Reklama

Reklama

Vražda na objednávku

  • Česko Vražda na objednávku (viac)
Trailer

Americký spisovateľ Mark Halliday navštívi v Londýne čerstvo vydatú Margot Wendice. Jej manžel Tony si všimne, že jeho mladej žene spisovateľ nie je ľahostajný a začne sa obávať rozvodu a s tým spojeného vydedenia. Naplánuje preto jej vraždu, ktorú má vykonať jeho bývalý spolužiak Lesgate. Margot ho však v sebaobrane zabije, čo chce Tony využiť na jej obvinenie z úkladnej vraždy. Halliday musí začať konať... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (277)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

První setkání Grace Kelly a Alfreda Hitchcocka je esencí pojmu Hitchcock's Blonde. Všechno to, co si vyzkoušel už dávno před válkou s Ondrákovou, tady jen reprízuje a variuje. Ta klíčová scéna "blondýna v negližé bojuje o holý život" je téměř identická. Do toho trochu vyšetřování, rádoby dokonalý zločin, strejda ze Scotland Yardu a je to doma. Nic nového pod sluncem. Dokonce je to shodné i v tom ohledu, že Blackmail točil povinně Hitch i jako zvukovou verzi, Dial M for Murder točil povinně taky jako 3D. ()

Javert 

všetky recenzie používateľa

Opravdu téměř dokonalá vražda. Hitchcock opět dokazuje, proč je mnohými považován a nazýván králem thrilleru. Napětí, kdy vám téměř tuhne krev v žilách, neumí budovat nikdo tak dobře, jako to zvládl on... A musím se přiznat, že v tomhle filmu jsem po celou dobu fandil "zlému", ale zatraceně charismatickému Millandovi :-) ()

Reklama

lesumir 

všetky recenzie používateľa

Tak jo, Hitchi, dneska to přišlo. Sice až na šestý pokus, ale konečně můžu říct, že jsi byl opravdu genius! Konečně ti mohu dát plný počet s nadšením a úsměvem na tváři, že jsem viděl výbornou konverzačku, ve které dominuje hlavně brilantní scénář, tvoje geniální režie a herecké výkony, Miliard opravdu výborně slizký, Kelly krásná, avšak trošku afektovaná. Tak dobře, neměl jsi to tak těžký, vzal sis na starost divadelní hru, ale to jsem potřeboval vidět, abych uvěřil. Film s temnou atmosférou, tak na půl noirko, výborný prostě! ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Na svůj věk zachovalá detektivka, která dokáže svým poutavým konverzačním stylem zabavit v celé své délce, aniž by měl divák zájem na počítání nějakých těch much... Nepřehlédnutelnému záporákovi, Hitchcockově to trademarkové postavě, zde ve skvělém podání Raye Millanda, by mohl konkurovat snad jen Ricky Gervais, ovšem ten se pro genově zakódované záporáctví nemůže počítat... ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Na majstra Hitchcocka som v poslednej dobe trochu zanevrel. Filmy, ktoré som videl naposledy čpeli starinou, naivitou, mnohé sa mi zdalo byť príliš prvoplánové, skrátka to bolo niečo úplne iné, ako keď som v mladosti obdivoval každé jeho dielo. Vražda na objednávku zastavila môj chladnúci obdiv. Na malej ploche bola rozohraná diabolsky vykonštruovaná vražda, ktorá mala uľaviť poníženiu egomaniaka. Všetko sa zdalo byť dokonalé, všetky kolieska do seba zapadali. Ibaže dokonalosť sa vyskytuje iba v dokonalom svete obývanom dokonalými ľuďmi. A tiež na papieri. Rozbeh filmu ma príjemne prekvapil a aj keď neskôr som nad niektorými nepravdepodobnými kombináciami ohŕňal nos, štyri hviezdičky som pridelil bez zaváhania. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (17)

  • Šaty Margot Wendice (Grace Kelly) byly vybírány tak, aby byla postava na začátku oblečena ve výrazných barvách a s postupujícím příběhem byly její šaty stále tmavší. (Dreadd)
  • Natáčelo se pouze v kalifornském městě Burbank. (Varan)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené