Reklama

Reklama

Mladučká Sidonia-Gabriella Colette sa zamiluje do o 15 rokov staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho. Potom čo sa zosobášia, je Colette z pokojného prostredia malej dedinky katapultovaná do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Colette sa prispôsobuje novému životu, vnára sa do bohémskeho sveta svojho manžela. Inšpiratívne prostredie v nej prebúdza kreativitu a spisovateľský talent. Píše svoje prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať pod podmienkou, že kniha vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech románu spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru ozajstné celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní. Ich manželstvo sa nielen pod vplyvom Willyho častých nevier a Colettina vzrastajúceho záujmu o ženy začína rozpadať. Willy sa však svojej talentovanej ženy za žiadnu cenu nechce vzdať… (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (80)

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

Colette a její životní příběh je určitě zajímavý. Jen ho trochu sráží styl vyprávění ve filmu. Zde je nudný, ničím nevybočující a bez známky napětí. Film ale zvedá hlavní herecká dvojka, která se svou chemií patří k tomu lepšímu z filmu. Dále se mi líbili kostýmy, atmosféra dobové Francie, hudba. Celkový dojem je ale jako z příjemného průměrného filmu. Neurazí, ale ani nenadchne. ()

Michelle75 

všetky recenzie používateľa

Colette má něco do sebe, rozhodně na tu dobu asi docela odvážná osoba. Z naivní vesnické dívky se stane jedna z nejúznávanějších spisovatelek své doby. Ale film je spíše o vášni, intrikách, poznávání života, poznáváni sama sebe. Po dlouhé době role, která Keiře skvěle sedí. Dominic West má charisma a občas si říkám, že je to fakt blázen. Scénka kdy zpívá na stole uprostřed 4 žen je fakt k sežrání. Místy se to však zbytečně táhlo, tak 70% ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Rozhodne tento životopisný príbeh nespĺňa sľub zjavný z nadpisu - Príbeh vášne. Mne to prišlo ploché, banálne a veľmi slabo dramaticky spracované. Tým samozrejme netvrdím, že by príbeh o Colette nemal čo divákovi povedať, to určite nie. Viedla skutočne zaujímavý život, len to bolo slabšie podané. Za zmienku však stojí herecká stránka, ktorá je naozaj luxusná. S Dominicom Westom som nedávno videl Bedárov, a tu sa tiež prekonával. Jemu takéto dobové záležitosti veľmi pasujú. Kamera aj výprava boli tiež pekné. Priemer. 60/100 ()

HonzaBez 

všetky recenzie používateľa

Mám rád biografické filmy, zvláště ty, které mi rozšíří obzory. O životě francouzské spisovatelky Colette jsem nevěděl vůbec nic, dokonce jsem ani nevěděl, že někdo jako takový kdy existoval. V tomto směru ten film svůj účel splnil. Ale jinak mi to přišlo takové rutinní. I když se film se jmenuje "příběh vášně", já moc vášně z tohoto filmu nevnímal. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Konecne zase film s Keirou.Ockarove to neni,spis standartni drama s dobovou konverzaci,ktery se veze na melodramaticke note.Tento typ artoveho filmu byl popularni v 90.letech s obcasnimi navraty okolo 2010.Hezka dobova reflexe,Pariz je pekne dekadentni.Provdat se z venkova za dobre situovaneho bileho Parizana by bylo i dnes terno pro ceske holky.Keira presne vystihne prerod priridne chytre,ale naivni vesnicke divky v mestkou zenu.Zajimavy film,ale ne inspirativni. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)
  • Natáčelo se v Maďarsku a v Anglii. (Varan)
  • Keira Knightley nemá telesnú stavbu ako skutočná Colette. V niektorých rozhovoroch sa preto začudovane pýtala: "Prečo si vybrali mňa?" (Arsenal83)

Reklama

Reklama