Reklama

Reklama

Príbeh deväťdesiatročného Zeva Guttmana (Christopher Plummer), sužovaného zlyhávajúcou pamäťou, ktorý trávi posledné roky života v pokoji opatrovateľského domu. Týždeň po smrti milovanej ženy Ruth náhle dostane šokujúci list od blízkeho priateľa Maxa (Martin Landau) a s ním balík peňazí. Zev aj Max prežili koncentračný tábor v Osvienčime ako jediní z ich rodín. Odvtedy uplynulo už sedemdesiat rokov, no  oni si stále pamätajú tvár muža, ktorý ich blízkych poslal na smrť. Z listu sa Zev dozvie, že tento muž bezprostredne po skončení vojny utiekol z Nemecka a odvtedy sa skrýva v Spojených štátoch pod cudzou identitou. Napriek tomu, že Max je pripútaný k invalidnému vozíku, teší sa pevnému duševnému zdraviu. A s jeho vedením sa Zev vydá na dobrodružnú cestu naprieč kontinentmi, aby vyriekol rozsudok nad človekom, ktorý nesmie ujsť pred spravodlivosťou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (310)

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Na rozdíl od většiny ostatních, Remember mě svým scénářem spíše zklamalo. Z Egoyanovo snímku Sladké zítřky jsem měl pocit, že jeho síla tkví v takové určité atmosferické nedoslovnosti. Remember sice atmosféru má, má skvělého Plummera, ale scénář mi přijde doslovný až běda. Pokud jste navíc viděli Tady to musí být, Zlomené květiny a třeba i Nadaného žáka, uvědomíte si, že všechno už jste v těchto, anebo jiných filmech viděli, a že Egoyan jede po té nejjednodušší a nejočekávanější cestičce, zatímco se ale snaží diváka uvádět v nejistotu a hrát na něj jakousi habaďůru. Film se tak, vlastně ne svojí vinou, stal pro mě trochu směšným, nemluvě o "shyamalanovském" twistu v samém závěru. 6/10 ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Někdy je demence v jistém ohledu soucitná, pomůže zapomenout, že vám někdo drahý odešel, jindy se vám ale postará o parádní - překvapeníííí!! Pěkně temnej thriller na sklonku života si prožil starý Zev, při namáhavé cestě za pomstou, která se tak trochu zvrtla v šokující katarzi, kterou jsem před koncem, z neblahých endových zkušeností, odhadovala spíše na milosrdně-korektní. Nakonec dostal každý to, co si zasloužil a mně nedá, abych nedodala, jakou zvláštní, posvátnou hrůzu nahání nacistické artefakty i po desítkách let... možná proto, že příšera nelidské ideologie stále ještě nezdechla, neboť úcta k ní se předává na další generace bez ohledu na to, kolik tragédií způsobila. Tak tak, někdy je lepší zapomenout, ale pravda se vždycky umlčet nedá, dokonce ani tím, jak se jmenuje... alzheimerem. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavo a pútavo natočený snímok o dedkovi, ktorý sa po smrti svojej manželky konečne odhodlal vysporiadať sa so svojou smutnou minulosťou... Miestami sentimentálne, no nie nátlakové, pričom určitú melanchóliu tu je cítiť celý čas. Nesklamal ma ani záver, na diváka tu čaká dosť nečakané rozuzlenie, skrátka môžem iba doporučiť. 80/100 ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Vzpomeň si nácku špinavej! 100 letý stařík unikl z domova důchodců, opatřil si bouchačku a když ho nesloží a nezastaví infarkt, stařecká demence a pochcaný kalhoty, tak se máš na co těšit!!! Tohle byla jízda, tahle gerontofilní story o pomstě mi fakt až nečekaně sedla a pak, že už se nedá dneska natočit originální film s kvalitní námětem... ale hovno dá se to a nepotřebujete k tomu super efekty nechutně vtipný hlášky ani superkokota v super kostýmu stačí pár starých dědků, jedno nedořešené trauma z minulosti a jedna kurevsky vousatá pomsta se solidním překvapením na samotný závěr. Co se Plummera týče netušil jsem ani, že je ještě naživu, natož že dokáže i v 88 letech takhle hustě zahrát Jinak samotnej název filmu není vůbec náhodnej, akorát, že to Remember (vzpomeň si) funguje úplně jinak než by jste na začátku očekávali. Přiznám se bez keců tu pointu jsem neuhádnul a nebudu ji vykecávat. Koukněte se na to. Fakt velmi slušný psycho.80% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"O Auschwitzi s vami nebude hovoriť..." Prečo nikto nenominoval Ch. Plummera za tento film? Bol veľmi presvedčivý, celý film stál na ňom, takmer nezliezol z obrazovky, navyše príbeh bol výborný a dokonca s pointou! Tú som síce tušil, ale to mi nijako neznížilo radosť s podareného filmu. Veľmi ma potešil Bruno Ganz v roli bývalého nemeckého vojaka a je škoda, že nedostal väčší priestor. Jurgen Prochnow sa objaví až v závere, o dosť starší než v skutočnosti je, čím treba pochváliť maskérov. Celý ten nápad s demenciou a neustálym čítaním toho istého listu bol skvelý. Ch. Plummer odohral skvele a aby som pravdu povedal, mal byť minimálne veľkým konkurentom L. DiCapria v kategórií naj. herecký výkon . Minimálne nomináciu si zaslúžil. Skvelý film, ktorému iba tesne ušiel plný počet. 80%. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (15)

  • Pes policajta Kurlandera (Dean Norris) je odkazom na nacizmus: je to nemecký ovčiak (obľúbené plemeno Adolfa Hitlera) a má meno Eva (meno milenky Adolfa Hitlera). (Arsenal83)
  • Scenár bol zdieľaný s odborníkmi na Alzheimerovu chorobu, aby sa zabezpečilo, že presne zobrazuje dejové prvky o senioroch trpiacich demenciou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama