Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po stáročia sa v arabskej púšti odohrávali najväčšie vytrvalostné dostihy všetkých čias, tritisíc míľ dlhý boj o život, nazývaný Oceán ohňa. Preteku naprieč rozpálenou púšťou Arabského polostrova, kde už len samo prežitie sa dá chápať ako víťazstvo, sa zúčastňovali len najušľachtilejšie arabské kone, vlastnené šejkami a kráľovskými rodinami. V roku 1890 sa na pozvania šejka Al Rijáda (Omar Sharif) na štart postavil bývalý príslušník kavalérie, dobrodruh s indiánskou krvou, Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen) so svojím verným mustangom Hidalgom. Hopkins a jeho mustang si majú zmerať sily s najlepšími beduínskymi jazdcami a pokúsiť sa o nemožné. Frank je súčasne prvým cudzincom v histórii tohto tradičného turnaja, v ktorom môže dokázať kvalitu svojho koňa i svoje jazdecké schopnosti. Miestni arabskí jazdci však nechcú pripustiť, aby preteky najveľkolepejších čistokrvných arabských koní poškvrnila účasť indiánskeho koňa bez akéhokoľvek rodokmeňa. Oceán ohňa sa tak pre Franka nestáva len vecou cti, slávy a peňazí, ale aj zúrivým súbojom o prežitie. Vyčerpávajúca trasa, nástrahy protivníkov i prírody a únos šejkovej dcéry Džazíry (Zuleikha Robinsonová) preteky mimoriadne skomplikujú, ale Frankova vôľa a ochota na spoluprácu prekonávajú fanatizmus a pomáhajú mu na ceste k možnému víťazstvu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (275)

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Kdyby byl tento film natočený v padesátých, šedesátých letech 20. století, kdy doba přála podobným výpravným dobrodružným podívaným, je to nepochybně megahit. Ale natočit něco takového dnes, nemá šťávu, ač se na to pořád dobře dívá. Spíše se mi zdá, že producenti chtěli ještě něco vydolovat z nenadálé popularity Viggo Mortensena než diváci pochopí, že je to dost průměrný ne-li podprůměrný herec, i když podle dokumentů k Pánovi prstenů to asi bude fajn člověk, kterého bych asi bral za kámoše. ()

KevSpa 

všetky recenzie používateľa

Je to něco jako Čtyři pírka a Iron Will dohromady. Scénář není příliš zdařilý, pár míst je hodně nudných, ale je tu charismatický Viggo Mortensen, který dává aspoň chvílemi zapomenout na to, jak zoufale je tenhle film neoriginální a plný klišé. Hezká práce kamery však ještě nedělá z filmu kvalitní podívanou, a tak je Ohnivý oceán jen průměrným snímkem, který přímo neznechutí, ale nejedná se ani o žádný zázrak. ()

Reklama

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Asi jsem Hidalga uviděla v tu pravou chvíli, že mě tahle pohádka z tisíce a jedné noci dostala. Pohádce dávám plný počet, jako dobrodružný film nebo dokonce drama, bych to pohřbila v poušti zapomnění. Strakáček sice nevypadá jako pravý filmový mustang, ale má tak za ušima, že kdyby mu Mensa lípla na zadek samolepku s logem, udělala by vrcholný marketingový tah své historie. Árijský Viggo na polovičního Indiána taky nevypadá, a není ani strakatý, takže s hřebečkem prohrává na body i co do herectví. Pravý kovboj vs. velbloudí kovbojové se utkají o velkou cenu a o to, kdo přejede ohromné pískoviště, přihlížející jsou podivuhodná sebranka. Budiž. Problém vidím v nesouměrnosti pohádkově směšných vedlejších postav s brutalitou hodnou thrilleru. Šejk, co ujíždí na kovbojkách vs. úvodní masakr či zraněný koník ve mně vyvolal stejný pocit, jako když kůň nečekaně hopne a s vámi to houpne. ()

Jillen 

všetky recenzie používateľa

Nevím co jsem čekal, ale ne tohle. Nemá to žádný extra děj, který by strhnul diváka a nepustil ho. Předlouhá stopáž ještě umocňuje nechuť z filmu, ale milovníky koníčků a Mortensena (kterému to slušelo akorát v Pánu prstenů) to jistě vadit nebude. Hodně špatné jsou efekty pod které se při vší smůle podepsala ILM, ale nevyčítejme to jim, ale režisérovi, který si rozhoduje jak film bude vypadat a ILM je schopna na přání udělat divy! Jediné co se mi zamlouvalo byla atmosféra filmu, ale rozhodně se nevyrovnala atmosférám prastarých westernů. + Atmosféra filmu. - Režie, herecké výkony, nemastný děj, vizuální efekty a dlouhá stopáž. Dávám 35% ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Ohnivý oceán chce byť veľmi vážny a veľkolepý. Zobrazuje utrpenia amerických indiánov a arabských otrokov, ale keby bol braný s väčšou ľahkosťou, aj výsledok by bol o niečo lepší. Omar aj Viggo hrajú fajn, ale ženská časť nie je až taká okúzlujúca. Efektná kamera dodáva filmu šmrnc a akčné scény podobne. Vo výsledku je Ohnivý oceán len obyčajná suchá jednohubka. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (11)

  • Herec Viggo Mortensen, který mluví plynule španělsky, namluvil svou vlastní postavu (Frank Hopkins) ve španělském dabingu filmu. (Shr1nK)
  • Frank T. Hopkins v skutočnosti so svojím koňom Hidalgom, zdolal 3000 míľ dlhý závod cez Arabskú púšť za 68 dní. Do cieľa sa dostali celkovo iba štyri kone. (dom1niq)
  • Při cvalu do cíle má Hidalgo pod pravou nozdru od krve. V dalším střihu je však nozdra v pořádku, načež je nozdra opět zakrvácená. (Terva)

Súvisiace novinky

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (viac)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (viac)

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (viac)

Reklama

Reklama