Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (142)

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Hranice zlomu štartujú tak zaujímavo (Owen a banán)- večná škoda, že vo flashbacku- až vás to navnadí na nadpriemerný zážitok. Navnadí, ten hlad však nezasýti, vzíde z toho totálne priemerný počin. Campbell dojíma a šokuje a dojíma- zneužije každú (!) príležitosť žmýkať dojatie z nás, čo si to necháme- je to cítiť a je to otravné (!) Pravdaže, neladí to už v písanej podobe. K scenáru ešte dodávam, že niektoré dialógy naozaj neznejú dobre. (Nezadarilo sa ani tomu "Prečo ma nevoláš menom?"- je ale zahraný presvedčivo.) Film (strhujúceho) Clivea Owena, nie Martina Campbella. Zaujímavý komentár: CheGuevara ()

SallyZen 

všetky recenzie používateľa

Ano, pravda je, že prvních 20 minut je Oscarových, ale pak už ta kvalita filmu klesá a klesá a klesá až klesne do podprůměru a bohužel to nezachránil ani Owen nebo Jolie. Nápad to byl dobrý, ale je těžké natočit takovýto film aby si udržel kvalitu po celou stopáž. A Campbellovi se to nepovedlo. Hodně tomu pomohla Hornerova hudba, která se tam skvěle hodila, ale i tak to nestačí ani na průměr. 45% ()

Reklama

system 

všetky recenzie používateľa

Problemem snimku neni ani tak, ze se odehrava ve valkou zmitanych zemich, ale to, ze dramaticke sceny, ktere se snazi vyvolat v lidech soucit jsou proste k smichu (vrcholem je scena kdy Angelina skope Owena). Pokud ovsem chcete zbalit nejakou buchtu s velkym humanistickym citenim, je to pro vas volby cislo jedna:-) ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Keď toľkí, odborní i laickí filmoví kritici zmietli tento film pod čiernu zem, u mňa zasvietil ako celkom príjemné prekvapenie. Po šokujúco dokonalom úvode, keď Owen nastúpi na scénu, som si povedal, že keby mal film ďalej len polovičné tempo a úroveň, stačilo by mi to. Potom však príde na rad Angelinino bezduché zachraňovanie a obetovanie sa pre pomoc ľuďom v krajinách tretieho sveta, do toho kyslá, miestami horká romantická zápletka (pripomínalo mi to skôr Jolieinu vlastnú propagáciu) a už tu prestal fungovať základný princíp tragédie, záver so mnou teda ani nepohol. Škoda, že sa strihačovi v polovici pokazili nožnice :). 55%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Snímka veľmi pôsobivá a fascinujúca. Som veľkým zástancom americkej produkcie, pretože som presvedčený o tom, že americkí tvorcovia dokážu natočiť a to komerčne veľmi úspešnú, akúkoľvek tému. A to napriek všetkým tým odporcom, ktorí americkú kinematografiu hania. Nesklamal ma v žiadnom prípade ani tento film. Je len ďalším dôkazom toho, že jeho tvorcovia dokážu divákovi "naliať" do duše toľko veľa bolesti a utrpenia, biedy, choroby a to v dnešnom "našom" civilizovanom svete, kedy drvivá väčšina z nás nevie nájsť a doceniť ľudské a životné hodnoty. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama