Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Česko S láskou Vincent (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Diela holandského fauvistu a expresionistu Vincenta Van Gogha patria k tomu najhodnotnejšiemu, čo výtvarné umenie kedy splodilo – nachádzajú sa vo svetových galériách i súkromných zbierkach a ich cena sa ráta v miliónoch. Van Goghove práce, ale aj jeho pohnutý osud a záhadná smrť, inšpirovali tisícky ďalších autorov a sú predmetom živej odbornej diskusie aj 127 rokov po jeho smrti. Poľská režisérka a kritička umenia Dorota Kobiela, v spolupráci s britským producentom Hughom Welchmanom, nakrútila prvý film, vytvorený len z olejomalieb umelca. Autorka vyrozprávala životný príbeh Van Gogha výhradne prostredníctvom jeho diel. Na každé si povolala vyše 100-člennú skupinu výtvarníkov, aby ho prekreslili do dynamickej podoby. Výsledkom je 12 olejomalieb za sekundu a dohromady 62 450 ručne kreslených obrázkov, ktoré splynú do dlhometrážneho filmu. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (295)

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Film jako malovaný, myšleno jako známka kvality. Protože je animovaný jak je údajně vytvořen 100 malíři​, takže namalován i fakticky. Tento film jako byl poctou Vincentu van Goghovi, asi tak byl i zamýšlen. Rozhodně je originální a divák se dozví dost zajímavých informací o životě tohoto významného umělce. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Poviem pravdu. Tá animácia je natoľko vynikajúca, že by som sa na "Loving Vincent" dokázal pozerať celý deň a vôbec by mi to nevadilo. Fakt, že je to animované ako skutočný obraz, ktorý sa pohybuje a všetky farby sa menia počas pohybov postáv, vzniká z toho absolútne živý a nádherný film, ktorý môžem len vrchovatou mierou oceniť. Škoda, že príbeh drží trošku menej a je treba ho pozorne sledovať. Veľmi mi to pripomenulo slovenský projekt "True Štúr". Toto bolo o niečo zaujímavejšie, no i tak mám pocit, že sledovať príbeh muža, ktorý chce doručiť lisť od mŕtveho maliara jeho zosnulému bratovi a následne nájsť niekoho, kto by ho mohol predať blízkej rodine, pričom sledujeme rôznych ľudí, ktorí rozprávajú o Vincentovi a jeho samovražde a jeho dôvodoch. V tomto smere to podľa mňa funguje, len treba to sledovať veľmi dôsledne. Nie je to jednoduchý príbeh, ale pozerateľný. Myslím si, že stojí to za pozornosť a na jedno pozretie. Ale myslím, že viackrát si to človek asi nepozrie, lebo to nie je príbeh, ku ktorému sa človek moc vracia. Jediné čo skutočne stojí za to a je perfektné je štýl animácie. Absolútne nádherný. Ostatné je podľa mňa dobré, ale nie natoľko pohlcujúce, aby sa k tomu človek vrátil. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Mikita 

všetky recenzie používateľa

Oživení jen pár let starých závěrů o Goghově smrti dává možnost udělat z uměleckého díla lehce i detektivku. Snímek se pak stává zajímavým nejen díky výborné animaci, ale i díky netradičnímu pojetí příběhu o životě a smrti úžasného malíře. Bohužel jsou místa, která trochu trpí rozvleklostí a pomalejším tempem, ale jinak je to celé tak netradiční, že stojí za opakované puštění. A hned vás přepadně chuť přečíst si všechny jeho vydané dopisy. Musel to být nejen neobyčejný umělec, ale i člověk. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia prichádzajú s "Kaneovským" prerozprávaním života Vincenta Van Ggogha. Presnejšie napísané prichádzajú s príbehom o smrti Vincenta Van Gogha. A ten nám ponúkajú v štýle retrospektív, ktoré sú, aby sme sa v tom, my blbci, vyznali, čiernobiele. Je to trochu divné, keďže sa tu kopírujú majstrove obrazy, ale tak chápem, že sa asi dvojica režisérov bála, že ľudia chodia do kina spať a hrať sa s mobilom, tak musia byť vodení za ručičku. Loving Vincent je skôr zaujímavý ako skutočne kvalitný a ťažko aj hovoriť o originalite, keď podobné animačné postupy nie sú novinkou a vlastne svoj film koncipoval do expresionistických tónov aj Minnelli. Chvályhodný počin, ale skôr po výtvarnej, ako naratívnej stránke. ()

Hwaelos 

všetky recenzie používateľa

Po Temném obrazu a Béowulfovi mám pocit, že "hraná animace" je prostě slepá ulička, která moc nefunguje. Loving Vincent dokázalo tohle omezení alespoň částečně překonat. V mnoha scénách byl rozdíl krajinných záběrů nakreslených animátory a těch "pouze zkompírovaných" od Van Gogha znát minimálně. O to víc bohužel animace selhává na lidských figurách, zejm. tvářích, kde bylo vidět, že tvůrci vyšli vstříc podivné představě, že co je detailní a uhlazené, je pro diváka stravitelnější (když to člověk srovná s deformovaností malířových portrétů, je to k zaplakání). Příjemně ale potěší příběh, od něhož jsem v zásadě nic nečekal. Namísto toho je divákovi servírováno vyprávění jako vystřižené z Čapkovy noetické trilogie, v níž pokusy dobrat se objektivní pravdy narážejí na nepoznatelnost reality. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (8)

  • Celkem bylo využito 77 Vincentových pláten – tým výtvarníků tvořil jednotlivá políčka filmu v malých kójích ateliéru, přičemž každý se specializoval na konkrétní postavu příběhu. (ČSFD)
  • Film vznikal v britskej koprodukcii a predovšetkým poľských ateliéroch. (Paldiny)
  • Existuje 992 dochovaných dopisů, které Vincent van Gogh napsal. Většinu z nich adresoval svému bratrovi. (Macik1982)

Súvisiace novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (viac)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené