Reklama

Reklama

Šimon a Matúš

  • Československo Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantmi (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dobrodruhovia Šimon a Matúš dúfajú, že v Afrike ľahko zarobia peniaze, namiesto toho si ale narobia poriadne dlhy. Rozhodnú sa, že čierny kontinent opustia a počas úteku sa ukryjú v kláštore. Miestny farár si myslí, že sú to jeho noví pomocníci, misionári z Vatikánu. V kláštore sa cítia v bezpečí a stanú sa z nich otec Angostini a otec Compagnoni. V miestnom starožitníctve Šimona očarí socha Madony, osadená brúsenými sklíčkami. Socha je však súčasťou plánov nebezpečného mafiána Robinsona, ktorý chce sklíčka vymeniť za skutočné diamanty a prepašovať ich z krajiny. Šimon a Matúš netušia, že sa stali súčasťou Robinsonovho plánu. Ten im menom pápeža uloží, aby sa vrátili do Európy a šírili vieru medzi holandskými protestantmi. Majú vziať aj sochu Madony a odovzdať ju jeho priateľovi v Amsterdame. Na amsterdamskom letisku však nič netušiacich pašerákov odhalí jeden z colníkov. Keď na úteku Šimon a Matúš o diamanty prídu, nezostáva im teda nič iné, len rýchlo niekam zmiznúť... Napríklad späť do Afriky! (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

Martin741

Martin741 (hodnotenie, recenzie)

Neskutocne precenovany film. Uz samotne filmy Terence Hilla a Spencera nikdy neboli kulty svetovej kinematografie, malo to len jednoduchy nasilnydej, fackovacky, bitky v realite nefungovali nikdy, po hereckych vykonoch ani slychu. A tito dvaja napodobnitelia su este o 2 triedy nizsie. Primitivizmus, ubohost, cely tento film.

Parm1

Parm1 (hodnotenie, recenzie)

Když jsem se na to koukal jako malý,vždycky jsem myslel,že v tom hraje Spencer a Hill,až teď jsem zjistil,že ne:)

Croma

Croma (hodnotenie, recenzie)

Už jako malý jsem se na toto duo díval každým dnem. A nyní jsem na to po letech narazil, a jsem na tom stejně. Je to skvělá komedie, samozřejmě is Riviérou.

marv.

marv. (hodnotenie, recenzie)

Dobrá klasika. Dobrý film. Dá se na to i po letech koukat. Fakt legrace.

Maglor

Maglor (hodnotenie, recenzie)

Jako děcko jsem tenhle film miloval a vždycky jsem si představoval, že se budu umět taky takhle prát.:-) Nevím, jestli bych se na to vydržel dívat i dneska, ale z nostalgie je to za čtyři *. Byla to velká legrace...

markul

markul (hodnotenie, recenzie)

to Mariin: Nesouhlasím s tebou. Tohle se mi líbí i po mnoha letech. Ale to o dnešních takzvaných "bláznivých komedií" nemůžu říci. Ikdyž přiznávám, že nostalgie hraje velkou roli, přesto se mi to opravdu líbí a nenazýval bych to brakem.

pody80

pody80 (hodnotenie, recenzie)

"Najlepsi film Buda Spencera a Terrenca Hilla (napriek tomu, ze v tychto filmoch ani nehrali)"

Mariin

Mariin (hodnotenie, recenzie)

Ano, on je totiž Funes většinou o 10 tříd výše než tento úpadkový brak. Ale přiznávám, že v dětství jsem se na to vydržel dívat.

Honziq

Honziq (hodnotenie, recenzie)

Když mi bylo deset, miloval jsem je všechny - Šimona s Matoušem, Fantozziho, Fantomase i četníky. O bezmála dvacet let později mi už zůstal jen ten Funés.

JosephineM

JosephineM (hodnotenie, recenzie)

stačí skvělá hudba :-) stále dokola rozhodně poslouchatelná :-) a prostá legrace, doufám, že nikdo nečekal Hamleta nebo něco podobného...

 (hodnotenie, recenzie)

Opravdu bych chtěl pochválit herecký výkon Buda Spencera a Terence Hilla. Jsou v tomto filmu jedineční a nenahraditelní...

Reklama

Reklama