Reklama

Reklama

The Call Up

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina online hráčů je pozvána na zkoušku nové videohry, která se odehrává ve virtuální realitě. Hráči mají za úkol zlikvidovat teroristy ve všech patrech budovy. Během samotné hry ale zjišťují, že budou muset bojovat o svůj holý život, neboť se smrt ve virtuální realitě rovná smrti v normálním životě. Podaří se jim přežít a utéct z budovy ven? (agentmiky)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (39)

Cinematrix 

všetky recenzie používateľa

Film mne příjemně překvapil. Pustil jsem si ho v práci, abych měl sledování takového braku (jak jsem si původně myslel) alespoň placené. Jakožto fandu počítačových her mne potěšil i zajímavý koncept, ze kterého jsem nejvíc ocenil injekce na obnovení zdraví. Jinak herci byli dost prkenní, ale to v tomto případě nebylo nijak na škodu, jelikož mi alespoň tak nevadilo, že chcípaj rychlejc, než mozkové neurony po páteční kalbě. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Človek občas asi ozaj nemusí očakávať moc na to, aby bol príjemne prekvapený a aj reálne po dopozeraní spokojný. "The Call Up" ma nalákalo svojim nápadom, nakoľko som veľmi rád hrával hry a dokázal som im venovať fúru času. A mať tu film, ktorý človeka prenesia do FPS reality je pre mňa skutočne veľmi dobrá výzva. Osobne mi to dosť pripomenulo film Parallels. Nie témou ani nápadom, ale skôr len tým pocitom skutočného pohltenia, keď to človek sledoval. Kým ale "Parallels" bolo relatívne ťažko odhadnuteľné, tento film skôr trpí problémom plochosti a priehľadnosti. Nie je to komplexnosť príbehu, ktorá nás tu dostane, ale tá idea a jej spracovanie. Postavy mi trošku pripomínali hrdinov Cube. Vieme kto ako prvý umrie, vieme kto sa scvokne a začne ísť proti ostatným a máme aj veľmi dobré tušenie, kto nakoniec ostane nažive a ako hra dopadne. Je to okukané, ale zase to prostredie nás dokáže udržať. Takže to vie trošku občas tieto veci vyrovnať. Osobne by som možno ešte uvítal, keby tu nebola možnosť otvorenia helmy a aby sme boli neustále v tej virtuálnej realite. Tie časti sú oveľa zaujímavejšie, než keď vidíme hrdinov len v ich oblečkoch. Záverečný zvrat je tiež trošku predvídateľný, ale na druhú stranu sa priznám, že som to úplne neočakával. Pretože som si myslel, že by bolo rozumnejšie zo strany tvorcov, keby určitými smermi nešli. Nebudem hovoriť o čo ide, pretože by to bol veľký spoiler, ale jednoznačne je pravda, že bez toho twistu by to asi bolo zaujímavejšie. Celkovo som s výsledkom ale spokojný a možno by som sa k filmu aj niekedy vrátil. Minimálne to človeka navnadí si zahrať nejakú dobrú FPS. Ak už nič iné. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Téma možná není nijak objevné, ale mě to bavilo. Díky tomu, že se hráči neúčastní nějaké sofistikované hry, ale obyčejné střílečky, má film celkem solidní tempo, novum v podobě přepínání z virtuální reality do herní místnosti mě bavilo a postavy, byť poněkud klišoidní, byly výborně zahrané neokoukanými herci. Fajn béčko a další z povedených debutů. 75% ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Celkem nápaditý sci-fi snímek, který sice nemá až tak dobrý příběh, ale to východisko, které využil, se mu podařilo prezentovat poměrně dobře. "Hra", která se zde hraje, je zachycena skvěle, a přitom nejsou použity nějaké komplikované trikové nástroje. V tomhle směru musím snímek rozhodně vyzdvihnout, protože uspěl. ()

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Niečo medzi zaujímavým a stupídnym béčkom kde sa skupina hráčov účastní tajomnej polovirtuálnej akcie, kde úlohou je prebiť sa cez nejakých 26 poschodí až na prízemie a získať tak 100 tisíc dolárov. Pojem polovirtuálny tu znamená že hráči majú na sebe simulačné uniformy a prilby, protivníci sú len pixely, ale smrť bude veľmi skutočná, lebo výstroj im v reále usmaží mozog elektrinou. Pochváliť treba že aj napriek nízkemu rozpočtu a faktu že sa to celé odohráva v pár miestnostiach je vizuál prekvapivo OK a rýdzo funkčný. Samotná akcia je už na tom horšie, väčšina levelov sa vlastne odohrá len skratkovite s nejakým pif a puf a najviac sklamal ten kde je akože únik plynu a môžu sa používať len nože, čo je nakoniec využité len na jedno jediné zapichnutie, naviac od chrbta. Napriek tomu je to fajn napínavé, k čomu sa neskôr pridá aj motív časovanej bomby ktorá má odpáliť budovu. Postavy mi neprišli až tak retardované, skôr zamrzelo všetko to predvídateľné klišé typu dvaja zranený ale len jedna lekárnička ( na liečenie virtuálnych zranení sa tu používa klasická strieľačková metóda ) či maník z ktorého sa vylúpne pekný hajzel idúci hanebné sólo cez mŕtvoly ostatných. Najvtipnejšie na tom boli tie scény kde herci nešikovne imitovali akože sa pokúšajú dať dolu helmy čo nechcú pustiť ( a srandovne hulákajúci virtuálny seržant im to dá kruto zožrať, to bol dobrý nápad ) No a finále s odhalením organizátora celej akcie podľa mňa vôbec nedávalo zmysel. Napriek jasným nedostatkom to nebola nuda, dobrá atmosféra a chladná synťáková hudba tomu dávala solídny nádych permanentnej melanchólie. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama