Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majisuka Gakuen je dievčenskou strednou školou plnou delikventiek a dysfunkčných tried bez akejkoľvek disciplíny. Sociálny status študentky v rámci školskej hierarchie získavajú v neustálych pästných súbojoch medzi sebou. Sakura Miyawaki (Sakura Miyawaki), nová študentka, ktorá na školu len nedávno prestúpila, sa chce hneď od začiatku dostať na to najvyššie miesto. Naň však vedie dlhá a neľahká cesta, na ktorej sa Sakura musí postaviť mnohým súperkám. (GTS_PUNK)

(viac)

Recenzie (2)

Five By Five

všetky recenzie používateľa

Už len slabý odvar necharizmatických detí, čo veľmi zle predstierajú, že sa bijú a občas im zahosťuje a porozprávajú sa so zaujímavejšou postavou prvých sérií... ()

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Na dievčenskú strednú školu plnú delikventiek Majisuka Gakuen prichádza nová študentka Sakura Miyawaki (Sakura Miyawaki). S jej príchodom sa do školského prostredia vracia aj príbeh v poradí štvrtého seriálu so značkou Majisuka Gakuen, odpremierovaného v roku 2015 na japonskej Nippon TV. Hneď v úvode je potrebné skonštatovať, že v porovnaní s troma predchádzajúcimi seriálmi ide celkovo o kvalitatívne veľmi podpriemerný počin, ktorý tentokrát nevyniká ani z príbehového hľadiska ani postavami a ani prakticky ničím iným. Divák má pri sledovaní seriálu - tentokrát dokonca aj s kratšími epizódami - pocit, že dielo sa príbehovo snaží byť akousi poctou pôvodnému seriálu. Teda, buď poctou alebo v rámci neho existujú značné podobnosti, ktoré tak so sebou neprinášajú prakticky žiadnu originalitu. Snaha Sakury dostať sa na hierarchický vrchol strednej školy plnej bitiekchtivých delikventiek, sa až nápadne podobá príbehu o Atsuko Maede (Atsuko Maeda) z prvého seriálu. Ona príbehová podobnosť by v konečnom dôsledku až toľko nevadila, ak by seriál dokázal diváka zaujať. Lenže to sa nedeje. Príbehová stránka je plochá a nevýrazná, nijak neprekvapuje. A čo je snáď ešte horšie, ploché sú aj postavy. To, čo prakticky zdobí všetky tri predchádzajúce seriály, teda jedinečné a zaujímavé protagonistky, v tomto prípade chýba. Malé náznaky a potenciál postáv sa síce sem-tam objaví, ale veľmi rýchlo zanikne. Seriálu výraznejšie nepomáhajú ani krátke hosťovania postáv z predchádzajúcich troch seriálových počinov. Sú totiž iba epizódne a tým pádom prakticky zanedbateľné. Majisuka Gakuen 4 je sklamaním, ktoré sa kvalitatívne nepribližuje svojím predchodcom. Ide o celkovo nevýrazné a podpriemerné dielo, ktorého desať epizód neponúka v podstate nič, čo by stálo za to vidieť. Či už z hľadiska príbehu alebo postáv. A to je škoda. ()

Reklama

Reklama