Reklama

Reklama

Cudzinec

  • Česko Stopy spravedlnosti (viac)
Trailer 1

Quan (Jackie Chan) je majiteľom čínskej reštaurácie a tragicky prišiel o svoju dcéru. Jeho dcéra Fan (Katie Leung) si išla vyzdvihnúť šaty na maturitný ples, keď došlo v obchodíku k výbuchu. K výbuchu sa prihlásila Írska republikánska armáda IRA. Quan sa snaží najskôr získať mená atentátnikov od veliteľa protiteroristickej jednotky, ale nepochodí. Potom uvidí v televízii rozhovor s írskym námestníkom ministra Liamom Hennessym (Pierce Brosnan) a rozhodne sa ho kontaktovať. Keď u neho tiež nepochodí, rozhodne sa mu dať varovanie ako bývalý príslušník špeciálnych síl. Obaja sa snažia o jediné, získať zoznam teroristov. Začína tak hra, kto z koho. (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (342)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Jackie Chan pod dohledem Cambella natočil dost možná nejlepší film za posledních 5 let a potěší, že Jackie je pořád ve formě, jen škoda, že pořádná akce příjde opět až v závěru. Souboj v lese či střetnutí v baráku je velmi solidní, Pierce Brosnan jako záporák v pohodě, příběhově to však mohlo být zajímavější a první půl hodina mi přišla trošku otravná, jelikož tvrdohlavý Jackie to trošku přeháněl s tím neustálým vyptáváním se po vrahovi jeho dceři, ale jinak slušná jednohubka, která neurazí. Příště méně politky a více Akce a bude to za 4. 70% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tak tu máme dva filmy v jednom. Za prvé napínavý, konšpiračný politický triler, kde každý hrá na každú stranu a každý môže byť zradca. Za druhé klasický revenge movie s vráskaveným hrdinom so schopnosťami Ramba a Jasona Bournea, ktorý by ale obom nakopal prdel. Obe dejové línie sa síce pretínajú, ale mohli by bez problémov fungovať samostatne. Pričom je zrejmé, že keď je jedna absolútne seriózna záležitosť a tá druhá čistá akčná rozprávka, tak ako jeden celok to nepôsobí vôbec harmonicky. Každopádne zabaviť sa rozhodne zabavíte, zaokrúhľujem však nižšie. 70% ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Přesně to co čekáte když se podíváte na titulek filmu. Hlavní hrdina 1 a revenge story z východu. Akce, politika a hlavní hrdina 2 ze západu. Jak už vyplývá z kolonky režie, tak řemeslo velmi solidní, akce přehledná, ale je jí zatraceně málo. Na politický thriller je to příliš přitažené za koule a na čistokrevný akčňák málo akční. Hudba ala Sicario je obšlehlá až za roh. Ovšem funguje i tak velmi dobře. Dá se na to dívat, v pohodě to zvládnou fandové akční zábavy, Chana a Brosnana, potažmo ti kterým vyhovuje akčně dobrodružná nota Campbella. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Jeden s tých filmov, ktorí začínajú dobre a ešte lepšie pokračujú. Martin Campbell opäť povolal Jamesa Brosnana Bonda a postavil ho tento krát proti ázijskej hviezde. A som za to aj rád. Jackieho Chana som už dávno v niečom dobrom nevidel a tento typ príbehu o pomste mám celkom rád. Navyše táto "tatkovská pomsta" v serióznom kabátiku bez nejakých blbín Chanovi veľmi sedí. Za zmienku stojí aj dobra choreografia, kamera či hudba, ktorá pekne dotvára napätie. Príjemné prekvapko, bavil som sa. 80% - 4* ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Číňan v Írsku? Hm, prečo nie. Zvláštnym spôsobom nevyrovnaný film. Takmer bez tempa, ale nie je to ani žiadna veľká katastrofa. Proste 3*. No ak budete čakať od Jackieho klasické akčné blbnutie, zostanete sklamaní. Akcie nie je málo. Prvých 30 minút sa síce nedeje skoro nič, ale postupne sa to predsa len rozbehne. Jackie ale často dostane nakladačku, zadýcha sa a spolieha sa v nej viac na svoj mozog, než na ruky a nohy. Čo je pre niekoho osviežujúce... a pre niekoho urážka. V jeho veku každopádne akceptovateľné. Čudne sa mi pozeralo na samotného Jackieho, na ktorom je predsa len už vidieť, že nemá dvadsať. Samozrejme starneme všetci, ale u akčných hviezd je to... smutnejšie? Najlepší dojem napokon (prekvapivo ?) zanechá nepredvídateľný Pierce Brosnan. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama