Reklama

Reklama

Temná voda

  • Česko Temná voda (viac)
Trailer

VOD (1)

Když se Yoshimi rozpadne manželství, je nucena pro sebe a svou pětiletou dceru Ikuko najít nový domov. Usadí se v jednom z temných a pochmurných bytů nevlídného domu, kde se brzy začínají dít divné věci. Yoshimi je pronásledována kalnou vodou, pronikající stěnami a stropem, a dráždivým přízrakem červené tašky, která kdysi patřila dívence, jež záhadně před dvěma roky zmizela. Plna strachu o život své dcery, Yoshimi zoufale bojuje, avšak její hrůza se stupňuje v závislosti na tom, jak začíná odhalovat spojení mezi podivnými událostmi. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

Morien 

všetky recenzie používateľa

S hrůzou zjišťuji, že americký remake je tematicky mnohem lépe rozehraný! A já tak doufala v dořešení linie právníka a v sofistikovaný strach - a zjišťuji, že tady jsme na tom tentokrát ještě hůř. Gesto obětování se není uděláno srozumitelně. Velké zklamání. "Moje matka zde byla celou dobu a chránila mě." ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý japonský horor. Má zaujímavý príbeh o čerstvo rozvedenej žene s dcérou, ktorí sa presťahujú do nového bytu, ktorý má ale čím dalej viac rozmočený strop z bytu nad nimi a zároveń všetko nasvedčuje tomu, že obe vidia ducha nezvestného dievčaťa. So spracovaním som spokojný, vôbec nenudí a pritom sa film prakticky celú hodinu len rozbieha, hororových prvkov je v tejto časti len veľmi málo, ale aj bez toho film dokáže zaujať. A zvyšok filmu je už samozrejme hororovejší a to hlavne rapídnym pribudnutím prvkov typických pre japonské duchariny. Po hororovej stránke tento film nie je moc výrazný, napätia tu moc nie je, to nastane až v poslednej tretine a síce atmosféra sprevádza film väčšina času, ale nie je moc silná, pôsobí hlavne dojmom, že niečo nie je v poriadku. Dosť ma tu zaujal úplný záver, ktorý nie je šokujúci, ale myslím, že je originálny a rozhodne zaujímavý. Prostredie filmu je zvolené dobre a ani postavy filmu nesklamú. Temná voda určite nepatrí medzi špičku japonských ducharín ako horor ani moc nepôsobí, ale mne tento štýl filmu sadol a aj tento film ma hlavne príbehom zaujal, takže som spokojný. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 71%. ()

Reklama

Paldini 

všetky recenzie používateľa

Slabší duchařina. Film je tak pomalý, že je Vás schopen ze začátku unudit k smrti. Pak se ale stále více začne rozkrývat tajemství kolem ztracené holčičky a tempo se malinko zrychlí, ale ne o moc. Přesto jsem u filmu vydržel, páč jsem byl zvědavý, jak to dopadne. No, tak jako tak, šel z toho udělat půlhodinový sestřih a vyšlo by to na stejno. 51%. ()

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Na pomalé tempo som u Nakatu zvyknutý, takže to pre mňa problém nebol - súhlasím však, že prvá polhodina bola slabá, ale postupne podobne ako u jeho ringu-trilógie (tú poltú romantiku nerátam) snímok graduje. Docenil som tentokrát najmä výborne budovanú atmosféru a pôsobivé lokácie (či už nepríjemne klaustrofobicky pôsobiaca nádrž alebo pôsobivá zatopená izba). Lakačky sú oproti Ju:on the grudge 1,2 slabšie, ale zopár je ich aj tu (prirovnať sa dá ich výskit k ringu 3logy). Čo sa týky hlavnej vlasatice, tak na Sadako či matku z Ju: Onu:tg nemá, ale úplne zle na tom tiež nie je. Potešila aj menšia pocta Kubrickovi a celkovo ako priaznivec ázijských hororov som si tento snímok celkom vychutnal. A k avizovanému us remaku - snáď to nebude tak odfláknuté alebo odsoftnuté ako Grudge ((neviem čo od toho čakať ale Walter Salles (Hlavná Stanica, Abril despedacado a Diarios de motocicleta) a horor je zvláštna kombinácia, ale obsadenie láka J.Connelly, S.Duvall (žeby ďalšia Kubrick pocta), P.Poslethwaite, J.C.Reilly a T.Roth - už sa teším:-)) ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Po Ringu som opätovne riskol ďalší Nakatov výtvor a vďaka bohu sa nekonalo žiadne sklamanie - práve naopak. Priznávam, že spokojnosť je dokonca o nejaký malý kúsok väčšia než v prípade toľko ospevovaného, pôvodného Kruhu (1998). Pomalé budovanie atmosféry, menšie množstvo "lakačiek", ktoré však boli o to intenzívnejšie a desivé prostredie snímku zarčujú kvality pre každého diváka, ktorý dokáže strpieť pozvoľna plynúci dej - občas však bohužiaľ naťahovaný ako guma v trenkách. Oproti Ringu (1998) Nakata využil (stále) depresívno sychravé prostredie a dobre vsunuté tóny desu. Práve tieto dve drobnosti vyzdvihujú kvality Temnej vody do nadpriemernej výšky. Viac tu ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle krátké povídky "Plovoucí voda" z hororové antologie "Honogurai mizu no soko kara" od Kojiho Suzuki, autora známého díla "Ring". (Terva)

Súvisiace novinky

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (viac)

Reklama

Reklama