Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do mestečka El Dorado, kde je šerifom J. P. Harra, prichádza muž menom Thorton, aby spolupracoval s istým Bartom Jasonom. Ten sa snaží nezákonne získať studňu na pozemku rodiny Mac Donaldsovej. Situácia sa začne komplikovať, keď Thorton ťažko zraní jedného z Mac Donaldsovych synov, ktorý na neho začal strieľať. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (207)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser Howard Hawks uz mal za sebou roku 1966 skusenost s kovbojkou /Rio Bravo/ s hlavnym hercom, takze tato kovbojka je vybornym filmom o hlavnom obavanom pistolnikovi Johnovi Wayneovi. Okrem samotneho Waynea sa tu predstavil aj vyborny Robert Mitchum, ktory bol pre mna samoztrejme noirova ykona /The Night of the Hunter, Out of the Past/. Film El Dorado ma vyborny scenar, k tomu kopu kvalitnych dialogov a prestreliek. Tieto vsetky ingrediencie robia z El Dorada nadcasovu kovbojku, ktoru si vzdy rad pozriem. 100 % ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kto videl Rio Bravo či Rio Lobo, v podstate si pomyslí, že pozerá rovnaký western. Všetky tri sú postavené nielen na postave Johna Waynea, ale aj na podobných príbehoch. A stále aj po rokoch tak dobre pozerateľných. Len Rio Bravo je z nich najlepší a u mňa tie wayneowky sa nechytajú na eastwoodowky. Preto nemôžem dať plný počet. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Toto je zatial najlepší western, ktorý som videl od J.Wayna. Je scenáristický vyspelí, ma charizmatické postavy a aj slušných záporakov a o to vo westernoch ide predovšetkým. Herecky je to koncert všetkých zúčastnených. Je tu veľa vtipu, ale aj akcie , takže je to v pohode vyvážene. J. Caan mi trocha pripomínal T. Hilla, asi kvôli tej zábavnosti, ktorú do filmu priniesol.  Je to za silne 4* a také kladne prijatie som u mna nečakal, lebo Americké westerny ma zatial až tak nechytili, ale tento to prelomil. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Jako seriálová epizoda by to bylo dobrý, jako cokoli víc tolik ne. Tady se to stáří filmu i unavenost hlavního herce podepisuje fakt hodně, John Wayne ty westerny sekal jak Baťa cvičky a najít na nich něco opravdu výjimečného je trochu potíž. Připomnělo mi to dětství kdy jsem četl westernové rodokapsy od G. F. Ungera, připadá mi to jako zhruba podobná spotřebka. 7/10 ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Trošku nerozumím proč se režisér rozhodl prakticky znovu natočit trošku jinak Rio Bravo, ale budiž. Prostředí a hodně zápletek téměř identické se zmiňovaným filmem. Ve filmu je spousta luxusních dialogů. Místo zbraní zde má daleko větší účinek dobře načasovaná hláška. Zejména starý pomocník šerifa je v tomto směru nedostižný. Nicméně westerny Howarda Hawkse se nedají brát nějak moc vážně. Oproti nim je i takový Vinnetou dramatem. Ani se nedivím jak muselo být ve své době zle Johnu Waynovi, když se objevila Divoká banda. El Dorado je zábavou spíše pro dospívající kluky. 75% ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (22)

  • Harry Brown si nepřál, aby byl jeho román "The Stars in their Courses" uveden v titulcích, protože film z knihy převzal jen málo. (džanik)
  • Pred a po prestrelke v kostole je zbraň, ktorú použil šerif, jasne videná ako jednočinný revolver v štýle Colt. Počas skutočnej prestrelky, keď strieľal Robert Mitchum veľmi rýchlo, je však vidieť, ako pri každom výstrele na modernom dvojčinnom revolveri stláča spúšť bez naťahovania kohútika, a to pri výstrele zblízka spredu. Pravdepodobne išlo o Smith & Wesson, alebo Colt variant m1917 45-cal. (westerns)

Reklama

Reklama