Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom je kapitán sovietskej polície Ivan Danko, ktorý sleduje stopu gruzínskych pašerákov drog. Pri pokuse o zatknutie nebezpečného Viktora Rostaviliho dôjde k prestrelke a zločincovi sa podarí uniknúť. Spoločne s dvoma kumpánmi ujde z Ruska do Ameriky a v Chicagu sa rýchle zapojí do obchodu s narkotikmi. Veľký kšeft s černošským gangom, ktorý sa už úspešne rozbehol, však skomplikuje Viktorovo zatknutie za banálny priestupok. Rusi vyšlú Ivana Danka, aby Rostu priviezol z amerického väzenia späť do vlasti. Danko sa ubytuje v lacnom chicagskom hoteli, v ktorom býval aj Rostavili pred svojím zatknutím. Do väzenia, kde si má ruského väzňa prevziať, Danka sprevádzajú americkí policajní detektívi seržant Art Ridzik a seržant Gallagher. Cestou z väzenia ich však prepadne gang, ktorý Danka omráči, Gallaghera zastrelí a Rostaviliho oslobodí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (348)

LION-MR.T 

všetky recenzie používateľa

Schwarzenegger jako ruskej tvrdej polda společně s James Belushim coby tvrdej drzej sprostej polda z větrnýho města Chichaga? Rozhodně,ano. Arnold dokáže bejt otravnej a nepříjemnej ale zároveň skvěle zapadající. Belushi má ve filmu ty nejlepší hlášky. Původní distributor Guild Home Video-teď Bonton. Radši se budu dívat na ohranou kazetu se starým s dabingem než na super DVD s nezáživným dabingem. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

S ohľadom na rok výroby ide o schopnú krimikomédiu, ale predsa len trpí ohromným množstvom klišé (arnoldovských aj žánrových) a ťažkou priemernosťou 80-tych rokov po všetkých stránkach. No gagy sa mi väčšinou páčili. Najvtipnejšie na tom asi je, že keď sa Američania snažia parodovať Rusko, ani si pri tom nevšimnú, že parodujú sami seba - je možné, že tvorcovia mali istý zmysel pre sebairóniu, ale viem si predstaviť, ako vážne vzalo americké publikum tento pohľad na ruské policajné metódy :-) ()

Reklama

Superpero 

všetky recenzie používateľa

To plné hodnocení je hlavně za ten naprosto geniální začátek, jak Arnold vyhodí do sněhu toho tlusťocha v sauně plný nahejch svalovců a ještě při tom stíhá drtit v ruce žhavej šutrák. Dála následuje bitka v baru kde Arnold utrhne chlapovi nohu a vysype z ní kokain OH YES!!!!!!!!! Po příjezdu do Ameriky už to není takovej hardcore, ale film je stále zábavnej hlavně díky slovním přestřelkám mezi Belushim a Arnoldem. "Proč ti furt pípaj ty hodinky?" "To je abych nakrmil papouška." "To rusky znamená honit si ho?" A nebo další perlička: "Všechno v pohodě?" "Jo." "A co tady dělá ta halda sraček?" (při tom Belushi ukazuje na zmasakrovanýho chlápka) "Bydlí tady." No prostě takovýhle filmy už se dneska netočej a já myslim že je to sakra škoda. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

V Číně už problém s drogovými dealery dávno vyřešili. Prostě je všechny postavili do řady a střelili do týla. - Hm, to v Americe asi neprojde, ti zasraní politici to nedovolí. - Ty zastřelte jako první! Arnie je neoddiskutovatelný král a Rudé horko je nádherným ohlédnutím za akčním filmem 80. let. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Čo v Rusku máte na stres?“ – „Vodka.“ S Policajnou akadémiou 7: Moskovskou misiou (1994) ďalší film snažiaci sa o otepľovanie americko-sovietskych vzťahov. Červená horúčava ma nikdy nechytila napriek tomu, že som ju prvý raz videl už ako puberťák, čo je ideálny, ba priam dokonalý film na sledovanie akčných filmov Arnolda Schwarzeneggera. Rakúsky dub bol v tom čase môj miláčik, ale Červená horúčava mi skrátka nesedela. Vždy som mal od neho radšej drsnejšie veci ako Predátor, Terminátor alebo Barbar Conan. Hoci v tejto štandardnej buddy kriminálke spojil sily s osvedčeným remeselníkom Walterom Hillom (režisér The Warriors, scenárista 48 hodín, producent Votrelca), výsledok je prekvapivo bezkrvný a nudný. Informácia, že Sovieti prvýkrát v histórii dovolili Američanom natáčať na Červenom námestí, ma necháva chladným, gauneri neuspokojiví, scenár predvídateľný asi aj na koniec 80. rokov. Poteší chémia s komikom Jamesom Belushim a hŕstka výrazných scén (sauna, protéza). ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (35)

  • Sovětští policisté ve filmu používají maďarské pistole FEG PA 63 a FEG PMK 380. (JohnSmith)
  • Když Danko (Arnold Schwarzenegger) nabourá s autobusem do místní památky, rozbije si levý světlomet. Ten ale v následujících scénách zase svítí. (KOffi)
  • Prvá polovica scény bitky v saune sa točila v budapeštianskych termálnych kúpeľoch Rudas a druhá v Rakúsku, pretože v Budapešti nemali sneh. (gogo76)

Súvisiace novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (viac)

Reklama

Reklama