Reklama

Reklama

The Unspoken

  • USA The Unspoken (viac)
Trailer 1

V roku 1997 dochádza za múrmi jedného z rodinných domov na okraji malého mestečka k obrovskej tragédii. Napriek tomu, že je samotné miesto doslova nasiaknuté krvou, telá štvorčlennej rodiny sa nikdy nenašli. Vďaka povere šíriacej sa okolím, miestni obyvatelia dokonca zmenili popisné číslo domu na 666. Po 17tich rokoch prichádza doň nová nájomníčka Jeanie (Pascale Hutton), ktorá potrebuje pomoc pri opatere so synom Adrianom. Svojej úlohy sa, napriek varovaniu lesbickej priateľky Pandy (Chanelle Peloso), zhostí tichá a utiahnutá Angela (Jodelle Ferland), ktorá v rovnakom období prichádza o svoju pôvodnú prácu. Dané rozhodnutie bude pre mladé dievča skúsenosťou, na ktorú nikdy nezabudne. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (31)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Vypadá to jako klasická duchařina o strašidelném domě, ale vedle Poltergeista se nabízí i démoni, čemuž napovídají krvavé pentagramy a zvířecí oběti okolo domu. Mě nakonec potěšilo, že vysvětlení bylo úplně jinde. Závěrečný záběr byl vtipný a pěkně dopověděl nastíněný fakt. Atmosféra napínavá, byť kolísavě. Kupodivu nejděsivější byly momenty, kdy Angela musela čelit trojici nebezpečných kreténů. Utržená čelist, let do sklepa, vražedné hřeby a nože. O krev nouze nebyla. Škoda jen, že Angela se občas chovala nemožně a pokaždé, když se lekla, jí něco vypadlo z rukou. Á propós, lekačky mi vadily ne proto, že se mám leknout, ale že byly opět v podobě padajících hrnců a výstřelů z kanónu. Jako celek fajn. 3,5* ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Duchařina o rodince, která se nastěhuje do nového domu, kde se v minulosti stalo záhadné úmrtí. Matka má velmi zvláštního chlapce ala Damian a toho má hlídat v domě hlavní hrdinka, místní holka. Duchařina , která opět jede v zavedeném klišé, se spousty otřesných postav. V baráku se dějí divné věci, někdy povedené, někdy méně. Ve filmu nedochází k pátrání záhady, děj je konzistentně stejný a postupem času jsem si říkal, tak co tedy přijde. Aby tvůrci jakž takž upekli závěr, přidali do scénáře tři úplně dementních frajerů, aby bylo na konci koho zabít. Ti Vás otráví svojí inteligencí tak, že i celkem povedené vraždění v baráku nemá ten správný účinek. Filmu chybí více nápadů a posledních dvacet minut nezachrání celý film. Pointa celého hororu je banální, jednoduchá a spíše zklame, že toto měl být výsledek takové stopáže......4/10 ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jodelle Ferland vnímam ako mladú ženu, ktorá rada hrá v rôznych hororoch a mysterióznych filmoch. A musím uznať, že jej to ide veľmi dobre. Jej herectvo je prirodzené a vždy dokáže napínavú, prípadne hororovú situáciu ešte viac vyhrotiť. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. Žiaľ, to je asi zároveň aj najväčšie pozitívum snímku. Úvod ešte ušiel, šikovne sa tu nastolila záhada a atmosféra začala pomaličky hustnúť. No už veľmi skoro sa to po obsahovej stránke pokazilo a príbeh skĺzol do osvedčenej šablóny hororového klišé, pričom neponúkol nič zaujímavé. Pridal by som aj na hororových prvkoch, či už na strašení alebo na gore. Boli tu síce v tomto smere jedna či dve pekné scény, ale to sa mi zdalo teda hrozne málo. Zo strašidelného domu a bubákov sa dá vytrieskať podstatne viac. Navyše záver bol jedno veľké sklamanie - hrozná banalita a rozuzlenie akoby ho vymyslel opitý scenárista. 55/100 ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Tých duchárskych hororov na tému rodinka v prekliatom dome tu už bolo toľko, že ich ani nespočítam. Väčšinou sa potom stáva, že na 90% z nich si o týždeň ani nespomeniem. A tento bude žiaľ patriť medzi ne. Nebyť kvalitného gore, bol by to podpriemerný horor, ktorý by ani nestál za nejaký komentár. Jediná scénka, ktorá stojí za zapamätanie a bola naozaj dobrá, prišla ešte v prvej tretine filmu. Potom som už len čakal na nejaké svetlo na konci tunela, pretože pohybujúce sa predmety ma už z driemot nevytrhnú. Nejaká fajnová akcia na záver našťastie príde, ale tá vysvetľovačka okolo toho mi pripadala úplne zbytočná. Herci zahrali čo mohli, ale scenár nestál vôbec za nič. Celkovo - neurazilo ma to, ale odporúčania si radšej budem šetriť na iné kúsky. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

V roku 1997 dochádza za múrmi jedného z rodinných domov na okraji malého mestečka k obrovskej tragédii. Napriek tomu, že je samotné miesto doslova nasiaknuté krvou, telá štvorčlennej rodiny sa nikdy nenašli. Vďaka povere šíriacej sa okolím, dokonca miestny obyvatelia zmenili popisné číslo domu na "666". Po 17 rokoch prichádza nová nájomníčka, Jeanie, ktorá potrebuje pomoc pri opatere so synom Adrianom. Svojej úlohy sa napriek varovaniu lesbickej priateľky Pandy, zhostí pomerne tichá, utiahnutá Angela, ktorá v rovnakom období prichádza o svoju pôvodnú brigádu. Dané rozhodnutie bude pre mladé dievča skúsenosťou, na ktorú nikdy viac nezabudne. Jodelle Ferland ako princezná temnoty zaujala v mnohých hororoch (a ÁNO kurva, myslím aj na Seeda od Uweho). "Unspoken" nie je výnimkou, pričom najväčšie obavy vo mne vzbudil najmä úvod. Ten totiž v mnohých prípadoch "nasľubuje" mnoho, no následne akoby skutek - utek. Som rád, že si táto ducharina takmer celú dobu udržala svoj štandard. Netvrdím, že ide o mimoriadnu atmosferickú pecku, pri ktorej sa divák bude lakať "na počkanie", no svoju kvalitu má, pričom denno denne človek narazí na tak lacné počiny, že si tento z môjho hľadiska vyššie hodnotenie ako je priemer skrátka zaslúži. Ja osobne som spokojný, taktiež ma milo prekvapilo gore, ktoré bolo solídne spracované (aj keď išlo len o nejaké dve-tri scénky). Takže za mňa zaslúžené tri - 60% ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama