Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

(festivalový názov)
  • Česko Vlak do Pusanu (viac)
Trailer 2

Neustále pracujúci manažér sa rozhodne konečne splniť svojej dcére  želanie a navštíviť s ňou jej matku. Tá žije vo vzdialenom Busane, takže zvolia komfortnú cestu vlakom. Ešte pred odchodom však do neho nastúpi žena, s ktorou očividne niečo nie je v poriadku. V správach sa začnú objavovať reportáže o násilí v uliciach, ktoré by však pre cestujúcich nemali byť problémom. Oni ale netušia, že jeden obrovský problém práve nastúpil do ich vlaku. (Marceloo)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (427)

Marigold 

všetky recenzie používateľa

První polovina jede jak splašenej kadávr expres – budování napětí / realizace "povinných" žánrový scén v maximálním souladu, k tomu i zajímavé charaktery vykreslené na malé ploše. Levelové rozložení vagónů a práce s klaustrofobickým prostorem tomu ještě dodávají grády. Škoda, že Yeoon neodolá a první srdceryvnou scénu vytáhne už v polovině – se správnou postavou, na nesprávném místě a se zbytečně vybičovanými emocemi. Když to pak zopakuje v závěru, funguje to podstatně lépe. Sociální kritika sobeckého estabišmentu a naopak vyzdvihování prostých lidí je akorát tak správně přímočaré a Soo-an Kim jako hlavní dětská hrdinka skvělá... Výsledek je čistý nailbiter, který mi třeba v Hollywoodu už hodně dlouho chybí. Na Koreu vlastně nezvykle čistá žánrovka, která mi hodně chutnala. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Dokonale vysoustružená a funkční filmová šablona. Kladný hrdina, který se v kladného změní pod tíhou okolností, moralizující dítě, obětující se dobrák od kosti alá Rambo, těhotná žena (neporodila) a plejáda dalších rozličně dojemných a vyprofilovaných postav proti stádně se chovajícím "těm zlým", odsouzencům k popravě, s vůdcem, nejodpornějším z odporných, jak jinak. Zombie pozadí moc fajn, kvitoval jsem několik žánrových lahůdek, např. nemrtvá srna, bohužel nikoho nekousla, či lidské deště z vrtulníků či oken nádraží. Filmové řemeslo na jedničku, akce a napětí kopec, dvě hodinky uběhly jako voda. Dal bych čtyři, ovšem dětská hrdinka hrála jako o život a strach o ni a její vztah s otcem mě zkrátka a jednoduše odzbrojil. Byl to účel, bylo to klišé, ale proč si hrát na cynika. Za pět. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Inšpirácia World war Z sa nezaprie, ale s tým určite nemám žiadny problém, som rád za každé kvalitnejšie zombie dobrodružstvo a tentoraz ešte k tomu v takomto celkom veľkolepejšom prevedení. Na nič tu netreba dlho čakať a tak sa už po chvíli dej presunie do vlaku a čoskoro už aj naplno rozbehne. Samotný nápad s vlakom to celkovo samozrejme trochu obmedzuje, či už obsahovo, ale aj v tej veľkoleposti, keďže dej sa odohráva výhradne tu a občas aj v blízkom okolí, ale film to neruší, prostredie vlaku som mal vždy rád, v rámci žánru to prinieslo aspoň nejaké to osvieženie a spracované je to dobre. Prvá polovica je očakávane dejovo trochu zaujímavejšia, predsa len ponúka začiatok samotnej apokalypsy, kedy postavy nevedia, čo sa deje a tak sa musia čo najskôr vyrovnať a prispôsobiť týmto novým a nebezpečným podmienkam, ale ani druhá polovica ma vôbec nesklamala a dokonca mi príde rovnako dobrá, ako aj tá prvá, dej vo vlaku ponúkne dostatok zaujímavých a nápaditých situácií. Len tá línia s mužom, ktorý robí neustále problémy mi prišla už moc samoúčelná, aby tu za každú cenu musel byť výrazný ľudský záporák, ktorý skutočne pokazí všetko, čo môže, mohli to radšej obmedziť, aby to pôsobilo dôveryhodnejšie, ale ani toto nie je najhoršie, mňa to bavilo od začiatku až do konca. Pochváliť musím aj obsadenie, nájde sa tu viacero môjich obľúbencov, ako Gong Yoo v hlavnej úlohe, jeho dcéra, sympatická Jung Yu-Mi, svalovec Ma Dong-Seok vo svojej typickej úlohe a plno ďalších sympatických postáv, ktoré mi vyhovovali, fandil som im a navyše sa na pomery žánru správali aj celkom rozumne a tak mi ich bolo ľúto. A teda ich úmrtnosť ma dosť prekvapila, čakal som, že ich prežije o niečo viac. Po akčnej stránke si tiež moc nemôžem sťažovať, aj tu pokračuje film v štýle World war Z, takže o nejaké drsné scény tu vôbec nejde, ale akcia je výborne natočená, plne využíva potenciál prostredia a občas aj dosť napínavá. Ale vôbec v nej nejde o likvidáciu zombií, postavy sa pri nej vždy musia dostať čo najskôr do bezpečia. A čo sa týka samotných zombií, jedine ma mrzí, že samostatne vôbec nevyvolávajú rešpekt, to sa im darí až vo väčších množstvách, ale zase vizuálne a pohybom sú zvládnuté perfektne, takže tie naháňačky s nimi ma veľmi bavili. Ale aj celkovo sú efekty až na pár výnimiek skvelé. Takže ja som dostatočne spokojný, určite to nie je najlepší zombie film, ale aj tak Train to Busan ponúka presne to, čo sa aj dá vzhľadom na potenciál očakávať, konečne juhokórejská produkcia vyskúšala aj tento subžáner a rozhodne si neurobila žiadnu hanbu. 77% ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Kříženec Světové války Z a Snowpiercera, který šlape především ve své první polovině, kdy má film ohromné tempo a současně nechybí několik osvěžujících nápadů (výborné je využití tunelů). Bohužel, v druhé polovině to začne být přeci jen příliš béčkové a předvídatelné (nechybí otravně vytrvalá záporná postava, která se postará o to, že umře řada jiných postav). Přesto převládají pozitivní pocity, kdy lze s klidným svědomím označit Train to Busan za to lepší, co v poslední dekádě v žánru vzniklo. 70% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $2,013,352Tržby Celosvetovo $87,547,518▐ strašne naivné ale fakt strašné a hlavne keď herci úplne prehrávajú vo svojich úlohách ale na plnej čiare, zas sa potvrdilo buď aziati dokážu dobre hrať až nechápete ale na plnej čiare zle, ďalší zombii priestrel ako hrom, zombii fenomén posledných rokov začína pokrivkávať /35%/ ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (10)

Súvisiace novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (viac)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (viac)

Reklama

Reklama