Reklama

Reklama

Renegáti

  • Česko Renegáti (viac)
Trailer 2

Pre príslušníkov špeciálneho komanda mariňákov Navy Seals je každá operácia životu nebezpečnou misiou do neznáma. Taká je aj akcia piatich vojenských renegátov, ktorí sa rozhodli poriadne obohatiť. Vydávajú sa do Bosny, krajiny zdecimovanej vojnou, aby z dna jazera vytiahli nacistický zlatý poklad v hodnote niekoľkých stoviek miliónov dolárov a ukradli ho. Lúpežnú misiu musia vykonať do desiatich hodín, pretože nepriatelia sú im v pätách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (87)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Celkom fajn film, aj keď moc akčný nieje. Najväčšia akcia príde na začiatku filmu a potom sa týpci od Seals dozvedia o nacistickom poklade a hneď ako im nabehnú doláre v očiach, začnú kuť plán ako ho s podmorského mesta vytiahnuť na hladinu. Je to tu hrané všetko na efekt, taká typická Bessonovka, ale nenudil som sa. 70% - 3* ()

BlackAdder87 

všetky recenzie používateľa

Tak kvalitní "béčkový" film jsem už dlouho neviděl. Ano je tam plno nelogičností, klišé a není to bůhví jak originální (napadá mě hned několik filmů na podobné téma Yankee Zephyrem počínaje), ale je tam toho tolik co mám rád. Honba za pokladem, zlato, nacisti, fanatický záporák s jizvou, krásná ženská a velitel jak vystřižený s filmu Olověná vesta, to vše zabalené v jednom úhledném balíčku, na který se sakra dobře kouká. Tenhle film si prostě na nic nehraje, takže pokud nehledáte nějakou intelektuální selanku, nebo city ždímací drama, pošlete mozek na dovolenou a vzhůru za pokladem. ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Úvodní akce s tankem je dokonalá a navnadila. Jenže pak jde všechno do kytek, ve kterých mezi sebou o pozornost soupeří už jen stupidní dialogy, nuda a žánrová klišé. Jeden hláškující J.K.Simmons to fakt nevytrhne. A po celou dobu jsem si pak říkal, proč já si raději nedal reprízu Kellyho hrdinů, kteří řeší totéž, ale s vtipem, svižnou akcí, skvěle nahozenými postavami a výbornou pointou. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Vojenské akčné filmy mám rád a Luc Besson ešte prednedávnom produkoval prakticky len solídnu akčnú zábavu, ale zase moc nemusím filmy s tématikou krádeží, hľadania pokladu a podobne, preto som ku Renegades pristupoval radšej opatrnejšie a urobil som len dobre, inak by som bol len zbytočne sklamaný, ale rozhodne sa nejedná ani o žiadnu katastrofu. Úvodná akčná fáza ma celkom nepríjemne prekvapila, využíva atraktívne prostredie konfliktu v Bosne, kde je americká špeciálna jednotka na tajnej misii, čo vždy môžem, ale toto mi štýlom a celkom aj kvalitou pripomenulo všetky tie Operácie Delta Force z deväťdesiatych rokov, v ktorých tiež nebola núdza o tanky a vrtuľníky, takže to pôsobilo relatívne veľkolepo, ale aj tak stále lacno a moc ma to nebavilo. Ale paradoxne práve, keď sa film začne venovať plánovaniu získania pokladu, tak začne byť trochu zaujímavejší. Ani táto fáza, ktorá zaberá väčšinu filmu nie je rozhodne ničím výnimočná a neobsahuje ani jednu skutočne zaujímavú scénu, už si to po celý čas drží tú istú úroveň, ale aspoň sa na to dalo bez problémov pozerať a celkom som bol aj zvedavý, ako si s touto neľahkou prácou poradia. Obsadenie je skôr sklamaním, špeciálna jednotka je zložená, akoby z úplne radových postáv, tu nikto nemá charizmu a ani schopnosti, aby to dokázal utiahnuť, čo je pri takomto neakčnom akčnom filme, kedy sa nemôžu ukrývať celý čas za samopal a maskovanie niekde v pralese aj celkom problém. Ale našťastie je tu J.K. Simmons, ktorý sa síce takmer nepohne z jednej miestnosti, ale charizmou a herectvom s ľahkosťou prekoná celú jednotku a ešte ich aj prehláškuje. Akcia tu nestojí prakticky za nič, jediná výrazná akčná scéna je spomínaná sekvencia z Bosny, ktorá ma aj napriek veľkoleposti vôbec nebavila, tie prestrelky a ani naháňačka s tankom mi nesadli a zvyšok filmu už ponúkne len pár zanedbateľných maličkostí. Režijne to tiež nie je žiadna sláva, vizuál pôsobí lacnejšie, než by mal, ale Steven Quale ma doteraz nepresvedčil, takže ma to ani neprekvapuje. Takže celkovo nie som sklamaný, ale to len preto, že som radšej moc nečakal. Priemerný neškodný film na jedno pozretie, ktorý keby som nevidel, tak by sa vôbec nič nestalo. 56% ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

Asi takhle, kdyby ve filmu hrál v jednom týmu dejme tomu Statham, Reno, Pitt a třeba Owen, dopadlo hodnocení zřejmě daleko lépe! Nicméně je to postavený na neznámých ksichtech a mě se úplně bohužel nepodařilo tolik tomuto mančaftu fandit. Žádnej z těch borců mě nebyl sympatickej... Faktem je zase to, že akce byla slušivá a byl tam znát rukopis mýho oblíbence Bessona. Průměrný béčko za 60% ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (2)

  • Při úvodním útěku použijí k útěku tank T-72. Posádka tanku je velitel, střelec a řidič, tedy tři osoby a v žádném případě se do útrob nevejde 6 osob, jak je ukázáno ve filmu. (Maulincio)
  • Natáčení probíhalo v Ogulini, Karlovaci, Lokve, Humu, Záhřebu (Chorvatsko) a na Maltě. (ČSFD)

Reklama

Reklama