Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po stáročia sa v arabskej púšti odohrávali najväčšie vytrvalostné dostihy všetkých čias, tritisíc míľ dlhý boj o život, nazývaný Oceán ohňa. Preteku naprieč rozpálenou púšťou Arabského polostrova, kde už len samo prežitie sa dá chápať ako víťazstvo, sa zúčastňovali len najušľachtilejšie arabské kone, vlastnené šejkami a kráľovskými rodinami. V roku 1890 sa na pozvania šejka Al Rijáda (Omar Sharif) na štart postavil bývalý príslušník kavalérie, dobrodruh s indiánskou krvou, Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen) so svojím verným mustangom Hidalgom. Hopkins a jeho mustang si majú zmerať sily s najlepšími beduínskymi jazdcami a pokúsiť sa o nemožné. Frank je súčasne prvým cudzincom v histórii tohto tradičného turnaja, v ktorom môže dokázať kvalitu svojho koňa i svoje jazdecké schopnosti. Miestni arabskí jazdci však nechcú pripustiť, aby preteky najveľkolepejších čistokrvných arabských koní poškvrnila účasť indiánskeho koňa bez akéhokoľvek rodokmeňa. Oceán ohňa sa tak pre Franka nestáva len vecou cti, slávy a peňazí, ale aj zúrivým súbojom o prežitie. Vyčerpávajúca trasa, nástrahy protivníkov i prírody a únos šejkovej dcéry Džazíry (Zuleikha Robinsonová) preteky mimoriadne skomplikujú, ale Frankova vôľa a ochota na spoluprácu prekonávajú fanatizmus a pomáhajú mu na ceste k možnému víťazstvu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (275)

POMO 

všetky recenzie používateľa

Zopár technicky premakaných akčných scén vyvažuje zopár odpudivo gíčovitých poetických scén. A lepšie časti scenára, v ktorých sa deje niečo zaujímavé, vyvažujú zbytočné odbočky, ktoré celý film iba spomaľujú. Samotný závod nakoniec pokrýva sotva tretinu filmu. Viggo Mortensen je tu fajn, ale nie skvelý. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Dej tohto filmu sa môže javiť ako rozťahaný, no obsahovo je podľa mňa na veľmi dobrej úrovni. Možno, ak by tam bol trocha zaujímavejší ľúbostný románik Franka so šejkovou dcérou, film by bol viac zaujímavý. Veľmi dobré herecké výkony Vigga Mortensena, Omara Sharifa no a nemožno zabudnúť ani na toho slávneho mustanga Hidalga. Najväčšou hviezdičkou je ale očarujúca Zuleikha Robinson (známa kráska zo seriálu LOST). ()

Reklama

Makky 

všetky recenzie používateľa

Ohnivý oceán chce byť veľmi vážny a veľkolepý. Zobrazuje utrpenia amerických indiánov a arabských otrokov, ale keby bol braný s väčšou ľahkosťou, aj výsledok by bol o niečo lepší. Omar aj Viggo hrajú fajn, ale ženská časť nie je až taká okúzlujúca. Efektná kamera dodáva filmu šmrnc a akčné scény podobne. Vo výsledku je Ohnivý oceán len obyčajná suchá jednohubka. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Tento film na mna od sameho zaciatku posobil, napriek svojej prehnanej nasladlosti, velmi prijemnym dojmom a poskytol mi cistokrvny dvojhodinovy oldschoolovy dobrodruzny zazitok. Viggo sa sem brutalne hodil a napriek tomu, ze ziadne mimoriadne herectvo neukazuje (film to ani neumoznuje), jeho hranie je jednoduche, nenutene a napokon aj prirodzene. No a tam, kde by ma inde presladeny zaver znechutil, tu ma potesil a vycaril mi na tvary usmev. A fakt neviem, cim to bolo. 3,5/5* ()

Katarine 

všetky recenzie používateľa

Film, který mě bavil po celou dobu sledování. Je v něm napětí, zvraty, dobrodružství, žádné milostné scény a co víc si dnes ve filmech přát? Jen se mi příliš nelíbil závěr filmu, každý očekával, kdo zvítězí, takže se to mohlo pojmout více netradičně. Ale mám ráda koně a Viggo je jeden z mých oblíbenců - možná proto 4*. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (11)

  • Podľa skutočných udalostí druhy kôň v poradí došiel do cieľa za Hidalgom až o 33 hodín neskôr. (YoZo8)
  • Ve filmu zazní název pouště Rub' Al-Khali "The Empty Quarter". Zaznít však nemohl, protože název "The Empty Quarter" použil pro tuto největší souvislou písečnou plochu na světě britský cestovatel a spisovatel Wilfred Thesinger až v polovině dvacátého století. (Jirka_Šč)
  • Natáčení v Maroku znepříjemňoval všudypřítomný prach a časté písečné bouře. (EMMY)

Súvisiace novinky

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (viac)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (viac)

Kolty versus dekolty

Kolty versus dekolty

18.08.2007

Viggo Mortensen už v Oceánu ohně a Kapitánovi Alatristem dokázal, že s kloboukem na hlavě vypadá ještě lépe než v kápi elfského pláště. A když mu navíc u boku proklatě nízko visí kolt, je to ještě… (viac)

Reklama

Reklama