Reklama

Reklama

V mene Krista je epický biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) sú poverení vyriešiť záhadu okolo toho, čo sa stalo Ježišovi (vo filme označovaný hebrejským menom Yeshua, slovensky Ješua) počas týždňov nasledujúcich po Jeho ukrižovaní, aby sa vyvrátili zvesti o vzkriesenom Mesiášovi a zabránilo sa povstaniu v Jeruzaleme. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (157)

Genero 

všetky recenzie používateľa

Ne že by mi nějak vadily filmy o Ježíších, jen je aktivně nevyhledávám, protože zpravidla obsahují velice ošklivé náboženské plkance. Přesto nijak nepopírám, že Harry Houdini a pan Ježíš Kristus jsou jediní dva lidé, kterým se kdy podařilo uniknout z hrobu a dodnes se o tom píše. V případě nejnovějšího opusu Kevina Reynoldse, autora famózního Rudého úsvitu, jsem doufal, že snad tento šikovný scénárista nabídne nějaké racionálnější vysvětlení mesiášova slavného eskamotérského kousku než je zmrkvívstání, třeba že byl ve skutečnosti zombie nebo zmatený mimozemský android. Bohužel, nestalo se. Hlavní hrdina Clavius se zprvu tváří jako člověk, jemuž je u prdele celý Jupiter, natož aby věřil na nějakého Hospodina. Bohužel postupem času též propadne náboženské panice, spolu se zbylými jedenácti apoštoly pobíhá za panem Ježíšem, pronáší podivné výroky o lásce a vrtí hýžděmi. V samém závěru se už už schyluje k události, o níž se evangelia příliš nezmiňují, kdy se učedníci soukají do elastických triček z posledního turné Celine Dion a utíkají do Berlína na Gay pride. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Zvlastne, ako chronicke hovada tohto fora maju potrebu pozerat tomuto podobne filmy a potom sem spinia svoje vykaly. No ale k veci: rezija sa drzi v podstate Pisma; dany rimsky vojak, ktory "vydal o tom svedectvo: on vie ze jeho svedectvo je pravdive" (Jn 19,33), je tu volne/umelecky spracovany ako doprovod apostolov po Zmrtvychvstani. Celkom pekne spravene. Zarukou kvality su vzdychy choromyselnych chudakov z csfd, vzdy zas pritahovanych tymto zanrom akosi satansky perverzne. V pohode 4*. ()

Reklama

italka63 

všetky recenzie používateľa

Líbilo, a docela dost. Konečně pojaté trochu z jiného pohledu, konečně měl Ježíš správného, snědého, chlapského představitele a ne chcípáka chrastícího kostmi, konečně pojaté dle Starého Zákona, kdy Boha se Hebrejci nebáli nazvat Jahvem a vliv, který Bůh a jeho učedníci na okolí přenášeli. Vynikající Joseph Fiennes, jeho pozvolná změna a touha vidět vše na vlastní oči. Na Římské říši bylo kouzelné a zajímavé to, že ač uctívala spoustu Bohů a Bohyň, nikdo neměl touhu kvůli jejich jménu válčit, všichni se respektovali. Takže skvělé exteriéry, I interiéry, které mě mrknutím oka přenesly zpět do mého milovaného italského jihu a celkově výborný pocit z filmu. Ovšem chápu, že pokud někdo základní starověká infa nemá, bude mu možná film připadat trochu mimo mísu.Já byla spokojena. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Tento snímok pracuje s najväčším príbehom všetkých čias dosť opatrne. Možno v tom majú prsty ,,bezbožný,, fanatici kresťanského rádu. Čiže naoko veriaci. Ako ináč si vysvetliť to, že prvá, neuveriteľne sľubná polovica sa ihneď stratí v tej druhej, nábožensky agitačnej. Epos, ktorý mohol byť dôstojnou konkurenciou takej pecke, ako je podobne ladené MENO RUŽE, sa zvrhne v niečo, čo musí uspokojiť hlavne rádoby priaznivcov tohto vierovyznania. Čiže všetko korektne podľa Vatikánu. A ja hlásam, nebojte sa ukázať pravdu! ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

U Risen je hned od začátku jasné, za kterou stranu kope a nedává minimální prostor pro něco, co by se mohlo vymykat Novému zákonu. Veškeré pátrání po Ježíšově těle je tak vlastně bezpředmětné a jen vyplňuje čekání na to, až hlavní hrdina pohlédne "pravdě" do očí. To bohužel dělá z filmu jen další křesťanskou agitku a církve mají tak další zápis do kolonky doporučených snímků. Je velká škoda, že od Posledního pokušení nevzniklo na tohle téma nic kontroverzního. Jakoby se filmaři báli. Nicméně filmu musím přiznat, že i přes jasně vymezený průběh dokázal celkem bavit jak dobovou atmosférou, tak i hereckými výkony, ačkoliv ve finále se jedná jen o nekonfliktní sandálovku. 50% ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (5)

  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené