Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (157)

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. A musím říct, že jsem rád, jelikož jsem měl hlavně strach, aby se tvůrci nepustili do nějakých hlubších úvah či nedejbože rovnou nepřepisovali Nový zákon. Tohle se drží přesně na vlně popkultury pro mládež, nejsou tu těžko uchopitelné chvíle. Je to zcela srozumitelné i v případě, že polovinu času divák čumí do kornoutu s popcornem. Odpočinek sám, dobrý obraz, zvuk a mediteránní soundtrack docela fajn. Každý film, kde lidé oblékají starý mundúry potěší. 60% ()

Beckett51 

všetky recenzie používateľa

Svědci Jehovovi II: Ježíš Vrací Úder. ..... Má to poměrně dost skvělých momentů a silných myšlenek a hipízácká víra (miluj každého) mi vůbec nevadí, ale ke konci to lehce začalo zavánět samoúčelnou agitkou a to už mi vadí. Jakožto fantasy příběh postavenej na detektivních a reálných reáliích (já vím, zní to divně) to ale docela sedí a rozhodně jsem se nenudil. Silnější tři. ()

Reklama

xLIGHTx 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý počin, ako stvorený pre obdobie Veľkej noci. Možno nie úplne presný vo všetkom, ale niečo také sa mohlo teoreticky stať (myslím-vyšetrovanie). V mene Krista je v mnohom podobný filmu Tajomstvo Kristovej hrobky s D. Lundgrenom, no predsa je iný a má svoju vlastnú tvár, na slušnej úrovni. Je potešujúce, že film bol aj v kinách. Joseph Fiennes tu odvádza pomerne dobrý výkon. Risen je síce trochu drsný, brutálny, ale Rimania takí boli a rovnako aj tá doba. Cliff Curtis tu dosť sedel do tej veľmi dôležitej role, Pána. Prosto, podarený a kvalitný počin! ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Stále si človek myslí, že na túto tému už videl všetko a z času na čas ho stále niečo prekvapí. Aj toto je ten prípad, keď novozákonný príbeh vídíme z trochu odlišného pohľadu. Originálneho pohľadu, aj keď niečo zdanlivo podobné som už asi videl. Hlavne prvá hodinka prináša skvelo napísanú drámu, spolu s mysterióznym zápletkou a pefektným hudobným podmazom vysokoatmosferickú, miestami okorenenú o akciu. Fajn obsadenie a autenticky pôsobiace zasadenie zasa dotvára celkový dojem. Škoda, že pred koncom, keď je už zápletka rozuzlená, ztráca film nielen tempo, ale aj akýsi ťah na bránu a už iba pomaly doznieva. Jasnú chybu by som snáď videl iba v niektorých logických nedostakoch, ako napr. to, že podľa biblie aj učedníci robili zázraky, dokonca už aj počas Ježišovho života zázračne ozdravovali - pritom tu sú vykreslení ako divmy rovnako ohromená bedač. ()

Cheeter 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled dobrý nápad. Po technické stránce dobré zpracování. Ale čím dál se děj posouvá, tím je to horší a horší a čím dál tím víc to připomíná Bibli. Jako by si film objednala církev, aby ukázala, jak nevěřící poznávali církev. A celou dobu jsem si říkal, koho mi hlavní hrdina připomíná. Ještě, že jsem si to uvědomil až ke konci, jinak by to byla komedie s Petrem Čechem v hlavní roli. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)

Reklama

Reklama