Reklama

Reklama

Doktorka Susan McCallisterová (Saffron Burrows) je špičková vedecká lekárka, ktorej sa podarilo objaviť zázračný liek na Alzheimerovu chorobu. Susan šéfuje skupine vedcov v laboratóriu uprostred oceánu, kde experimentuje s mozgovou kvapalinou špeciálne šľachtených žralokov. Aby totiž mohla získať dostatok proteínu zo žraločích mozgov, musela vychovať troch obrovských žralokov, ktorým pomocou genetických manipulácií až päťkrát zväčšila obsah mozgovej hmoty. Spolu so svojím kolegom Jimom Whitlockom (Stellan Skarsgård) oslavujú úspech svojho projektu, keď sa náhle počas silnej tropickej búrky podarí jednému žralokovi ujsť. Nejde však o obyčajného žraloka, ale o geneticky upravenú obludu, ktorá je ovládaná iba jedinou myšlienkou: dostať sa na slobodu a pomstiť sa... Dokážu pritom útočiť koordinovane, vedia plávať dozadu, dokonca sú schopné vyradiť z prevádzky kamerový systém, ktorý ich sleduje! Pre všetkých členov výskumného tímu sa začína krvavý boj o prežitie - žraloky sú totiž rovnako inteligentné ako ľudia, ktorí sa pred nimi pokúšajú uniknúť... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (409)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Renny Harlin chtěl dostat diváka do transu a to se mu povedlo. Nápad s inteligentními žraloky zabíjejícími vše živé by se v rukou méně zkušeného režiséra mohl klidně zvrhnout v naprostou slátaninu, ale Harlin dost kašle na propracované dialogy a jednoznačně dává prostor napínavé akci a likvidaci postav v pořadí, v jakém byste to neočekávali. Triky nepatří ovšem k tomu nejlepšímu, co je ve filmu k vidění. V některých sekvencích animovaní žraloci působí až legračně, ale film se naštěstí nebere nijak vážně, navíc Harlin nedává prostor nudě. 80% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pred pár rokmi venovala televízia Markíza jeden večer Rennymu Harlinovi (oni to asi ani nevedeli, bola to skôr náhoda). A bol to super výplachový večer. Prvým z nich bol tento žraločí sci-fi výplach, ktorý je presne taký, ako plagát hore. Super kulisy, klaustrofóbna atmosféra, žraloci, podobne ako súčasní zombíci, sú svižní a rýchli a celé je to odzbrojujúco béčkové. Asi jediný film po Čelustiach so žralokmi, ktorý nie je na zaplakanie. 70%. ()

Reklama

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Pažravé paryby, chytré jak opice, nehrajou na kdyby... mlaskají velice!" Příjemně hryzavé (ruka sem, noha tam) žraločí menu, včetně černohumorné kuchařovy delikatesy, a jako nápoj hektolitry perlivé slané vody. Btw, to se nám zase jednou "božský vrahoun" Jules Winnfield pěkně rozkecal. Bohužel tentokrát neměl za posluchače krotké hošánky. Nevychovaný chachar Carcharodon carcharias ho nenechal ani domluvit a skočil mu do řeči... Akční a zábavná oddychovka pro mlsné kinofily, s nezbytnými pochoutkami, např. žralok na grilu (starý dobrý elektrický kabel postačí) nebo žraločí čumák pečený v troubě. A nezapomenout na zákusek, papouščí jednohubku. Mňam! ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé nápady a príbeh, pri ktorom som sa nenudil. Ja také podmorské filmy zo žralokmi, alebo filmy kde sa hlavný hrdinovia musia dostať s uzavretého komplexu môžem. A toto je kombinácia oboch. Efekty stoja za prd, ale hlášky a akcie sú celkom slušne, napínavé a herci tiež nie sú zlý. Osobne ma zaujal Thomas Jane a LL Cool J, ktorý to zahrali rovnako super ako Trevor Rabin. Po filme Čeľuste druhy naj. film o žralokoch. Update: Po rokoch musím zmeniť hodnotenie a ísť vyššie, pretože tento film okrem toho, že nenudí a má čím zaujať, obstojí aj niekoľko rokov po premiére, čo sa o iných žraločích ultra béčkových filmov povedať nedá. Obľúbený soundtrack: Aftermath, Anarchy, End. 90% - 5* ()

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Průměrný animal horror.První polovina naprosto o ničem, druhá už má ty správné grády. Srovnávat s Čelistmi ani nemá cenu, to bychom se tu mohli bavit už i o takových zbytečnostech, jako kolik slané vody herci během natačení vyzvra.... Efekty nic moc, scénář ndprůměrný a atmosféra na úrovni, čili průměr. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (14)

  • Režisér Renny Harlin prohlásil, že tohle byl nejtěžší snímek, na kterém kdy pracoval. (slatkac)
  • Oranžový Mini-Sub, který lze ve filmu zahlédnout, se objevil také ve snímku Koule (1998), kde Samuel L. Jackson také hrál. (slatkac)

Reklama

Reklama