Reklama

Reklama

Letný koncert zo Schönbrunnu 2016

(koncert)
  • Česko Koncert ze Schönbrunnu 2016 (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Priamy prenos z letného koncertu Viedenskej filharmónie z parku Schönbrunnského paláca vo Viedni. Viedenská filharmónia pokračuje vo svojej tradícii letných nočných koncertov  pod holým nebom v pôsobivom prostredí zámku Schőnbrunn, bývalej letnej rezidencii Habsburgovcov a jeho krásnej barokovej záhrady, ktorá je na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Aj tento rok sa schönbrunnský zámocký park premení na jedinečnú koncertnú sálu pod šírym nebom.

Nevšedný hudobný zážitok je venovaný nielen veľkému počtu návštevníkov, ale ja  širokému televíznemu publiku na celom svete. Na koncerte odznejú diela francúzskych hudobných skladateľov ako G. Bizeta, H. Berlioza, F. Poulenca a M. Ravela pod taktovkou dirigenta Semjona Byčkova z Petrohradu. Dirigent má za sebou úspechy  s najlepšími orchestrami ako Grand Rapids Symphony Orchestra  a Buffalo Philharmonic, Orchestre de Paris, Symfonický orchester WDR Kolín a tiež ako šéfdirigent drážďanskej opernej scény Semperoper. Sólistkami večera bude známe francúzske klavírne duo  Katie a Marielle  Labèque.

Program:
Georges Bizet: Farandola zo Suity č. 2 L´Arlésienne; Hectior Berlioz: Rákociho pochod z Faustovho prekliatia,op.24; Francis Poulenc: Koncert pre 2 klavíry a orchester d mol ,FP 61; Maurice Ravel: Dafnis a Chloe, Suita č. 2; Maurice Ravel: Bolero (STV)

(viac)

Recenzie (1)

bohemia_regent 

všetky recenzie používateľa

V titulcích pořadu uvedeno: český název Záznam letního nočního koncertu ze Schönbrunnu, který se konal 26. května letošního roku v zámeckém parku někdejší letní rezidence rakouských císařů ve Vídni; originální název Sommernachtskonzert Schönbrunn. ()

Galéria (32)

Reklama

Reklama