Reklama

Reklama

One Punch Man

(seriál)
  • Japonsko ワンパンマン (viac)
Trailer 2
Japonsko, (2015–2024), 14 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Predloha:

One (komiks), Júsuke Murata (komiks)

Hrajú:

Aoi Júki, Júki Kadži, Kendžiró Cuda, Mamoru Mijano, Masaja Onosaka, Teššó Genda, Daisuke Namikawa, Júdži Ueda, Ken'iči Ogata, Mijuki Sawaširo, Šin'ičiró Miki (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(36)

Nejsilnější superhrdina na světě dokáže zabít kohokoli jednou ranou. Ale nemá žádného soupeře, takže bojuje s nudou a depresí. (Netflix)

Recenzie používateľa Arkanoid k tomuto seriálu (12)

One Punch Man (2015) 

Treba pozrieť pred tým, ako si chcete dať nejaký superhrdinský film alebo shounen. Zábavné tak, ako sa dá od paródie očakávať, bohužiaľ nie viac, originality, čo by si zaslúžila najvyššie hodnotenie, je menej. Väčšinou sa totižto opakuje premisa s hlavným hrdninom Saitamom, ktorý tupo civí a všetko ľahkosťou vyrieši, čo síce dokáže zabaviť, ale dá sa toho aj prejesť a aj keď sa dej vyvíja, scény nie sú iné, len variantami tých predošlých. Ostatnými hrdinami sa napriek ich menším schopnostiam, s ktorými nie každého súpera zdolajú, veľmi šetrí. Ale ako nezáväzná zábava to nie je zlé. ()

Šikó no deši (2015) (S01E07) 

Silná epizóda - o pravej náture hrdinu. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Mám pocit, že na prvej sérii som sa viac zasmial, ale to by som si ju musel znova pozrieť. Jednoducho v tejto sérii Saitama trochu ustúpil do úzadia, aby sa dal priestor ostatným postavám a tým sa seriál ukrátil o časť humoru. Na druhú stranu, humor sa čerpá aj zo Saitamovho hrania videohier. Najvýraznejšou vedľajšou postavou je Garo, charizmatický hero hunter, ktorého so Saitamom spája hľadanie premožiteľa a rozdeľuje postoj k monštrám a záporným hrdinom. Predvedie sa tu aj King, priestor má samozrejme aj Genos a dôležitosť budú maž bojové umenia a aj ich turnaj. Séria nemá pevnú príbehovú štruktúru, ide sa z boja do boja bez väčšieho významu, čo je škoda, aj keď niektoré súboje sú kvalitné. Pri takomto postoji k príbehu a deju sa potom uberá dôležitosť postavám a chýba ich väčší vývoj. Táto séria preto pre mňa ostáva béčkom, pri opakovanom pozretí by som šiel s hodnotením asi nižšie. ()

Hero no kikan (2019) (S02E01) 

Na začiatok série to ujde, ale diváci seriálu sú zvyknutí aj na viac hjumoru, ja na viac heroizmu, a tu toho bolo málo. Kingovo psychické rozpoloženie sa dalo vyžiť viac humornejšie, viac dramatickejšie aj sa mohlo ísť hlbšieho jeho psychiky, niečo na spôsob seriálu BoJack Horseman, lebo presne toto jeho postava ponúkla, no One Punch Man pri takýchto veciach zatiaľ kĺže po povrchu, čo je na škodu. ()

Ningen no kaidžin (2019) (S02E02) 

Serious Sideways Jumps! Prišlo k top humoru, ale v minimálnom množstve. ()

Kari no hadžimari (2019) (S02E03) 

Konečne epizóda hodná One Punch Mana. Vznikol seriózny záporný hrdina, čo sa predviedol v kvalitnej bitke plnej morálnych zásad, kde bol prítomný aj Mumen Rider. Saitama ma s tými banánmi dostal. Čo viac si priať. ()

Kinzoku no batto (2019) (S02E04) 

Najlepší vtip si pre seba kradne King a nie je to veru niečo originálne. Situácia s Metal Batom vyzerá najprv trápne, potom však poteší heroizmom, Garo svojou posadnutosťou a Saitama je skôr v úzadí. ()

Budžucu no taikai (2019) (S02E05) 

Saitama a jeho podceňovanie sú opäť zdrojom humoru, škoda, že ho nie je viac. Diverzifikácia deja a postáv bráni rozvinúť niektorú dejovú líniu dramatickejším, humornejším alebo akčnejším spôsobom a dostávame tak nevyváženú zmes, kde sa dá ľahko stratiť orientácia. Konzistentne tu vyzeral jedine súboj Metal Bat vs. Garo. ()

Cujoi jacu no teikó (2019) (S02E08) 

V epizóde bola tam o význame hrdinov ako takých, no ponúknutá len v povrchnej akcii. O humor tentoraz nešlo, tvorcovia stavili na drámu a psychológiu jednej postavy, no nešlo to na výbornú. ()

Seigi no hóimó (2019) (S02E10) 

Na začiatku a pri jedinom zásahu Saitamu lacné vtipy, ktoré sú už opozerané. Téma všeobecnej verejnej paniky nevyužitá, zadupaná pod zem. Garo v druhej časti epizódy funguje oveľa lepšie, cítiť napätie, ego a stratégiu. ()

Sorezore no kjódži (2019) (S02E11) 

Súboje sú trochu povrchné, ale Garo sa postará o efektnú zábavu. Saitama zase v pozadí, trochu vtipný. ()

Deši no širinugui (2019) (S02E12) 

Posledná epizóda sa veľmi spoľahla na to, ako veľmi majú diváci radi postavy. Nepredviedla totižto nič neočakávané, keďže komplikácie a dejové zvraty tu neprichádzajú starostlivo budovaným príbehom, kde vec na konci vyplýva zo sledu vecí v priebehu príbehu, ale len na zaplnenie prázdnych dier kreativity scenáristov. Vtipu bolo tiež málo. Súboje boli napínavé, aj keď málo dramatické, King podal svoj najstatočnejší výkon, no na uspokojivý výsledok to nestačilo. ()

Súvisiace novinky

Pokračování Venoma má název

Pokračování Venoma má název

22.04.2020

Dvojka Venoma od režiséra Andyho Serkise má oficiální název, snímek ponese titul Venom: Let There Be Carnage, což je jasný odkaz na hlavního záporáka Carnage, jehož ztvární Woody Harrelson. Hlavní… (viac)

Reklama

Reklama