Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská výzvedná služba, konkrétne jej oddelenie MI 7, získala v agentovi Johnny Englishovi (Rowan Atkinson) skutočne jedinečnú posilu. Veď ani James Bond, pripravený vždy a všade na všetko, sa s ním nemôže merať. Prichádza práve včas, pretože z londýnského Toweru niekto ukradol korunovačné klenoty a Británia čelí vážnej kríze. Johnny, spolu so svojím oddaným a všetkého schopným asistentom Boughtom (Ben Miller), sa ihneď ujíma vyšetrovania, ktoré vedie naozaj nezvyčajnými a svojráznymi spôsobmi. Podozrivým číslo jeden je nenásytný a despotický francúzsky obchodný magnát Pascal Sauvage (John Malkovich). Najcennejší symbol moci ostrovného kráľovstva nemá len obohatiť jeho zbierku, ale priamo jeho - doteraz nekorunovanú - hlavu. Budúci samozvaný kráľ má však v zálohe ešte desivejší plán. Chce tú nádhernú, láskavú, zelenú a prívetivú anglickú krajinu zmeniť na najväčšie väzenie na svete. Aké šťastie, že Johnnymu vo chvíli, keď je už takmer všetko stratené, prichádza na pomoc krásna agentka Interpolu Lorna Campbellová (Natalie Imbruglia). Alžbeta sa môže pokojne vrátiť na trón a panovať ďalej. A Johnny? To sa ešte uvidí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (624)

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

"Neví, co je strach. Neví, co je nebezpečí. Neví totiž vůbec nic." - Teprve až nyní jsem se dostal k prvnímu dílu Johnnyho Englishe v originále a Malkovichova žabožroutská angličtina byla naprosto diametrálně odlišná od českého dabingu. Menší počáteční vsuvka! Film si vcelku humorným způsobem utahuje z anglických agentů a Rowan Atkinson dává britské tajné službě zcela nový rozměr. Bylo vtipné sledovat kolotoč Englishových failů, který se roztočil na počátku filmu a nezastavil se takřka ani během závěrečných titulků. Sem tam se našlo nějaké hluché místo - a ano: Atkinsonovi sluší více krátké gagy alá Mr. Bean - nicméně čas od času se na eskapády nejnešikovnějšího britského agenta rád podívám. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keď ono sa to ani ako paródia brať nedá. Čomu svedčí aj fakt, že navyše ďaleko presahuje aj kvalitu niektorých ozajstných bondoviek. Výborný nápad, pár vydarených gagov, Malkovich nesklamal, dokonca aj Imbruglia to príjemne doplnila. Perfektná zábava, Atkinson proste žiari, nech sa pustí do čohokoľvek a to mu dúfam nikdy nikto nezoberie. Len škoda, že ho ešte každý stále berie a nevie s ho predstaviť inak ako Beana. 80%. ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemná záležitosť, ktorá nedokáže spadnúť do trápnosti, aj keď sa o to miestami snaží. Ide tu skôr o celkovú pohodu ako nejaké výnimočne komické scény. Na pár veciach sa dá schuti zamiať, ale inak je to len "pohodovka"... ktorá poteší, ale mietsami aj pripomenie nevydareného Martinovho RUŽOVÉHO PANTERA... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Za absolútne zásadný problém považujem fakt, že JE nie je paródiou na špionážne filmy (ale asi si myslí, že je), ale iba snahou využiť beanovskú postavu blbečka v špionážnom filme. Čiže vtipné nie je parodovanie dramaturgických schém, ale Englishova neschopnosť. Výsledkom je však trápnosť. Jediná skutočne vtipná scéna bola tá záverečná a práve vtedy mi prišlo ľúto, že film je iba tuctovým komerčným kalkulom. Nechýba scéna snímania masky z tváre, čo považujem za zúfalú tvorčiu impotenciu, až demenciu. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Nerehotal som sa síce toľko ako na skečoch Mr. Beana, fakt je ale ten, že Rowan Atkinson je skvelý herec (nielen komik) a hoci Johny English nie je až tak zábavný, je to isto omnoho podarenejšia "paródia na bondovky" ako napr. Our Man Flint, ktorú som pozeral nedávno...Natalia Imbruglia je síce pekná, ale herečka je asi tak dobrá ako ja (inými slovami je tam len do počtu:) Na druhej strane Malkovich bol ako vždy a ako v každej filmovej role skvelý!:) ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (34)

  • Když jede Johnny (Rowan Atkinson) se svým kolegou autem, je možné v předním odrazu skla vidět kameru. (Mr.Hudson)
  • V čase 28:46 drží Bought (Ben Miller) v pravé ruce zbraň, v následujícím záběru však posunkuje rukama a vidíme, že zbraň zmizela. (Iveet)
  • Hoci to nebol pôvodný zámer, Natalie Imbruglia (Lorna Campbell) presvedčila štáb, aby nakrútil scénu, v ktorej jej postava sama riadi motorku Triumph. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (viac)

Reklama

Reklama