Reklama

Reklama

Princezná a netvor

(TV film)
  • Česko Cesta Vikingů (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Mladý vikinský bojovník Erick sa pridá ku konkurenčnému klanu, aby zachránil princeznú Tasyu, ktorú uniesol gigantický drak Jormungand, známy ako Midgardský had. Je to nebezpečná úloha, pri ktorej Erick riskuje viac než len svoj život a život princeznej, pri jej záchrane môže totiž nastať Ragnarök – koniec sveta.
Škandinávia, 7. storočie nášho letopočtu. Kráľ Chronos, vládca klanu Volsunov, daruje svoju dcéru hadiemu drakovi Jormungandovi, aby si obetovaním kráľovskej krvi kúpil od netvora niekoľko rokov mieru a pokoja. O sto rokov čas vypršal a Midgardský had si prišiel po ďalšiu princeznú. Mladý vikinský bojovník Erick sa odvážne pridá ku konkurenčnému klanu Vikingov, aby zachránil 18-ročnú princeznú Tasyu, ktorú uniesol veľký Jormungand - Midgardský had. Tento gigantický drak je synom Lokiho a obryne, žije v oceáne obopínajúcom jediný reálny z deviatich mýtických svetov Vikingov - Midgard a obyčajný človek ho poraziť nedokáže. Záchrana princeznej je zložitá a nebezpečná úloha, pri ktorej Erick riskuje viac než len svoj život a život princeznej. Počas záchrannej akcie môže totiž nastať bájny vikinský koniec sveta - Ragnarök. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (18)

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

Není to žádné veledílo - popravdě se ani nesnaží udělat na vás dojem ... nijak zvlášť - a svými triky vás v žádném případě neohromí, neboť veškerý jeho make-up pochází z laciného kraje. Třetí * tudíž berte s VELKOU rezervou - kromě jiného i proto, že finále je notně uspěchané ... nebo spíš odfláknuté: Postrádá jakoukoli gradaci, která by mu dodala patřičné napětí ... abyste se mohli alespoň trochu bát o osudy jeho hrdinů. Ani nevím, co mě vlastně přimělo, abych k takovému po všech stránkách neumělému vyprávění byla shovívavá. Snad prapůvodní podstata jeho zápletky, která kopíruje klasické pohádky o bájných dracích, o krásných princeznách a jejich zmužilých zachráncích ... snad prchavý odlesk TÉ magie dávných časů, díky níž má jeho existence své opodstatnění. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že nie vždy bolo ľahké rozlíšiť medzi princeznou a netvorom. Od dôb Gabrielly zo Xeny tu taká šereda nebola, ale tak Anglosasi tam toho majú habadej, v podstate môžeme byť radi, že princezná nebola veľryba a z huby jej netrčali omastené hranolky z Mekáča. Film o Vikingoch natáčaný v Bulharsku sa chcel zviezť na vlne filmov o ošľahaných severanoch, ale potopil sa ako drakkar zo zhnitého dreva. Kanadsko-bulharská spolupráca by mala ostať maximálne v rovine volejbalu. ()

Reklama

666teen odpad!

všetky recenzie používateľa

Opět se potvrdilo, že kooperace mezi libovolnou zemí disponující jakýmsi filmovým průmyslem a Bulharskem bude stát tak akorát za zlámaného leva. Být soudruhem režisérem tohoto zvratku, opravdu bych se obával žaloby ze strany severských států, které si na té svojí mytologii ještě lpějí. Todore, ty tupé hovado! Příště natoč horor o mladistvých bezdomovcích z bukurešťských kanálů, kteří si vesele halucinují po ředidle. Tam by ti prošel i ten had z Photoshopu. ()

Crocuta odpad!

všetky recenzie používateľa

Prý by se to dalo natočit i mnohem hůře, dle jednoho ze zdejších názorů. No nevím - můj desetiletý synovec nedávno na mobil natočil jak si s kamarády hráli s plastovými meči na rytíře a TO vypadalo mnohem LÉPE než kanadsko-bulharská pseudovikingská slátanina, která uráží pojmy jako logika, smysluplný příběh, filmová výprava nebo alespoň televizní (byť třeba ubohá a dementní) zábava. Tohle beru jen jako vítaný přírůstek do mé sbírky obskurních filmových sraček :-D. ()

Hexa 

všetky recenzie používateľa

No, co k tomu napsat. Čekat se od toho moc nedalo a tak trochu nechápu nízké hodnocení. Není to výprava jak v Thorovi a tak stěžování si na "malé" klany je podle mě mimo mísu. S obsazením jsem problém neměla, herci hráli přiměřeně a triky byly věrohodné. Jediné, co mi trochu vadí, je samotný příběh, ale to je už můj vlastní vkus. Na kino to není, ale pro nenáročného diváka večer k televizi, proč ne. Dalo by se to natočit mnohem lépe, ale na druhou stranu i mnohem hůře. Průměr televizní zábavy, rozhodně ne odpad. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (3)

  • Hild (Nate Fallows) je vlastne ženské meno a Mani (Anya Taylor-Joy) je mužské, vo filme je to teda rodovo obrátene. Tieto slová znamenajú „bitku“ a „mesiac“. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama