Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karibské more roku 1668 nebolo určite bezpečné pre žiadnu loď, najmä ak viezla vzácny náklad drahých kovov či vzácnych surovín. Tu sa zdržiava a svoju „prácu“ vykonáva aj odvážna a hrdá mladá pirátka Morgan Adamsová (Geena Davis), ktorá po svojom otcovi zdedila časť mapy k zlatému pokladu! Morgan však nie je jediná, kto chce poklad získať, a tak sa cesta za ním mení na smrteľne nebezpečné dobrodružstvo. Proti Morgan totiž stojí nielen jej strýko Dawg Brown (Frank Langella), ale aj chamtivý guvernér Ainslee (Patrick Malahide) - a dokonca aj časť jej vlastnej posádky! Po jej boku našťastie stojí niekoľko verných priateľov a spolubojovníkov, medzi ktorými vyniká najmä šarmantný podvodník William Shaw (Matthew Modine). ktorého Morgan kedysi vykúpila z otroctva – a ktorý je odvtedy jej oddaným obdivovateľom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Rádobylíbivý pokus připomenout korzárskou klasiku jakou bezesporu byly filmy s Errolem Flynnem nebo třeba Černý Korzár s Kabirem Bedim. Ale ani krása hlavní hrdinky (ostatně která žena s takovými dvojčátky jako má Geena Davisová by v korzetových šatech nepozvedla úroveň čehokoliv čeho by se účastnila, že ano?;)) a tradiční devizy tohoto žánru (exotika, souboje a spol.) toho moc nezmůžou. Prostě nic moc, pomineme-li velice dobrou hudbu, která je dílem Johna Debneyho, a díky které dostává Ostrov Hrdlořezů ***. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný pirátsky film ako sa patrí. V tomto filme je všetko, čo od tohto typu filmu čakám. Zjazvené tváre, poklad, šermovačky, tajná mapa... Film sa tvári vážne, takže sa nedá porovnávať s Pirátmi z Karibiku. Osobne sa mi páčili aj rekvizity typu osemhlavňový pištoľ. Herci svojim výkonom neoslnili, ale i neskopali výsledok do odpadu. Za stratu času film nepovažujem, ale druhý krát si ho už dobrovoľne nepozriem. ()

Reklama

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Tento film jsem viděla ve stejné době jako Piráty z Karibiku a musím říct, že jsou oba přibližně stejně dobré. Zatímco v Pirátech okouzluje skvělý Johnny Depp, tady na vás pirátská atmosféra dýchá ze všech stran. Možná, že někomu přijdou Piráti z Karibiku mnohem lepší, ale to bude spíš jen obrovskou reklamou, která číhala opravdu na každé stěně. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Hlavním mínusem je obsazení Geeny Davisové do hlavní role pirátky. Geena mi nevadí, líbí se mi, ale ženy mezi piráty nepatří. Navíc se mi nezdála ani trochu přesvědčivá. Matthew Modine se sice snažil, ale kde nic tu nic. Zato Frank Langella coby záporák Dog byl skvělý. Bojové scény nejsou špatné, hudba je skvělá a film nenudí. Koukatelné. 40%. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušnej film, samozřejmě že nápad dat jako hlavního hrdinu pirátku, která si hraje že je nějak hrozně drsná neni úplně nejšťastnější, ale Geena Davis to nehraje úplně špatně a i když to nemá nějak zvlášť promyšlenej a propracovanej děj a většina těch neznámejch herců hraje dosti průměrně, tak se u toho dá docela dobře pobavit, možná by film snes trochu menší stopáž, protože přece jenom ta zápletka neni zas tak dobrá, aby se to dalo prodlužovat donekonečna, ale 2 hodiny nejsou nic co by se nedalo vydržet. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (25)

  • V čase natáčania filmu bol Renny Harlin vo vzťahu s herečkou Geenou Davis (Morgan Adams), ktorá hrala doposiaľ len v komediálne ladených filmoch. Renny presvedčil producenta Marria Kassara, aby z nej spravil akčnú hviezdu. (beso74)
  • Prvý týždeň po natáčaní pôvodný kameraman filmu Oliver Wood spadol zo žeriava do jednej z nádrží s vodou a zlomil si nohu. Musel ho nahradiť kameraman Peter Levy. Woodov príspevok k filmu ale bol spomenutý v záverečných titulkoch. (Arsenal83)
  • Vlajka, ktorá visí na lodi Morgan Adamsovej (Geena Davis), je kópiou vlajky pirátskeho kapitána "Calico" Jacka Rackhama, jediného piráta z Karibiku so ženami ako členkami posádky (Anne Bonny a Mary Read). (beso74)

Súvisiace novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (viac)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama