Reklama

Reklama

Porota

  • Česko Porota (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Skvelá dráma podľa autora knižných bestsellerov Johna Grishama (Firma, Prípad Pelikán) nás privádza na mimoriadne dôležitý súdny proces, kde ide okrem spravodlivosti aj o veľké peniaze. Práve tu a práve teraz sa rozhodne o budúcnosti zbraní. A zbrane, to sú nekonečné zisky. Wendell Rohr by pre spravodlivosť urobil čokoľvek. Tento mimoriadne bystrý právnik sa aj preto nechal najať vdovou, aby zažaloval zbrojárske firmy za voľný predaj zbraní. Dátum prvého pojednávania je už vytýčený a okrem Rohra sa na kľúčový proces pripravuje aj konzultant zbrojárskeho trustu Rankin Fitch a porotca Nick Easter so svojou priateľkou Marlee. Rozhodnutie poroty bude mať bezprecedentné následky. Kto presvedčí porotu, ten vyhrá... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Film, zasvěcený procesu jedince s gigantem zbrojního průmyslu. Film o porotě a o machinacích v soudnictví. Pro tenhle kousek mám zvášť slabost. Cusack a Weisz jsou výborní a Hackman dokonalý záporák. Bavil jsem se od začátku do konce a nejspíš si koupím i knihu, která je prý o dost zdařilejší. Krásných 80% ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý film. Zaujímalo by ma prečo sa teraz nenatočí takáto kvalitka. Na Johna Cusacka mám slabosť, preto si iné hodnotenie jeho herecký výkon nezaslúži ako výborné. Rachel Weisz je jedna z najlepších herečiek tejto doby, je krásna a inteligentná, vo svojej postave pôsobila očarujúco. Čo sa týka Gena Hackmana a Dustina Hoffmana o týchto hercoch sa asi ani neoplatí hovoriť, lebo každú úlohu zahrajú nad očakávania.Osobne by som častejšie predstavila pod svetlo reflektorov Jeremyho Pivena, ktorý v tomto filme pre mňa žiaril. Príbeh bol zaujímavý, tajomný krásne sa rozvíjal a posúval moje myšlienky čoraz ďalej a ďalej. Scenár bol dokonalý, nenašla som jedinú vetičku, ktorá by mi vadila. Soundtrack úžasný tá farba hlasu Norah Jonesovej vás zoberie za srdce. Tak, čo by sme mohli dať filmu z krásnym spracovaním, dokonalými hercami, zaujímavým príbehom a krásnym sountrackom??? 100% ()

Reklama

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

No nejsem sice zastáncem volného prodeje zbraní, nicméně v tomto filmu bylo jeho poselství o odpovědnosti jejich výrobců za činy jejich držitelů dost laciné. Stejně tak to zmanipulování poroty, které má být sice varováním, ale nakonec je to pro "správnou věc". Filmařsky řemeslné, takže ty 3*. Lord of War zpracovává obdobnou otázku mnohem lépe jak obsahově, tak co se filmařských prostředků týče. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.1/10] | me: Veľmi zaujímavý nápad, vynikajúce obsadenie, dobre herecké prevedenie ale stále len rozprávka. Film sa zaujimavo rozbieha, definuje motívy, nápad, princípy, avšak potom sa už v rámci thrilleru dostáva o krok ďalej až za hranice reálnosti, kde možné súvislosti a kroky pôsoboia príliš akčne a neuveriteľne. Je to škoda, pretože film sa zmení v rozprávku na dobrých a zlých a tak strati ten ozajstný náboj vyplývajúci z očakávaní toho čo sa stane. Škoda, pretože to cele vyzeralo veľmi napínavo a sľubne a zrazu sa to ozajstné filmové napätie zmenilo v niečo iné, niečo nie už také napínavé, predpovedateľné a hollywoodske. Celkovo dobré tempo, nemuselo to ale prejsť až v takú krásnu rozprávku. 3 a pol * ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Christopher Young: 1. Runaway Jury - Christopher Young ,2. Dumb Witness ,3. Cheaper By the Dozen ,4. The Game's Afoot ,5. Not Lady Liberty ,6. Shark Tactics ,7. The Divine Komeda ,8. Jury for Sale ,9. Easter's Con ,10. Voir Dire ,11. Habeus Corpus ,12. Rankin Fitch ,13. Spilt Whiskey ,14. The Devil's Not Such a Bad Guy After All ,15. Erase Her From My Heart ,16. Fayeth in Fate No More ,17. Who Hurt You? ,18. Unconditional Love , ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (14)

  • První film, ve kterém se spolu na plátně potkali Gene Hackman a Dustin Hoffman. Ve škole Pasadena Playhouse byli spolužáky, oba byli zvoleni jako ti, jež mají "nejmenší naději na úspěch". (viperblade)
  • Počas hádky Dustina Hoffmana s Hackmanom na pánskej toalete Hackman spomína „Pravdu, spravodlivosť a americký spôsob.“ Táto replika je sloganom Supermana. Hackman hral jeho protivníka Lexa Luthora v mnohých filmoch o Supermanovi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama