy predstavujete nebo ako miesto, kde je vaším splneným snom člnkovanie na jazierku s fľašou vína a s francúzskou poéziou, ako v impresionistickom filme. Alebo aj vám sa to zdá skôr ako peklo? ()

Co si navzájem dlužíme (2016) (S01E06) 

Ďalšia skôr priemerná epizóda, ale aspoň sa začína stupňovať napätie hlavne kvôli tomu, že Eleanor nechce byť prezradená a musí tak riešiť situáciu v zmysle, aby sa vlk najedol a ovca zostala celá. Opäť poteší zopár fórikov, ale od rozbehnutej série by som očakával už viac. ()

Věčný jekot (2016) (S01E07) 

Situácia s Janet je veľmi vtipná, je to tak otravný program, že väčšina ľudí by so stlačením gombíka nemalo žiaden problém. Ale tento program je navrhnutý tak, že vám to síce umožní, ale v poslednej chvíli vám začne hrať na city. Prekvapí ale aj posledná chvíľa celej epizódy, kedy je jasné, že séria už bude mať po zvyšok času iný charakter. ()

Ten hráč, který se nejvíc zlepšil (2016) (S01E08) 

Hra na pravdu mohla byť síce vtipnejšia a ešte lepšie mohla využiť svoj potenciál, ale stále to bola dosť veľká zábava. Hlavným triumfom tejto epizódy a v podstate aj doterajšieho priebehu je ale prvý nečakaný zvrat, ktorý prichádza v samotnom závere a prináša skvelú postavu hranú Adamom Scottom. ()

...někdo jako já členem (2016) (S01E09) 

Nová situácia v Dobrom mieste a jej noví návštevníci sem prinášajú čerstvý vietor, pretože závan a chuť Zlého miesta to tu skrátka oživujú. Nie všetci majú z toho radosť, pretože sa musí rozhodnúť, čo bude s Eleanor. No a Michael sa nakoniec rozhodne a nie je to zrovna to, čomu sa hovorí šalamúnske rozhodnutie, prípadne vzájomná dohoda, z ktorej profitujú obe strany. Takže tu máme aj solídny cliffhanger. ()

Chidiho volba (2017) (S01E10) 

Všetci zrazu zisťujú, kto je ich pravá láska, čo vedie ku konfliktu záujmov. Zisťujeme, akú nerozhodnú povahu má v skutočnosti Chidi. A dočkáme sa aj veľmi prekvapivej svadby. Síce vôbec sa nerieši otázka vyplyvajúca z posledných dvoch epizód, ale táto časť má skvele napísané veľmi vtipné dialógy. ()

Co mě motivuje (2017) (S01E11) 

Ako vykradnúť reštauráciu. Alebo skôr ako ju vykradnúť a pritom sa nedať chytiť, pretože sa udusíte a nemusíte tak sedieť pár rokov v base. Prečo nie, keď sa dostanete potom na Dobré miesto? Lenže aj tam sa na to samozrejme časom nejako príde. Ale ak si zoberiete za ženu miestnu A.I., možno vám to prejde, ale možno aj nie. ()

Mindy St. Claire (2017) (S01E12) 

Spoznávame (konečne) aj iné miesto ako to "dobré" Dobré a ocitáme sa v akejsi šedej zóne, kde ale toho veľa na pozeranie nie je. Skrátka iba jeden dom s jednou obyvateľkou so záľubou v šňupaní. Medzitým prichádza za Michaelom právnik, ktorého by som nazval asi najväčším suchárom na večnosti. Blíži sa finále a tak aj predposledná epizóda sezóny má vyššie tempo. ()

Michaelův tah (2017) (S01E13) 

To najlepšie nakoniec. Síce sa niečo podobné dalo čakať, ale ten spôsob, ako to tvorcovia a následne tým pádom aj Michael vymysleli, je skvelý. I keď sa už dozvedáme v podstate všetko na doplnenie skladačky, tak stále nechýbajú vtipné momenty, ako napríklad vpád nečakaného hosťa na meeting vedenia posmrtného života. No a samotný záver prekvapil snáď ešte viac ako ústredný twist. ()

Súvisiace novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (viac)

Reklama

Reklama